Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ν.ΜΑΡΙΑΣ: ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Το σκηνικό κατάρρευσης των χρηματιστηρίων του ευρωπαϊκού νότου καταδεικνύει για άλλη μια φορά τις τεράστιες ευθύνες της Μέρκελ και της ΕΚΤ στο χειρισμό της κρίσης δημοσίου χρέους που πλήττει την ΕΕ.

Οφείλεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της «Ευρωπαϊκής Ένωσης των δανειστών» που επιδιώκουν με Μνημόνια και πολιτικές λιτότητας που κοινωνικοποιήσουν τις ζημιές του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και να ρίξουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των λαών του ευρωπαϊκού νότου.

Έτσι η Μέρκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες της ΕΕ αντί να προχωρήσουν σε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να μπορεί η ΕΚΤ να «κόβει χρήμα» και να ενεργεί ως «ύστατος δανειστής» συνεχίζουν τις αδιέξοδες και κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν τον ευρωπαϊκό νότο στα Μνημόνια και στην «ισπανική γρίπη».

Πέραν όμως της «ισπανικής γρίπης», το σκηνικό κατάρρευσης που διαμορφώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κάθετη πτώση του γενικού δείκτη κατά 7,10% και απώλειες στην κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιριών της τάξης του 1,6 δις ευρώ!!! οφείλεται κυρίως στην παράνομη και εν πολλοίς εκβιαστική πολιτική της ΕΚΤ, η οποία αφού γλύτωσε ελέω Βενιζέλου το «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που διαθέτει, αποφάσισε να μην δέχεται ως εγγύηση ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και να διακόψει συνακόλουθα την παροχή ρευστότητες στις ελληνικές τράπεζες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου