Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μαυρίστε ότι συνδυασμό έχει τη στήριξη ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ

του Ιωαννη Κ.Δραγάτης

Μαυρίστε ότι συνδυασμό έχει κατευθείαν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας του Πασόκ και της Δημαρ. Μαυρίστε δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς που είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές οι ψήφοι που θα λάβουν θα οδεύσουν προς το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Εξαφανίστε όχι μόνο το χάρτη της μεταπολίτευσης, αλλά και την ίδια την μεταπολίτευση σε αυτές τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή. Είναι σίγουρο, από τη στιγμή που έχει καταρρεύσει ο ένας πυλώνας της μεταπολίτευσης, το Πασόκ, με μαθηματική ακρίβεια θα ακολουθήσει και η Νέα Δημοκρατία.
Εδώ και καιρό έχουν στα συρτάρια τους διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα. Γιατί το γνωρίζουν καλά ότι οι μέρες της μεταπολίτευσης έχουν τελειώσει. Θα τα χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν, και ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις και τις αντιδράσεις του κόσμου. Μπορεί τα πολιτικά επιτελεία να σχεδιάζουν, αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν τα πάντα. Η ιστορία δεν κινείται μέσα από σχεδιασμούς. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που την διαμορφώνουν.
Μετά τον Μάιο θα έχουν αλλάξει πάρα πολλά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και το γνωρίζουν αυτό. Φυσικά και η διαχείριση του νέου Ανατολικού ζητήματος παίζει ρόλο σε αυτό. Ξέρουν τις ανακατατάξεις στην περιοχή μας, και θα κάνουν τα πάντα να είναι σε καίρια πόστα την επόμενη μέρα.
Ιω. Κ. Δραγάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου