Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ν.ΜΑΡΙΑΣ: ΑΤΟΛΜΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΕΡΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Όπως τονίσαμε και σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Σαμαράς στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ντράγκι δεν τόλμησε να θέσει το ζήτημα του «κουρέματος» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ η οποία κερδοσκοπεί ασύστολα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Δεν τόλμησε ο κ. Σαμαράς να διαμαρτυρηθεί καν στον κ. Ντράγκι για την κερδοσκοπία της ΕΚΤ τον περασμένο Αύγουστο, που σε μια βραδιά  «πουλώντας αέρα κοπανιστό» αφαίμαξε 1,28 δισ.  ευρώ από τον ελληνικό λαό αφού πληρώθηκε στην ονομαστική του αξία, ήτοι 3,2 δισ. ευρώ, ομόλογο το οποίο η τράπεζα αγόρασε πληρώνοντας μόνο 1,92 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς όφειλε να ζητήσει την πληρωμή των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ στην τιμή κτήσης τους από τον Ντράγκι και την παρέα του και όχι στην ονομαστική τους αξία.

Στην περίπτωση αυτή το όφελος για το ελληνικό κράτος θα ήταν τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ δηλαδή όσο και το πακέτο των νέων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζεται να επιβάλλει η τρόικα εσωτερικού σε βάρος του ελληνικού λαού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου