Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 2 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ GOLDEN BOYS

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 

Ο κ. Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατέθεσαν δύο τροπολογίες με τις οποίες ζητούν να μειωθούν δραστικά οι παχυλές αμοιβές των golden boys του δημοσίου και να περιοριστούν οι σύμβουλοι και παρασύμβουλοι του Πρωθυπουργού και των υπουργών σε πέντε.

Η τροπολογία αυτή αφορά στις θέσεις Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών των Δ.Σ. όλων των  δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα ακόμη και αν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Στην τροπολογία μεταξύ άλλων αναφέρονται ρητά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν από το δημόσιο αλλά και το περίφημο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ  (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

Επίσης ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων δεν θα μπορούν να διορίζουν περισσότερους από 5 συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες και μετακλητούς υπαλλήλους συνολικά.

Οι τροπολογίες θα συζητηθούν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών.

Σε μια φάση που η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει το δυσβάστακτο αντικοινωνικό πακέτο των 11,5 δις ευρώ  οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούν τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με αίσθημα ευθύνης να υπερψηφίσουν τις συγκεκριμένες τροπολογίες».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου