Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ν.ΜΑΡΙΑΣ: «Αν έχεις τέτοιους φίλους, σαν τον Ντράγκι, τι τους θέλεις τους εχθρούς»

«Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μ. Ντράγκι αφού κάρφωσε τον κ. Σαμαρά ότι δεν τόλμησε να θέσει ζήτημα κουρέματος των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ, δήλωσε με κυνικό τρόπο ότι είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ντράγκι θέλει να συνεχίσει να κερδοσκοπεί σε βάρος  της πατρίδας μας και να κερδίσει από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού,  τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ μιας και επιμένει να πληρώσει η χώρα μας στην ΕΚΤ ομόλογα ονομαστικής αξίας 50 δισ. ευρώ τα οποία η ΕΚΤ αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας πληρώνοντας μόνο 38 δισ. ευρώ.

Όπως έχουμε ήδη καταγγείλει στη Βουλή ο Ντράγκι τον περασμένο Αύγουστο σε μια βραδιά «πουλώντας αέρα κοπανιστό» αφαίμαξε 1,28 δισ. ευρώ από τον ελληνικό λαό αφού πληρώθηκε στην ονομαστική αξία, ήτοι 3,2 δισ. ευρώ,  ομόλογο το οποίο η ΕΚΤ αγόρασε πληρώνοντας μόνο 1,92 δισ. ευρώ.

Η κερδοσκοπική δράση του Ντράγκι, τον οποίο τα παπαγαλάκια της τρόικας παρουσιάζουν ως δήθεν φίλο της Ελλάδας, δεν είναι μόνο αντίθετη με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά επιπλέον συμβάλλει καθοριστικά στην εμβάθυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, για την οποία η τρόικα και αυτός ο ίδιος προσωπικά είναι υπεύθυνοι.

Αν έχεις τέτοιους φίλους, σαν τον Ντράγκι, τι τους θέλεις τους εχθρούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου