Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η Μακεδονία είναι ελληνική φωνάζει ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας


Το παρακάτω κείμενο, ήρθε από φίλη μου στο facebook.

Όταν το διάβασα, σκέφτηκα το πόσο μίζεροι και χαμερπείς έχουμε γίνει ΕΜΕΙΣ οι αυτοαποκαλούμενοι "ΕΛΛΗΝΕΣ", για να μην αναφέρω και τους "Ελληναράδες" που μας έχουν κατακλίσει με μπαρμπούτσαλα του καναπέ...

Διαβάστε το κείμενο και... απολαύστε...

"Η Μακεδονία είναι ελληνική" φωνάζει ο κυβερνήτης της Νότιας Αυστραλίας

Μάλιστα η εφημερίδα της Αδελαΐδας ‘The Advertiser’ δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται σε ομιλία του κ. Ραν κατά τη διάρκεια των ‘Δημητρίων’ (Ελληνικό Φεστιβάλ της Ν. Αυστραλίας), στην οποία χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ως «υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο» και κατηγόρησε την ΠΓΔΜ ότι «κλέβει τον ελληνικό πολιτισμό».

Ο κ. Ραν αναθέρμανε την υπόσχεσή του στους ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρους του ότι θα 'συνεχίσει με συνέπεια και χωρίς περιστροφές να υποστηρίζει το σκοπό' τους.

"Είναι σημαντικό γιατί κανείς δεν δικαιούται να κλέβει την ιστορία και τον πολιτισμό ενός άλλου έθνους" είπε. Η ομιλία προκάλεσε την παρέμβαση του Μετόντιγια Κολόσκι, προέδρου της αυτοαποκαλούμενης «Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς» (με έδρα την Ουάσιγκτον) ο οποίος συναντήθηκε στην Αδελαΐδα με τον Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Μάικλ Άτκινσον και του επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Μάικ Ραν.

Ο Κολόσκι δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο λαός του «συκοφαντήθηκε» και απαίτησε άνευ όρων συγνώμη. Ο κ. Ραν απάντησε ότι δεν θα σιωπήσει «ούτε θα φιμωθεί» και ότι «συνεχίζει» να μιλά δημοσίως για ζητήματα στα οποία πιστεύει. Ο κ. Ραν είχε δηλώσει παλαιότερα πως «η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο και η Ακρόπολη».



1 σχόλιο:

  1. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ειναι συνθημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... αλλα εκει πεφτει λασπη... οταν το λεει αλλος ειναι αρεστο... παρακαλω αναρτηση για το θεμα ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ που προεκυψε και σχολιασμο για ολα τα ανθελληνικα σκουπιδια που την κατεκριναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή