Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

N.MΑΡΙΑΣ: Πολεμικές επανορθώσεις και το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο θέματα τεράστιας εθνικής σημασίας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ  ΚΡΑΤΟΥΣ (ΓΛΚ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

«Σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης που καταθέσαμε στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και της σχετικής συζήτησης που ακολούθησε στην Ολομέλεια, ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας προχώρησε στη συγκρότηση τετραμελούς ομάδας εργασίας για την έρευνα των αρχείων του ΓΛΚ σχετικά με το θέμα αυτό.

Όμως το καταρχήν θετικό αυτό βήμα είναι ανεπαρκές και υπονομεύεται από τον τρόπο συγκρότησης της εν λόγω ομάδας εργασίας. Θεωρούμε ότι η στελέχωσή της με τέσσερα μόνο άτομα δεν επαρκεί προκειμένου να ασχοληθούν με το τεράστιο αυτό έργο.

Ταυτόχρονα το γεγονός ότι στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν δύο γενικοί διευθυντές και δύο διευθυντές του ΓΛΚ, οι οποίοι κατά τεκμήριο έχουν ήδη τεράστιο φόρτο ως εκ της θέσεώς τους,  αποτελεί επίσης ανασταλτικό παράγοντα για την ολοκλήρωση του έργου.

Οι πολεμικές επανορθώσεις και το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο αποτελούν θέματα τεράστιας εθνικής σημασίας με σημαντικότατες οικονομικές πλευρές. Για το λόγο αυτό εάν η κυβέρνηση πραγματικά επιθυμεί να ασχοληθεί άμεσα, ταχύτατα και σε βάθος με τις γερμανικές αποζημιώσεις, θα πρέπει να αναθέσει το έργο σε ομάδα εργασίας που να αποτελείται από δεκάδες στελέχη του δημοσίου σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Διαφορετικά μπορεί να κατηγορηθεί ότι ακολουθεί το γνωστό βρετανικό μότο: «αν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα τότε φτιάξε μια επιτροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου