Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!!!! Yπάλληλοι Βουλής: Εφάπαξ- πάνω από 81.900 ευρώ!!!!!!!!!!

Oι υπάλληλοι της Βουλής, παρά τις περικοπές που έγιναν θα λαμβάνουν εφάπαξ που ξεπερνά τα 81.900 ευρώ, τη στιγμή που στο Δημόσιο το σχετικό πλαφόν φτάνει στα 40.000 ευρώ.

Η απόφαση για τις περικοπές, την οποία παρουσίασε σε σχετικό δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 18 Μαρτίου. Σύμφωνα με αυτή, το «ψαλίδι» στα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής, για το οποίο είχε γίνει μεγάλη συζήτηση τους προηγούμενους μήνες, θα ισχύσει από τη δημοσίευση της απόφασης και όχι από την 1η Ιανουαρίου του 2014, όπως αναμενόταν όταν αποφασίστηκαν οι περικοπές.
Παρά, λοιπόν, τις μειώσεις, οι υπάλληλοι της Βουλής θα λαμβάνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους 1,8 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας ως εφάπαξ, ενώ μέχρι τώρα παίρνουν 2,5 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας.
Από αυτό προκύπτει πως ένας υπάλληλος που θα συνταξιοδοτηθεί με 35ετία θα λάβει 63 μισθούς ως εφάπαξ, από τους 87,5 που έπαιρνε πριν από τη μείωση.
Το ποσό προκαλεί ακόμη περισσότερο. Λαμβάνοντας υπόψη ίσως τις χαμηλότερες μηνιαίες απολαβές ενός υπαλλήλου της Βουλής- 1.300 ευρώ- ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει πως η απόφαση σημαίνει πως το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ, από 113.500 ευρώ που θα «έβγαζαν» ως εφάπαξ οι 87,5 μισθοί.
Το ποσό αυτό φυσικά ανεβαίνει για υπαλλήλους με υψηλότερες αποδοχές και ξεπερνά τις 100.000 ευρώ τη στιγμή που για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει το πλαφόν των 40.000 ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ-ΝΟΝΩΝ ΤΗΣ...ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!!!!!

Καταπέλτης υπήρξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε βάρος των εκδοτών της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», Γεωργίου και Φωτίου Μόμπολα, τους οποίους και καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου, λίγο μετά την παραίτησή του από την θέση τουΥφυπουργού Εργασίας.

Η ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε τρεις περίπου ώρες, κατέδειξε όχι μόνο τα ψεύδη και τις ανακρίβειες του δημοσιεύματος, που ως μόνο στόχο είχαν να πλήξουν την ηθική υπόσταση του κ. Νικολόπουλου και να απομειώσουν την πολιτική σημασία της παραίτησής του (λόγω της μνημονιακής στροφής του Α. Σαμαρά και της κυβέρνησης), αλλά και ότι ο υπογράφων το δημοσίευμα, με το δήθεν όνομα «Α. Πατρινός», είναι παντελώς ανύπαρκτο πρόσωπο!
Στην παραδοχή αυτή προχώρησε άλλωστε ο ίδιος ο Αρχισυντάκτης της εφημερίδας ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο πείστηκε πλήρως για την «υπόγεια» σκοπιμότητα του δημοσιεύματος, εκδίδοντας τελικά την καταδικαστική απόφαση με πλήρη ομοφωνία.
Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε:
«Σήμερα αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά πως η Δικαιοσύνη παραμένει ένας από τους πιο γερούς πυλώνες της δημοκρατίας μας, πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχτεί το παλλαϊκό αίτημα κατάρρευσης του χρεοκοπημένου συστήματος εξουσίας και παραεξουσίας που καταδυναστεύει τον τόπο επί δεκαετίες, καθώς και της τιμωρίας των υπευθύνων και όλων όσων, κερδοσκόπησαν πάνω στις πλάτες των αθώων πολιτών και της χώρας.
Σήμερα αποδείχτηκε επίσης, ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να μετατρέπονται σε… 45άρια πιστόλια που στοχεύουν στην ηθική, κοινωνική και πολιτική εξόντωση των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας ψέματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία καταδικάζει κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία.
Κατά συνέπεια, η σημερινή μέρα ήταν μία νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αλλά και μία νίκη της αληθινής δημοσιογραφίας.
Και προσωπικά, με κάνει να ελπίζω ακόμα πιο βάσιμα, ότι οι μηνυτήριες αναφορές που έχουν υπογράψει χιλιάδες πολίτες για τις λοβιτούρες στα μεγάλα έργα, αλλά και για πολιτικές συμπεριφορές που ενδεχομένως συνιστούν εσχάτη προδοσία, οδηγώντας την Ελλάδα στα τάρταρα της φτώχειας, θα βρουν επίσης την οδό της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες, όσο και αν πολεμιούνται, είναι εδώ. Και θα επιστρέψουν πολύ δυνατοί, να τιμωρήσουν τους προδότες και τους επίορκους!»

Σε 3 υπερ-Ταμεία όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας

Αλλάζει πλήρως ο ασφαλιστικός "χάρτης" με τη δημιουργία τριών μόλις Ταμείων, που θα έχουν την ευθύνη χορήγησης τόσο της κύριας σύνταξης όσο και της επικουρικής και του εφάπαξ.

Οι νέοι φορείς θα καλύπτουν περίπου επτά εκατομμύρια εργαζομένους και συνταξιούχους και θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης.
Τα τρία ταμεία -για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες- θα έχουν στο εσωτερικό τους ενιαίους κανόνες, ενώ χωριστό πυλώνα θα αποτελεί το ΝΑΤ.
Ειδικότερα, πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα θέλουν να ενταχθούν στο ΙΚΑ οι μισθωτοί, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στον ΟΓΑ οι αγρότες. Παράλληλα, σχεδιάζεται ηλεκτρονική ταυτότητα για τα ένσημα και τα βιβλιάρια υγείας.
Θα υπάρχει μάλιστα ηλεκτρονική ταυτότητα για τα ένσημα και τα βιβλιάρια υγείας των εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και αμέσως μετά τα τρία Ταμεία και το ΝΑΤ θα μπουν στην "ομπρέλα" του Εθνικού Φορέα Απονομής Συντάξεων.
Για τον σχεδιασμό των αλλαγών θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή -με τη συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων-, ενώ θα εκπονηθούν οι απαιτούμενες αναλογιστικές μελέτες και θα μελετηθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία.
Η μεταρρύθμιση αναμένεται να υλοποιηθεί σε τρία στάδια:
1. Σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί η διοικητική αναδιοργάνωση στα τρία ταμεία, στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. Το βασικό σενάριο προβλέπει πως στο ΙΚΑ θα υπάρχει κι ένας ξεχωριστός κλάδος που θα καλύπτει τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ τον δικό τους ασφαλιστικό φορέα θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ξεχωριστό ρόλο θα διαδραματίσει το ΝΑΤ.
2. Στην αμέσως επόμενη φάση αναμένεται να υπάρξει απορρόφηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας από τα τρία νέα ταμεία.
3. Η τρίτη φάση προβλέπει τη δημιουργία Εθνικού Φορέα Απονομής Σύνταξης, που θα αποτελεί την "ομπρέλα" για όλα τα Ταμεία. Σε αυτόν θα υπαχθούν το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓα και το ΝΑΤ, διατηρώντας ωστόσο ξεχωριστές διευθύνσεις.

Έθνος της Κυριακής

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ... όλα τα λεφτά: Η μυστική συνάντηση Βενιζέλου - Θεοδωράκη!

Ο ένας έκανε ένα κόμμα... εκπομπή, ο άλλος έκανε την εκπομπή του... κόμμα. Γνωρίζονται από παλιά. Τα έλεγαν συχνά. Ευάγγελος και Σταύρος. Βενιζέλος και Θεοδωράκης. Το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, το Ποτάμι, η μεγάλη προοδευτική παράταξη στο μπλέντερ.

Ο Jo Di τρύπωσε στη μυστική συνάντηση των Ευ. Βενιζέλου & Στ. Θεοδωράκη στην οικία του πρώτου! Και κατέγραψε τα πάντα σε ένα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ βίντεο!

Δείτε στο video πως οι δύο πολιτικοί άνδρες σχεδιάζουν το μέλλον της Ελλάδας. Απολαύστε... υπεύθυνα!



πηγή

Τζιτζικώστας: Την πολιτική μου πορεία την ξεκίνησα απο την Πρώτη Σερρών.......Η επίσκεψη Ιωαννίδη είναι ψηφοθηρική

«Βολές» εναντίον του Γιάννη Ιωαννίδη, εκτόξευσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος περιφερειάρχης ξεκίνησε από την Πρώτη Σερρών την προεκλογική του εκστρατεία.

Κατά την περιοδεία του σήμερα στις Σέρρες απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν ξεκίνησε και αυτός την προεκλογική εκστρατεία του από τον τόπο καταγωγής τού ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως έπραξε ο κ. Ιωαννίδης, πριν από περίπου έναν μήνα.

Ανέφερε ότι όποιος τιμάει πραγματικά την πορεία, την ιστορία και την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «δεν επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής του όταν έχει ανάγκη από ψήφους».

«Προσωπικά», πρόσθεσε, «δεν ξεκίνησα από εκεί την προεκλογική μου εκστρατεία, γιατί πάρα πολύ απλά ξεκίνησα από εκεί την πορεία μου στην πολιτική, ενώ και η πρώτη επίσκεψη που έκανα μετά την εκλογή μου ως περιφερειάρχης ήταν στην Πρώτη Σερρών»

«Σήμερα νομίζω ότι τέτοιου είδους επισκέψεις γίνονται για άλλους σκοπούς και όχι πάντως για να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του ανθρώπου που άφησε βαθύ το αποτύπωμά του στη νεότερη ιστορία της χώρας μας», είπε.

Χθες, στις Σέρρες περιόδευσε και ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει η περιοχή για την Κεντροδεξιά, λόγω του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σήμερα, ο κ. Ιωαννίδης είχε συνεργασία στη Θεσσαλονίκη με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τον αντιπρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Αλέκο Κόκκαλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσκοπήσεις 2 πρεσβειών αλλάζουν τα πάντα - Τρίτο κόμμα η ΝΔ!

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δρ Αθανάσιος Δρούγος παρουσιάζει δύο δημοσκοπήσεις- της αμερικανικής και βρετανικής πρεσβείας- που αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό...

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της αμερικανικής πρεσβείας, που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με τη μέθοδο της κάλπης, έχει διαμορφωθεί μια εντελώς διαφορετική εικόνα, με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και... δεύτερο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου.
Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το "Plan B" του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.
Η δημοσκόπηση της βρετανικής πρεσβείας δίνει τα εξής αποτελέσματα: ΣΥΡΙΖΑ 27,5 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18% Ν.Δ 17% ΑΝΕΛ 5,5% ΚΚΕ 7,5 % ΠΑΣΟΚ 3,5 %
Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του κ. Δρούγου, ο οποίος είναι ειδικός στις διεθνείς σχέσεις και στρατιωτικός αναλυτής.
«OTI ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ. ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ....ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ Η ΧΑ. ΣΩΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ. ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟ...ΓΙΣΙΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕ ΧΑ.../ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ... Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Η δημοσκόπηση έγινε με πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με την μέθοδο της κάλπης, δηλαδή, εξασφαλιζόταν το μυστικό της ψηφοφορίας και πιθανό αυτό να δικαιολογεί και το υψηλό ποσοστό της ΧΑ. Η δημοσκόπηση που έχει διαρρεύσει σε ιστότοπο γνωστού γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πληροφόρηση από τις δύο πρεσβείες, δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και ... δεύτερο κόμμα τη ΧΑ, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου. Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το "Plan B" του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ BΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Δείτε τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης: ΣΥΡΙΖΑ 27,5 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18% Ν.Δ 17% ΑΝΕΛ 5,5% ΚΚΕ 7,5 % ΠΑΣΟΚ 3,5 % Ότι δεν διαβάζετε είναι εκτός βουλής...»
analystsforchange.org

Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ......1,5 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ

Μετά βαΐων και κλάδων φωνάζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν ΣαμαροΣτουρνάριδες  αλλά και ο Χρυσοχοίδης ότι βγαίνουμε με τα ομολογά μας στις αγορές πριν τις ευρωεκλογές!!!

Οι Έλληνες όμως , λέει το Focus, έχουν φθάσει πάλι το 170% χρέος επί του ΑΕΠ»… μάλιστα επικαλείται μελέτη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, CEP, σύμφωνα με την οποία η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας εξακολουθεί να μειώνεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης!!!

Μάλλον πρόκειται περί μεγάλων μάγων που θα εξαφανίσουν όλα αυτά μέσα σε ένα μήνα, αλλιώς δεν εξηγείται…

Ανακοίνωσαν ακόμη με στόμφο και που θα δώσουν το πλεόνασμα (!)… Το μεγαλύτερο μέρος του, είπαν,  θα πάει για την αποπληρωμή μέρους του χρέους προς τους τοκογλύφους, ''κατά τα συμφωνηθέντα''!

Δηλαδή  ο λαός το 2014 θα λάβει μέρισμα 500 εκατομμύρια  από το πλεόνασμα!!! Τώρα βέβαια αν αυτό το διαιρέσεις με 1.000.000 ασθενέστερους, ίσον 500 ευρώ ετησίως, βγαίνει… 1,5 ευρώ την ημέρα!

Την βρήκαμε την πληρωμένη ψήφο του  Σαμαρά… Είναι το 1,5 ευρώ στους ασθενέστερους… Μην γελιέστε όμως πρόκειται για λεφτά που θα τούς τα πάρει οποιαδήποτε ώρα πίσω βαφτίζοντας έναν νέο φόρο πατριωτικό.

Τώρα βέβαια τι θα γίνει ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες οι οποίες ξεπερνούν τα 4,36 δις. ευρώ, αλλά και τη μαύρη τρύπα στα Ασφαλιστικά Ταμεία μόνο από τις συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ, ουδείς γνωρίζει!!!

Το θέμα είναι ότι υπάρχει πλεόνασμα!!!

Πηγή

Σιωπηρό μήνυμα Καραμανλή για τη διεύρυνση της ΝΔ

Το νέο στοιχείο στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά

Διαβάστε αύριο στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για τις πρώτες αντιδράσεις του Κώστα Καραμανλή σχετικά με τις νέες πληροφορίες που ειδαν το φως της δημοσιότητας περί αναβάπτισης της Κεντροδεξιάς με αλλαγή του ονόματος της ΝΔ και την διεύρυνση προς το σύνολο των φιλοευρωπαϊκώπν δυνάμεων. Επιπλέον, ποιο είναι το νέο στοιχείο που προέκυψε εσχάτως στη νεοδημοκρατική καθημερινότητα και μπορεί να επηρεάσει με τον ένα ή τον άλλομ τρόπο τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά.

Επιφυλάξεις Τζαμτζή για το γάλα

Επιφυλάξεις σχετικά με τη ρύθμιση για το γάλα εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, τόνισε ότι κρατά επιφυλάξεις και θα τοποθετηθεί μόλις ενημερωθεί για την τελική ρύθμιση.
Εκτίμησε  ότι μπορούν να γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις, ενώ επισήμανε ότι την ευθύνη για την ακριβή τιμή του γάλακτος δεν έχουν οι παραγωγοί.

Ιδιοκτήτες θα γίνονται ενοικιαστές με παραχώρηση κυριότητας στις Τράπεζες

Πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασίες ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων εισάγει η Τράπεζα της Ελλάδος με οδηγίες της, οι οποίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την πώληση του ακινήτου στην τράπεζα, η οποία θα το ξανανοικιάζει στον ιδιοκτήτη!
Η ΤτΕ δημοσίευσε το νέο Κώδικα για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, βάσει του οποίου θα πρέπει να κινούνται οι τράπεζες, προκειμένου να ρυθμίζουν τα δάνεια των δανειοληπτών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
Ο κώδικας προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, τις εξής δυνατότητες:

Για την οριστική διευθέτηση
- Ο δανειολήπτης θα μεταβιβάζει το ακίνητο στην τράπεζα, για να “σβήσει” την οφειλή εν μέρει ή στο σύνολο και στη συνέχεια θα νοικιάζει το σπίτι του. Η συμφωνία μπορεί να συνοδεύεται με παραχώρηση δικαιώματος διαμονής για ένα χρονικό διάστημα συνήθως για ελάχιστο χρόνο τριών ετών.
- Μετατροπή του δανείου σε χρηματοδοτική μίσθωση, όπου ο δανειολήπτης μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου στην τράπεζα και υπογράφει σύμβαση, με την οποία θα πληρώνει τη χρηματοδοτική μίσθωση του ακινήτου.
- Ο δανειολήπτης θα παραχωρεί εθελοντικά το ακίνητο, ώστε να τα “βρίσκει” έτσι με την τράπεζα και να κλείνει το ζήτημα, χωρίς η τράπεζα να έχει περαιτέρω απαιτήσεις.
Σημειωτέον ότι, σε περίπτωση ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων (πλειστηριασμού), εάν το τίμημα δεν επαρκεί για την κάλυψη της οφειλής, η οφειλή δεν διαγράφεται και συνεχίζει να τοκίζεται και να είναι απαιτητή.

Για τη μακροπρόθεσμη ρύθμιση των δανείων προβλέπονται επίσης διαδικασίες, όπως ο διαχωρισμός ενός ενυπόθηκου δανείου σε δύο μέρη, το βιώσιμο που θα εξυπηρετείται και το “υπόλοιπο”, το οποίο θα παγώνει για ένα διάστημα και θα επανεξετάζεται αργότερα, ανάλογα με τη δυνατότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη.
Επίσης, προβλέπονται βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις με πάγωμα τόκων, μείωση δόσης, περίοδο χάριτος και άλλα μέτρα, που θα διευθετούν προσωρινά το πρόβλημα, μέχρι να γίνεται μια συνολικότερη ρύθμιση.
Σύμφωνα με το σχέδιο, οι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να προσφεύγουν στο Συνήγορο του Καταναλωτή για τυχόν διαφορές εκ της εφαρμογής του Κώδικα και προς επιδίωξη της εξωδικαστικής διευθέτησής τους.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Αναλυτικότερα

Οι λύσεις που θα προτείνουν οι τράπεζες
«Κάθε ίδρυμα προτείνει, χωρίς αυτό να θεωρείται νέα υπηρεσία προς τον δανειολήπτη, μετά την ανωτέρω αξιολόγηση, μία ή περισσότερες εναλλακτικές λύσεις ρύθμισης ή οριστικής διευθέτησης στον δανειολήπτη που καλύπτεται από τον παρόντα Κώδικα και θεωρείται συνεργάσιμος».
Ο Κώδικας δίνει και τη δυνατότητα να εξετάζονται ενστάσεις. «Κάθε ίδρυμα οφείλει να καθορίζει με σαφήνεια τη Διαδικασία Εξέτασης Ενστάσεων (Δ.Ε.Ε.) και να την γνωστοποιεί, δεόντως, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Βραχυπρόθεσμες λύσεις ρύθμισης:
(α) Τόκοι μόνο κατά τη διάρκεια βραχυπρόθεσμης περιόδου.
(β) Μειωμένες τοκοχρεωλυτικές δόσεις κατά τη διάρκεια βραχυπρόθεσμης
περιόδου.
(γ) Περίοδος χάριτος.
(δ) Αναβολή Πληρωμής Δόσης/Δόσεων.
(ε) Τακτοποίηση Καθυστερούμενου Υπολοίπου.
(στ) Κεφαλαιοποίηση καθυστερήσεων.

Μακροπρόθεσμες λύσεις ρύθμισης
Ως μακροπρόθεσμες λύσεις ρύθμισης κατατάσσονται τύποι λύσεων ρύθμισης, η διάρκεια της χρονικής περιόδου μεταβολής του σχεδίου αποπληρωμής των οποίων ισούται με ή υπερβαίνει τα πέντε έτη.
(α) Μόνιμη μείωση του επιτοκίου ή του συμβατικού περιθωρίου.
(β) Αλλαγή Τύπου Επιτοκίου (π.χ. από κυμαινόμενο σε σταθερό).
(γ) Παράταση της διάρκειας.
(δ) Διαχωρισμός ενυπόθηκου δανείου σε:
i. ένα βιώσιμο δάνειο με εμπράγματη εξασφάλιση, το οποίο ο δανειολήπτης αποπληρώνει, με βάση την εκτιμώμενη μελλοντική ικανότητα αποπληρωμής, και
ii. υπόλοιπο του δανείου, στο οποίο δεν λογίζονται τόκοι έως μια μεταγενέστερη ημερομηνία αποπληρωμής. Κατά τη μεταγενέστερη αυτή ημερομηνία ή πριν από αυτήν, διενεργείται επαναξιολόγηση της ικανότητας αποπληρωμής. η οποία προσδιορίζεται είτε από την εκτιμώμενη βελτίωση της δυνατότητας αποπληρωμής του δανειολήπτη είτε από τα εκτιμώμενα έσοδα ρευστοποίησης εμπράγματης εξασφάλισης ή άλλου περιουσιακού στοιχείου με συντηρητικές παραδοχές.
(ε) Πρόσθετη εξασφάλιση από τον δανειολήπτη, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης λύσης ρύθμισης.
(στ) Λειτουργική αναδιάρθρωση επιχείρησης.
(ζ) Συμφωνίες ανταλλαγής χρέους με μετοχικό κεφάλαιο.

Λύσεις Οριστικής Διευθέτησης
Ως λύση οριστικής διευθέτησης ορίζεται οποιαδήποτε μεταβολή του είδους της συμβατικής σχέσης μεταξύ ιδρύματος και δανειολήπτη ή ο τερματισμός αυτής, αποσκοπώντας στην οριστική τακτοποίηση της απαίτησης του ιδρύματος έναντι του δανειολήπτη και, η οποία μπορεί να διενεργείται μέσω μίας ή περισσοτέρων από τις παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενες λύσεις, που προσφέρονται στο πλαίσιο των διεθνών πρακτικών.
Η υιοθέτηση εκάστης εξ αυτών εξετάζεται, όμως, κάθε φορά σε σχέση με τις προβλέψεις του ελληνικού δικαίου:
(α) Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου στο πλαίσιο ευρύτερης ρύθμισης.
(β) Μετατροπή σε Χρηματοδοτική Μίσθωση, με την οποία ο δανειολήπτης μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου στο ίδρυμα και υπογράφει μια σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης, για ελάχιστη χρονική διάρκεια (συνήθως πέντε (5) έτη). Ο δανειολήπτης αποκτά τα προβλεπόμενα από το ισχύον δίκαιο περί συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης δικαιώματα.
(γ) Πώληση και ενοικίαση, με την οποία ο δανειολήπτης μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου είτε στο ίδρυμα είτε σε τρίτο (άλλο ίδρυμα, άλλο αγοραστή, κρατική εταιρία διαχείρισης ακινήτων κλπ) αποπληρώνοντας μέρος ή το σύνολο του δανείου.
Η συμφωνία μπορεί να συνοδεύεται με παραχώρηση του δικαιώματος διαμονής στο ακίνητο για κάποια ελάχιστη χρονική διάρκεια έναντι μισθώματος (συνήθως για μια ελάχιστη περίοδο τριών (3) ετών).
(δ) Μεταβίβαση του δανείου σε άλλο ίδρυμα.
(ε) Αντικατάσταση παλαιού δανείου με νέο μικρότερου υπολοίπου..
(στ) Διαχείριση σε εκκαθάριση στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας.
(ζ) Ρευστοποίηση Εξασφαλίσεων για την ικανοποίηση της απαίτησης του
ιδρύματος.
(η) Δικαστικές/Νομικές Ενέργειες πέραν της ρευστοποίησης εξασφαλίσεων.

Ο μη συνεργάσιμος δανειολήπτης
1. Πριν το ίδρυμα κατηγοριοποιήσει δανειολήπτη ως μη συνεργάσιμο, οφείλει να τον ενημερώσει γραπτώς, με απόδειξη παραλαβής, ως προς τα εξής:
(α) Τις ενέργειες στις οποίες ο δανειολήπτης οφείλει να προβεί και την σχετική προθεσμία, για να αποφύγει αυτή την εξέλιξη και την επισήμανση ότι εφόσον δεν τις πραγματοποιήσει θα κατηγοριοποιηθεί ως μη συνεργάσιμος χωρίς άλλη ειδοποίηση.
(β) Τις νομικές συνέπειες του χαρακτηρισμού ως μη συνεργάσιμου εν σχέσει με πιθανά μέτρα που αφορούν πτώχευση, πλειστηριασμό, δέσμευση περιουσίας.
(γ) Την ενημέρωση της δυνατότητας του δανειολήπτη να έχει συμβουλευτική, νομική ή οικονομική υποστήριξη από δημόσιους φορείς που λειτουργούν για τους σκοπούς εφαρμογής του Ν. 4224/2013 ή άλλων σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.
(δ) Το γεγονός ότι και μετά την ρευστοποίηση το τυχόν υπόλοιπο του δανείου σε καθυστέρηση θα εξακολουθεί να αποτελεί εκτοκιζόμενη απαίτηση του ιδρύματος.
2. Μετά την κατηγοριοποίηση ενός δανειολήπτη ως μη συνεργάσιμου, το ίδρυμα οφείλει να τον ενημερώσει για το γεγονός αυτό εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών γραπτώς με βεβαίωση παραλαβής, και να γνωστοποιήσει, κατ' ελάχιστον, τα εξής:
(α) Το γεγονός ότι έχει ταξινομηθεί ως μη συνεργάσιμος και τον/τους ειδικότερο/ους λόγους για την κατάταξή του ως μη συνεργάσιμου.
(β) Τις λεπτομέρειες αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, με βάση το οποίο το ίδρυμα θα κινήσει τυχόν νομικές διαδικασίες (π.χ. ρευστοποίησης ή δέσμευσης εξασφαλίσεων).
(γ) Εκτίμηση του κόστους που αυτές συνεπάγονται για τον δανειολήπτη.
(δ) Την αναμενόμενη επίπτωση στην πιστοληπτική διαβάθμιση του δανειολήπτη, με βάση τις εσωτερικές διαδικασίες του ιδρύματος.
(ε) Τον κίνδυνο εκποίησης από το ίδρυμα τυχόν εξασφαλίσεων που έχουν παρασχεθεί από τους εγγυητές.
(στ) Το γεγονός ότι ο δανειολήπτης και τυχόν εγγυητές εξακολουθούν να είναι υπόχρεοι για τυχόν εναπομένον υπόλοιπο μετά την ενδεχόμενη εκποίηση εξασφαλίσεων, καθώς και τον τρόπο και το επιτόκιο που αυτό θα εκτοκίζεται.
(ζ) Το γεγονός ότι τυχόν ανώτατα όρια χρεώσεων ή και προσαυξήσεων, προβλεπόμενα στη σύμβαση, μπορεί να παύσουν να ισχύουν και έχουν εφαρμογή λοιπές ισχύουσες νομικές ή και κανονιστικές διατάξεις.

Ιορδάνης Τζαμτζής : Να δοθεί παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ»

Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής έπειτα από την ερώτηση που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο, έκανε παρέμβαση τόσο στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλη, όσο και στον Αντιπρόεδρο ΕΛΓΑ κ. Μποτό Αργύρη, ζητώντας να δοθεί παράταση των ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ και το θέμα να απασχολήσει άμεσα το ΔΣ του ΕΛΓΑ.
Ο κ. Τζαμτζής τόνισε και στους δυο,  ότι «τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο του 2013 (παγετός, χαλάζι, ανεμοθύελλα, βροχόπτωση) που έπληξαν κυρίως τους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας, είχαν ως αποτέλεσμα την μεγάλη ζημία καλλιεργειών και την καταστροφή  της παραγωγής.
Οι αγρότες των Νομών Πέλλας και Ημαθίας αντιμετωπίζουν  πρόβλημα επιβίωσης λόγω της απώλειας παραγωγής τους» και ζήτησε τόσο από τον Πρόεδρο όσο και από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ να κατανοήσουν την δεινή οικονομική θέση των αγροτών και να δώσουν παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ για το έτος 2013, καθώς η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Μαρτίου 2014. 

 Τόσο ο κ. Έξαρχος όσο και ο κ. Μποτός απάντησαν στον κ. Τζαμτζή ότι κατανοούν το πρόβλημα και την επόμενη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στον ΕΛΓΑ, θα συζητηθεί και το θέμα παράτασης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ.

«Πέλλα, δήμος για όλους»: Νέες υποψηφιότητες


Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου είμαι για πρώτη φορά υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του Στάθη Καστερίδη, επικεφαλή της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  και ανταποκρίθηκα με αίσθημα ευθύνης, να συμπορευτώ στην κοινή προσπάθεια.
Με αρχές όπως η συλλογικότητα και η συνεργασία, τις οποίες απέκτησα μέσα από την πορεία μου στον αθλητισμό και βιώνοντας η ίδια τις δυσκολίες της καθημερινότητας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δηλώνω έτοιμη να αγωνισθώ για ένα Δήμο ανθρώπινο και ανοιχτό, ένα Δήμο για όλους.

Κυριακή Παπαδοπούλου – Ελευθεριάδου
Ιδιωτική υπάλληλος


 
Με αίσθημα ευθύνης και φιλοδοξία προσφοράς στον τόπο μου, δηλώνω παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ως υποψήφιος  με τον συνδυασμό του Στάθη Καστερίδη «Πέλλα, δήμος για όλους».



Σταύρος Πρόβιος
Ηλεκτρολόγος

Αλλάζει η φορολογία των αυτοκινήτων

Αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων, περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», αναμένεται μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%, μείωση 30% του φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω και κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας,
Επίσης, θα αλλάξει το καθεστώς ασφάλισης στα οχήματα, που έχουν οι εταιρείες χρονομίσθωσης αλλά και οι εμπορίες, αλλά και το φορολογικό καθεστώς των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ κατά την χρήση.
Όσον αφορά τα τεκμήρια, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να έχει αποφασίσει τη μείωση των τεκμηρίων κατά 30% με αποτέλεσμα το ύψος τους να είναι πιο κοντά στο πραγματικό κόστος χρήσης.
Ωστόσο με την μείωση των τεκμηρίων κατά 30% μειώνεται αυτομάτως και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης στα ΙΧ με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω.
Αυτό για παράδειγμα σημαίνει ότι ένας ιδιοκτήτης ενός δίλιτρου αυτοκινήτου 4ετίας εκτός των 660 ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας φέτος θα καταβάλει και 440 ευρώ για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ενώ το τεκμήριο ανέρχεται σε 8.800 ευρώ.
Σύμφωνα με τις αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών το τεκμήριο μειώνεται στα 6.160 ευρώ από 8.800 ευρώ με αποτέλεσμα ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης να μειώνεται στα 308 ευρώ.

Πηγή: Ημερησία

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ‘’ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ’’ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


"Καλωσορίζουμε στην «Αλληλεγγύη» τους νέους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους. Είμαστε χαρούμενοι γιατί η προσπάθειά μας πλαισιώνεται από ανθρώπους καταξιωμένους, ανθρώπους πετυχημένους στον επαγγελματικό τους χώρο. Όλοι είναι ενεργοί πολίτες, μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και εντάσσονται στην «Αλληλεγγύη» πέρα και έξω από κομματικές γραμμές.
Οι νέοι μας υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους 29 Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους απ’ όλους τους νομούς, συγκροτούν μια ισχυρή ομάδα η οποία μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας. Το προσεχές διάστημα θα ανακοινώσουμε τους επόμενους υποψηφίους μας σε όλες τις Περιφερειακές μας Ενότητες.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και τους ζητάμε να μας εμπιστευτούν και να μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας, τα επόμενα πέντε χρόνια".

Οι νέοι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλονίκης με την «Αλληλεγγύη», οι οποίοι προέρχονται από όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, είναι:
1. Αβραμίδης Στάθης – Πολιτικός Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Θεσσαλονίκης
2. Αηδονόπουλος Χάρης, Χειρουργός Ουρολόγος, Διδάκτωρ ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Θεσσαλονίκης
3. Ασπασίδης Γεώργιος – Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Θεσσαλονίκης
4. Αυγουστίδης Γεώργιος – Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών
5. Γεωργιάδου–Γρανούζη Χρύσα – Επιχειρηματίας, Μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
6. Γιουτίκας Κωνσταντίνος – Πολιτικός Μηχανικός
7. Γούλα Όλγα-Χριστίνα – Ιατρός
8. Διδασκάλου Μαρία– Λουΐζα – Δικηγόρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Νυμφαιωτών
9. Ελευθερίου Απόστολος – Μηχανολόγος, Μέλος Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
10. Ζάχαρης Ηλίας – Γεωλόγος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νεάπολης- Συκεών
11. Κοσματοπούλου Μαρία – Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Marketing
12. Κουπέλογλου Συμεών – Επιχειρηματίας, Πρόεδρος του Συλλόγου ‘’Αγάπη για το Παιδί’’
13. Κώνστας Αναστάσιος – Γενικός Χειρουργός, Ογκολόγος
14. Λυκάρτσης Αναστάσιος – Μηχανολόγος Αυτοκινήτων, Πρόεδρος Παροχής Υπηρεσιών Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΟΒΕΑΜΜΕ
15. Μήττας Χρήστος – Αρχιτέκτων Μηχανικός, Καθηγητής ΟΑΕΔ, π. Διαιτητής
16. Μπάτος Σωτήριος – Μηχανολόγος Μηχανικός
17. Μπισμπινά Γερακίνα – Δικηγόρος
18. Παπαδοπούλου Γαρυφαλλιά – Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Θεσσαλονίκης
19. Παπακώστα Άννα – Βοηθός Μικροβιολόγου, πρώην Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Αγίου Παύλου,
20. Πίτη – Παυλίδου Ελπίδα – Δημόσιος Υπάλληλος, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καλαμαριάς
21. Ταχματζίδης Ιωάννης – Ιατρός, Καρδιολόγος, τ. Γενικός Αρχίατρος ΕΛ. ΑΣ., Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαγκάδα
22. Τζημίκας Ιωάννης – Ελεύθερος Επαγγελματίας, π. μέλος Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ευκαρπίας
23. Τρεντζίδης Ανδρέας – Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας (ε.α.)
24. Τροκάνας Παναγιώτης –Υπάλληλος Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού
25. Φιλιππιάδου Μαγδαληνή – Ιατρός
26. Χατζηβρέττας Δημήτριος – Λογιστής, πρώην Δήμαρχος Ευόσμου
27. Χριστόπουλος Μιχάλης – Επιχειρηματίας, Γεν. Γραμματέας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

Συνάντηση είχε, ο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τους υποψηφίους του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση». Συγκεκριμένα τον κ. Θεοδωρίδη επισκέφθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Ζιώγας και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αλέκος Ουγγρίνος στο πλαίσιο περιοδείας τους στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και οι δύο υποψήφιοι ενημερώθηκαν από τον κ. Θεοδωρίδη για τα προβλήματα της Π.Ε. Πέλλας και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους δύο υποψηφίους.

Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΑΕΕ

Επίσκεψη του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Έδεσσας & Περιχώρων στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού-Σχεδιασμού & Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη πραγματοποίησε σήμερα, 21/3, το πρωϊ, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) Έδεσσας & Περιχώρων.

Ο κ. Θεοδωρίδης υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο τον Πρόεδρο κ. Κούκο Αντώνιο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Μπαλιάση Ευάγγελο, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Καμπουράκη Κωνσταντίνο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Αδαμίδη Βασίλειο και τον Ταμία του Σωματείου κ. Παρίση Δημήτριο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κούκος ανέφερε στον κ. Θεοδωρίδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο κλάδος των συνταξιούχων και τις οικονομικές δυσκολίες που τους έχουν «γονατίσει» λόγω περικοπής των συντάξεων σε τέτοιο σημείο ώστε με δυσκολία να συντηρούν τις οικογένειές τους. Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την κρίση που ταλανίζει τους πολίτες και τον τόπο, ενώ, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους διότι «η φωνή τους δεν ακούγεται», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Σωματείου.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Πρόεδρου και των μέλη του Δ.Σ. και υπογράμμισε ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Επίσης, τόνισε ιδιαίτερα, τη συμπαράσταση του στον καθημερινό αγώνα που κάνουν και τη συμπόρευση στα δίκαια αιτήματά τους.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση με το Σωματείο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον Πρόεδρο και στα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ.

Προσλήψεις στους δήμους για τέσσερις μήνες εκτός ΑΣΕΠ

Πλέον οι δήμοι θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις με τετράμηνα, αντί για δίμηνα , που ίσχυε μέχρι τώρα, για την κάλυψη θέσεων με εποχικούς υπαλλήλους εκτός ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr τις προσλήψεις στους δήμους με τετράμηνα εκτός ΑΣΕΠ προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ''Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών'' που κατατέθηκε σήμερα στην βουλή και προβλέπει αλλαγές στις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις προσλήψεις εποχικών σε δημόσιους φορείς.
Συγκεκριμένα οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ υποχρεούνται κάθε χρόνο σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο άσκησης αρμοδιοτήτων όπως η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών και η πυροπροστασία.

Οι προσλήψεις αυτές μέχρι στιγμής προϋποθέτουν την αποστολή αιτήματος για έγκριση από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 , καθώς οι ανάγκες αφορούν χρονική περίοδο μεγαλύτερη του διμήνου και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη εποχικών ή επειγουσών ή πρόσκαιρων αναγκών, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.
Η αύξηση της μέγιστης χρονικής διάρκειας των συμβάσεων αυτών από δύο σε τέσσερις μήνες αφενός επιτρέπει την άμεση κάλυψη των αναγκών των φορέων στο πλαίσιο άσκησης υποχρεωτικών αρμοδιοτήτων τους, ενώ συμβάλλει στην ελάφρυνση του όγκου εργασίας της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 .
Συγκεκριμένα στο άρθρο 7 προβλέπεται ότι οι συμβάσεις για προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, από δύο μηνών μετατρέπονται σε τετράμηνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών, ενώ δεν υπάγονται στη διαδικασία έγκρισης της επιτροπής ΠΥΣ 33/2006, και στη διαδικασία και τα κριτήρια  του νόμου 2190/94.
Επίσης στο άρθρο 11 εξαιρούνται της υποχρέωσης της επιτροπής ΠΥΣ 33/2006 οι προσλήψεις προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Έτσι παρέχεται πλέον μετά την ψήφιση του άρθρου η δυνατότητα και σε λοιπούς φορείς της αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ β' βαθμού, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου της Αυτοδιοίκησης) να προσλαμβάνουν προσωπικό ορισμένου χρόνου και συμβασιούχους έργου, των οποίων οι αποδοχές δεν επιφέρουν δημοσιονομική επιβάρυνση, κατά παρέκκλιση των κοινών διατάξεων περί έγκρισης των συμβάσεων και του ποσοστιαίου περιορισμού τους κατ' έτος.
Η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη όπως αναφέρει το νομοσχέδιο καθώς πολλά ΝΠΙΔ των ΟΤΑ δραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς με τους ΟΤΑ (π.χ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης αντί για υπηρεσίες ύδρευσης δήμων, Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων υπό τη μορφή ανωνύμων εταιρειών αντί Συνδέσμων, δημοτικά ωδεία υπό τη μορφή ΝΠΙΔ κ.λπ.) και ως εκ τούτου τα αιτήματά τους για την πρόσληψη προσωπικού θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο ίδιο πλαίσιο.
Επίσης με την παρούσα διάταξη διασαφηνίζεται ότι τα αιτήματα αυτά υπόκεινται σε διακριτή διαδικασία έγκρισης και δεν απαιτείται έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει.

2.1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΝΕΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Τριάντα τρεις αιτήσεις για δανειοδότηση έχουν εγκριθεί από το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας συνολικού ποσού 2,1 εκατ. ευρώ, που... θα δώσουν ένεση ρευστότητας σε αγρότες και επενδυτές.

Από τον Νοέμβριο έως σήμερα έχουν υποβληθεί 274 αιτήσεις για δάνεια, συνολικού ύψους 19,4 εκατ. ευρώ, στο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, που επιταχύνει την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων στον αγροδιατροφικό τομέα, στο πλαίσιο του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Ταμείο, με συνολικά κεφάλαια 253 εκατ. ευρώ, χορηγεί μέσω της Αναδόχου Τράπεζας Πειραιώς, χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες και επενδυτές. Ειδικότερα, για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 3,91% και στους λοιπούς σε 4,17%.

Αναλυτικότερα, υποβλήθηκαν 252 αιτήματα συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ και εγκρίθηκαν τα 29, συνολικού ποσού 1,6 εκατ. ευρώ. Για την «αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων», μεταποίηση δηλαδή, υποβλήθηκαν 3 αιτήματα ύψους 1,056 εκατ. ευρώ και εγκρίθηκαν τα δύο (181.640 ευρώ). Για «διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες» υποβλήθηκαν 6 αιτήματα 706.836 ευρώ και εγκρίθηκε ένα αίτημα συνολικού ύψους 150.000 ευρώ. Για τη «στήριξη και ανάπτυξη πολύ μικρών επιχειρήσεων» έχει υποβληθεί ένα μόνον αίτημα, του οποίου η έγκριση εκκρεμεί και για την «ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» υποβλήθηκαν 12 αιτήματα και εγκρίθηκε το ένα που αφορά δάνειο ύψους 100.000 ευρώ.

Συναυλία στους Καταρράκτες Έδεσσας

Ο Δήμος Έδεσσας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας συνδιοργανώνουν συναυλία με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Μαρτίου και ώρα 20:30, στο κέντρο «Καταρράκτες».

Το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών και δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Έδεσσα: Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

Ο Δήμος Έδεσσας, η ΔΗΚΕΔΕ και οι Μελωδοί της Έδεσσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως (απέναντι από τον Ψηλό Βράχο) τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, στις 20:30.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Μελωδοί, ενώ ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Σταλίδης.

Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ: ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λιάσκος και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Λειβαδάς είδαν από κοντά τους εκπροσώπους της Π.Κ.Μ.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Μόσχα και συγκεκριμένα το διάστημα 19-22 Μαρτίου συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσωπούμενη από τον κ. Δημήτρη Τσουφλίδη, βασικό μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Κ.Μ.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια με πλήθος επισκεπτών και επαγγελματιών του κλάδου. Κοντά στα στελέχη που εκπροσωπούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Πάνος Λειβαδάς και ο Δημοσιογράφος και άνθρωπος με μεγάλη πείρα στα θέματα τουρισμού της αγοράς της Ρωσίας κ. Δημήτρης Λιάτσος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου συνομίλησε για αρκετή ώρα με το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ. κ. Νικόλαο Τσοτσόλη και τα στελέχη της Επιτροπής Τουρισμού και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες της έκθεσης. Μάλιστα, ο κ. Τσουφλίδης χάρισε στον κ. Λιάσκο το βιβλίο της Πέλλας, προσκαλώντας τον να επισκεφτεί την περιοχή μας.

Η ελληνική παρουσία στη ΜΙΤΤ χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική αφού προβάλλονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χώρας μας ως τουριστικός προορισμός. Παράλληλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία αφού αποτελεί ίσως το δημοφιλέστερο προορισμό για τους επισκέπτες από τη μεγάλη αυτή αγορά.

Τα στελέχη της Επιτροπής Τουρισμού τις επόμενες ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας και να συζητήσουν προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.


Τέλος, να αναφέρουμε ότι την Επιτροπή Τουρισμού που εκπροσωπεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Ρωσία αποτελούν ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ. κ. Νικόλαος Τσοτσόλης, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Πέλλας κ. Δημήτριος Τσουφλίδης, η κα. Εύη Δερμεδεσιώτου από το Τμήμα Τουρισμού της Π.Κ.Μ., ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Σερρών κ. Λεωνίδας Τσιαντής και ο κ. Δημήτριος Λοκοβίτης ως εκπρόσωπος της Π.Ε. Χαλκιδικής.

ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Επανέναρξη λειτουργίας «Τημενιδών»

Σήμερα Παρασκευή, 21 Μαρτίου, ανοίγει το «Τημενιδών», όπως είχε προαναγγελθεί πριν την ανακαίνιση του χώρου.

Το «Τημενιδών», το κεντρικότερο στέκι της πόλης, αναπόσπαστο τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης «Καταρράκτες», είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους Εδεσσαίους και τους επισκέπτες της πόλης στη σκιά των πλάτανων της ομώνυμης πλατείας.

Στόχος της διοίκησης της επιχείρησης των «Καταρρακτών» είναι η απρόσκοπτη λειτουργία και των δύο καταστημάτων, που αποτελούν σημεία αναφοράς για την πόλη, με δημοτικό management όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για εργάτες γης στην Ημαθία

Δημοσιεύτηκε η αριθ. 8055/192/14-03-2014 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 640/14-03-2014) σχετικά με τον αριθμό μετακλητών εργατών γης (και εργατών κτηνοτροφίας) για το Ν. Ημαθίας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, εγκρίθηκαν 1.485 θέσεις εποχιακών εργατών και 169 θέσεις για παροχή εξαρτημένης εργασίας. Οι εργοδότες που προγραμμάτισαν κατά το έτος 2013 τη μετάκληση αλλοδαπών εργατών, παρακαλούνται να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας (Βενιζέλου 89, Βέροια, 1ος όροφος, τηλ.: 23310-77541, 23310-75197 και με email:gemats@damt.gov.gr) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτουν τις προϋποθέσεις μετάκλησης αλλοδαπών και να τούς χορηγηθεί η σχετική αίτηση. Η παραλαβή των αιτήσεων από την Υπηρεσία μας ξεκινά τη Δευτέρα 24/03/2014 και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση είναι:

Δικαιολογητικά εργοδότη για ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ:
Αποδεικτικό καταβολής τέλους από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., υπό την μορφή παραβόλου, εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε πολίτη τρίτης χώρας το οποίο εισπράττεται υπέρ του Δημοσίου και δεν επιστρέφεται.Υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσλάβει τους εργαζόμενους και θα αναλάβει τις προβλεπόμενες δαπάνες αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παραγράφου 3 του άρθρου 80 του ν.3386/2005 (δαπάνες απέλασης και τα έξοδα διατροφής του)
Σύμβαση εργασίας (εις τριπλούν), υπογεγραμμένη από τον ίδιο, για κάθε εργαζόμενο, και θεωρημένη από την οικεία υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας.Υπεύθυνη δήλωση ότι θα εξασφαλίσει στον εργαζόμενο κατάλληλο κατάλυμα.Αποδεικτικό καταβολής από τον εργοδότη των ασφαλιστικών εισφορών στον Ο.Γ.Α. (τις ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία που αντιστοιχούν σε διάστημα απασχόλησης δύο μηνών. Οι εισφορές που αντιστοιχούν στο υπολειπόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη της σύμβασης εργασίας θα καταβάλλονται από τον εργοδότη ανά δίμηνο, σύμφωνα με Ν.4061/2012, ΦΕΚ Α’ 66/22-03-2012 αρ.43), στην περίπτωση που εργοδότης επιθυμεί να απασχολήσει τον πολίτη τρίτης χώρας στην αγροτική οικονομία.Φωτοαντίγραφα διαβατηρίων των προς μετάκληση αλλοδαπών (εφόσον υπάρχουν).

Δικαιολογητικά εργοδότη για ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ:
Εγγυητική Επιστολή Τράπεζας ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αντιστοιχεί στις αποδοχές τριών μηνών του ανειδίκευτου εργάτη:
α. ΗΛΙΚΙΑ ≤ 25 = 1780,74 €
β. ΗΛΙΚΙΑ > 25 = 2042,04 €
Υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσλάβει τους εργαζόμενους και θα αναλάβει τις προβλεπόμενες δαπάνες αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παραγράφου 2 του άρθρου 80 του ν.3386/2005 (δαπάνες απέλασης και τα έξοδα διατροφής του)
Σύμβαση εργασίας (εις τριπλούν), υπογεγραμμένη από τον ίδιο, για κάθε εργαζόμενο.
Φωτοαντίγραφα διαβατηρίων των προς μετάκληση αλλοδαπών (εφόσον υπάρχουν).

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» ΣΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ 
ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ 
ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Υπό τον φάσμα μιας πολύ βαριάς εκλογικής ήττας ζει ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος αν και μοίρασε εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Αθλητισμού σε συλλόγους της εκλογικής περιφέρειάς του...

καταγγέλλει  τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ότι "έστησε φιέστα" εγκαινίων πτέρυγας του νοσοκομείου Εδεσσας, χωρίς ενημέρωση και έγκριση από το υπουργείο Υγείας!

Σε γραπτή δήλωσή του με τίτλο "σεβασμός στη νομιμότητα" ο κ. Ιωαννίδης κατηγορεί τον κ. Τζιτζικώστα για λαϊκισμό, πολιτικαντισμό και παλαιοκομματισμό, λέγοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν σε νέους ανθρώπους.

Ρυθμίσεις χρεών για τις εταιρείες του άρθρου 99

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνει ότι ύστερα από απόφαση του δ.σ, στις περιπτώσεις που ανοίγει η διαδικασία εξυγίανσης για επιχειρήσεις και εργοδότες, σύμφωνα με τα άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα όπως ισχύει, καθώς και στις περιπτώσεις της άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης κατά το άρθρο 106β, οι οφειλέτες μπορούν πλέον να επιλέξουν για τη ρύθμιση των οφειλών τους:

Α. Εφάπαξ εξόφληση με έκπτωση των πρόσθετων τελών (Π.Τ) ποσοστού 80%.

Β. Υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης στη βάση των παρακάτω όρων:

• μέχρι 72 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση (Π.Τ) 60%,
• μέχρι 84 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση (Π.Τ) 50%,
• μέχρι 96 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση (Π.Τ) 40%,
• μέχρι 120 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση (Π.Τ) 30%,
• μέχρι 144 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση (Π.Τ) 20% και,
• μέχρι 160 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση (Π.Τ) 10%,
• μέχρι 180 ισόποσες μηνιαίες δόσεις χωρίς καμία έκπτωση στα πρόσθετα τέλη.
• Αιτήματα που αφορούν σε περισσότερες των ανωτέρω δόσεων φέρονται ενώπιον του Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σημειώνεται ότι:

I. Υφιστάμενες οφειλές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης που δεν περιλαμβάνονται στην επικυρωθείσα συμφωνία εξυγίανσης, καταβάλλονται εφάπαξ ή εντάσσονται σε καθεστώς ρύθμισης κατά τις ισχύουσες διατάξεις.

II. Για όσο διάστημα εξυπηρετούνται οι όροι της ρύθμισης (καταβολή τρεχουσών εισφορών και δόσεων) αναστέλλεται η διαδικασία λήψης αναγκαστικών και άλλων μέτρων είσπραξης και χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

Σε περίπτωση μη τήρησης της συμφωνίας εξυγίανσης από τον οφειλέτη δύναται να τίθεται ως διαλυτική αίρεση της συμφωνίας εξυγίανσης ή ως λόγος καταγγελίας αυτής, κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 106ε παρ. 3 του ΠτΚ.

Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ: ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ

Ολοκληρώνεται η κατασκευή της Α’ φάσης του οδικού έργου «Σκύδρα-Ριζό» – Επίβλεψη των εργασιών από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Θεοδωρίδη

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η κατασκευή του οδικού τμήματος «Σκύδρα-Ριζό», το οποίο περιλαμβάνει εργασίες διάστρωσης νέου ασφαλτοτάπητα και διαγράμμιση. Την πρόοδο των εργασιών επέβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια Συγκοινωνιακών Έργων κα. Κωνσταντίνα Ξηρού και την επιβλέπουσα μηχανικό του έργου κα. Μαρία Πασσιά.

Ο κ. Θεοδωρίδης συνάντησε και τον Ανάδοχο του έργου με τον οποίο είχε συνομιλία για την εξέλιξη του έργου, τις τεχνικές προδιαγραφές και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει και η δεύτερη φάση του έργου η οποία περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση του οδικού τμήματος «Ριζό-Π.Ε. Ημαθίας», τη διαγράμμιση και την κατασκευή συγκοινωνιακού κόμβου στην περιοχή Λουτροχωρίου – Πλευρώματος. Ο προϋπολογισμός του συνολικού έργου ανέρχεται σε 450.000 ευρώ και αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας σε μία περιοχή που παρουσιάζει μεγάλο φόρτο διακίνησης νωπών και μεταποιημένων προϊόντων. Επίσης, εξυπηρετεί το Τελωνείο Σκύδρας.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Παρακολουθώ την πρόοδο των εργασιών του συγκεκριμένου έργου προσωπικά, καθώς με ενδιαφέρει να έχει τεχνικά άρτια και ποιοτική κατασκευή. Αυτά τα σημεία έχω ζητήσει εξάλλου να προσέξουν και οι επιβλέπουσες του έργου. Νιώθω ικανοποίηση για την γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Σύντομα αναμένεται η έναρξη εργασιών στο υπόλοιπο τμήμα. Είναι ένα έργο που το περίμενε η τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια. Θέλουμε να κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο».

NEEΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΠΕΛΛΑ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»


Δηλώνω υποψήφιος με τον συνδυασμό "ΠΕΛΛΑ, Δήμος για όλους" του Στάθη Καστερίδη για έναν Ανοιχτό και Ανθρώπινο Δήμο Πέλλας, έναν Δήμο για όλους.


Κώστας Σάλης
Μηχανολόγος Μηχανικός Αυτοκινήτων





 
Με χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Στάθη Καστερίδη να συμμετέχω στον συνδυασμό του "ΠΕΛΛΑ, Δήμος για όλους", γιατί πιστεύω στο όραμα του και εκτιμώ την εμπιστοσύνη που δείχνει στους νέους ανθρώπους.


Παναγιώτης Θεολόγου
Ελεύθερος Επαγγελματίας


Ο ΓΑΠ πήγε σε διάλεξη στο Ντουμπάι και ήταν... εκτός θέματος (VIDEO)

Δείτε τι ρώτησε τον ομιλητή-συγγραφέα για τα video games και προκάλεσε αμηχανία


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εκτός από το να γυρίζει τον κόσμο για να δίνει ο ίδιος διαλέξεις, ταξιδεύει ανά τη Γη και παρακολουθεί ομιλίες άλλων μεγάλων «εγκεφάλων». Τελευταίος του σταθμός το Ντουμπάι όπου παρακολούθησε τη διάλεξη του συγγραφέα Τζόρνταν Σαπίρο που δόθηκε στο πλαίσιο του Global Education And Skills Forum. Εκεί ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε τις ημέρες του στο υπουργείο Παιδείας και έκανε μια ερώτηση στον συγγραφέα προκαλώντας του... αμηχανία.
Το θέμα της ομιλίας του Σαπίρο, συγγραφέα του βιβλίου «FREEPLAY: A Video Game Guide to Maximum Euphoric Bliss» περιστρεφόταν γύρω από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το σχολείο και εστίαζε συγκεκριμένα στο «γιατί τα χρειαζόμαστε στις τάξεις».
Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού κάποια στιγμή ζήτησε το λόγο απηύθυνε μια ερώτηση στον Σαπίρο. «Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα παιχνίδια, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και άλλα είδη παιγνίων, είναι ένας τρόπος για να εκπαιδεύεις τους ανθρώπους» είπε εισαγωγικά ο κ. Παπανδρέου και αφού αιτιολόγησε το ενδιαφέρον του λέγοντας «ήμουν υπουργός Παιδείας και θυμάμαι παλιές ιστορίες...» ρώτησε τον συγγραφέα: «Πιστεύετε πως η χρήση τους κατά μία έννοια υπονομεύει την ιεραρχία στην εκπαίδευση; Βλέπετε πρακτικούς τρόπους για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε; Είναι κάτι που αναπτύσσεται;».
Ο ομιλητής-συγγραφέας που αντέδρασε με ένα αμήχανο χαμόγελο όταν ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ιδιότητά του ως πρώην υπουργός Παιδείας, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα και παρέπεμψε τον πρώην πρωθυπουργό στην ιστοσελίδα «games and learning». «Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρείτε απαντήσεις και υλικό έπειτα από συστηματική μελέτη για το τι μαθαίνουν τα παιδιά από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια», είπε.
Ο Σαπίρο, ο οποίος υποστηρίζει ότι η εκπαίδευση με χρήση video-games μπορεί να προσφέρει συστηματική διδασκαλία με έναν τρόπο που προωθεί τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων αντί για τη στείρα απομνημόνευση κανόνων μάλλον εντυπωσιάστηκε από την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην ομιλία που παραχώρησε στο πλαίσιο του Global Education And Skills Forum στις 16 Μαρτίου καθώς «ανέβασε» το σχετικό βίντεο στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα του Forbes.

ΕΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Ο Ντίνος Κούης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την «Αλληλεγγύη»
Άλλος ένας εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος θα συμμετέχει στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη, Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία».
 Ο Ντίνος Κούης μετά την σημερινή συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολο Τζιτζικώστα, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, κατέθεσε την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κούης είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και αρμόδιος για θέματα Παιδείας στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κούης δήλωσε :
«Μια ζωή υπηρέτησα την ομάδα μου τον Άρη, χωρίς να φύγω ούτε μία ημέρα. Είναι η ομάδα που αγάπησα, η ομάδα που μου χάρισε μεγάλες στιγμές και συγκινήσεις, η ομάδα που θέλω να ξαναδώ εκεί που πραγματικά της αξίζει.
Με την ίδια λογική κινήθηκα και στην πορεία μου στην αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια. Από το 2006, τόσο στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αφιέρωσα όλες μου τις δυνάμεις και αφοσιώθηκα στο έργο μας, για τον τόπο και τους συμπολίτες μου.
Τον αγώνα και το σημαντικό έργο που κάναμε όλοι μαζί ως ομάδα, θα το συνεχίσω με την «Αλληλεγγύη» και τον επικεφαλής της Απόστολο Τζιτζικώστα και τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια.
Για μένα η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Στην πράξη και όχι στα λόγια».

N.Παπανικολάου: «Δεν απευθύνθηκα σε κανέναν κομματικό φορέα και δεν θέλω κανένα κομματικό χρίσμα…»


«Φιλοσοφία μας ήταν και είναι: ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο Πέλλας»

«Δώσαμε σαφές δείγμα γραφής για το τι κάναμε την τετραετία της διοίκησής μας στον δήμο Γιαννιτσών. Φιλοσοφία μας, ήταν και το αποδείξαμε εμπράκτως αυτό, πρώτα τα χωριά, μετά οι οικισμοί και μετά το κέντρο. Αυτό θα κάνουμε και στον δήμο Πέλλας, από την 1η Σεπτεμβρίου».
Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών και υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας, Νίκος Παπανικολάου, κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην «Εγνατία TV», με την συμμετοχή των ανθυποψηφίων του ενόψει της αυτοδιοικητικής εκλογικής «μάχης» της 18ης Μαϊου.  
Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τα οικονομικά του Δήμου Πέλλας, τόνισε ότι «το περασμένο διάστημα έγινε εφ’ άπαξ καταβολή από την Πολιτεία ποσού 10.000.000 ευρώ, έναντι συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Πέλλας μετά τη συνένωση, συνολικού ποσού περίπου 12.000.000 ευρώ». «Ως εκ τούτου», όπως υπογράμμισε, «δεν έγινε επί της ουσίας καμία προσπάθεια για αύξηση εσόδων και μείωση εξόδων του Δήμου, αλλά υπήρξε μια συγκυριακή καταβολή, που βέβαια καλώς έγινε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστά επίτευγμα της σημερινής δημοτικής αρχής». Υπενθύμισε δε ότι την μείωση των επιχορηγήσεων, 1,5 χρόνο μετά τις εκλογές, συνόδεψε η αποχώρηση 40 περίπου υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης με μείωση κόστους 1.000.000 ευρώ περίπου και μια τραγική μείωση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων κατά 25-30 % που εκτιμάται στα 2.000.000 περίπου.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της «Δημοτικής Ενότητας» που διαμορφώνεται, σημείωσε ότι περιλαμβάνει σαφή ιεράρχηση των αναγκών μετά από λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε χωριό. «Δεν είναι καμία υπόσχεση, το πράξαμε ως δημοτική αρχή στο Δήμο Γιαννιτσών και θα το ξανακάνουμε ως νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Πέλλας. Θα επιδείξουμε σεβασμό στις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και σε κάθε λαϊκή συνέλευση θα υπάρχει λογοδοσία για το τι έγινε ή τι δεν έγινε την προηγούμενη χρονιά σε κάθε χωριό. Οι πρόεδροι κάθε Τοπικής Κοινότητας θα καλούνται σε συμβούλιο όλοι μαζί κάθε τρίμηνο για να χαράζουν και αυτοί μαζί με την δημοτική αρχή, τον σχεδιασμό των έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται κατά την άποψή τους, συνολικά όμως και όχι αποσπασματικά», πρόσθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας.
Σε ότι αφορά τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του τόνισε ότι «το να είσαι ανεξάρτητος και απεγκλωβισμένος από κομματικές δεσμεύσεις, είναι κάτι που το αποδεικνύεις στην πράξη, διαχρονικά και αυτό το απέδειξα και το διαπίστωσαν όλοι οι συμπολίτες μας τόσο από την θητεία μου ως Δήμαρχος Γιαννιτσών, όσο και από την μέχρι τώρα πολιτική αυτοδιοικητική διαδρομή μου. Για αυτό εξάλλου δεν αποδέχθηκα κανένα αξίωμα διορισμένου στελέχους. Ήμουν και παραμένω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δηλώνω ρητά ότι δεν απευθύνθηκα σε κανέναν κομματικό φορέα και δεν θέλω κανένα κομματικό χρίσμα», κατέληξε ο Νίκος Παπανικολάου.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Detrop 2014

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην 23η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP η οποία διεξήχθη στην Αθήνα το χρονικό διάστημα 14-16 Μαρτίου.

Η Π.Ε. Πέλλας συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε έναν πολυχώρο, όπου παρευρέθηκαν γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο, σεφ, ειδικοί τροφίμων και ποτών. Οι επιχειρήσεις της Πέλλας αποτελούσαν το 1/3 του συνολικού αριθμού επιχειρήσεων από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας που πρόβαλλαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Π.Κ.Μ.

Οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα και δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Πέλλας εξέπληξαν για ακόμη μία φορά τους επισκέπτες με την ποιότητα και, κυρίως, με την καινοτομία τους, αφού παρουσιάστηκαν προϊόντα όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με αιθέρια έλαια (φασκόμηλου, ρίγανης, μάραθου και βασιλικού) ummami, γλυκό μανιτάρι soudis, ριζότο με άγρια μανιτάρια του βουνού Βόρα από την Αγροζύμη, κοτόπουλο φυτοάρωμα του Γαλανού, αλλαντικά Μακάλ χωρίς πρωτεΐνη, σόγια και χωρίς άμυλο, σαπούνια από γάλα γαϊδούρας από τα Ονοϊάματα.

Ακόμη έγινε παρουσίαση καταψυγμένων λαχανικών από τις επιχειρήσεις Αλτέρρα και Γαία Πέλλας, φρέσκα φρούτα και αποξηραμένα από τη επιχείρηση Καράμπελα, ορεκτικά-σαλάτες-σάλτσες «Αλμωπίας», γλυκά κουταλιού από τις οικοτεχνίες «Τα γλυκά της Αθηνάς» και «Όπως παλαιά», λαχανικά στον ατμό και μαρμελάδες από τη «Μακεδονική». Επιπλέον, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και δοκιμάσει βιολογικά προϊόντα όπως όσπρια γαλακτοκομικά από τον «Βιοαγρό», βότανα- θεραπευτικά προϊόντα, έλαια και κηραλοιφές με την επωνυμία «Αγροβότανα Βόρας» και τοπικό οίνο Πέλλας. Εντούτοις, δεν έλειψαν και τα αναψυκτικά «Χιονάτη» και τα προϊόντα του παραδοσιακού αποστακτηρίου Νιβουρλή.

Τα προϊόντα προβλήθηκαν στην εκπομπή «Chef στον αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στην εκδήλωση «Περάστε για ένα μεζέ» η οποία παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη και το διάσημο σεφ Ανδρέα Λαγό, ο οποίος περιέλαβε πολλά από τα προϊόντα της Πέλλας στις άρτιες παρουσιάσεις των πιάτων που ετοίμασε. Οι ξένοι γευσιγνώστες και το κοινό που επισκέφθηκε το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων της Πελλαίας Γης.

Για τη συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Detrop, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έκανε τη σχετική δήλωση: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεχίζει τη δυναμική παρουσία στις εκθέσεις που έχουν σχέση με την προβολή και προώθηση των ποιοτικών, αγροτικών προϊόντων της Πέλλας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη συνεργασία όλων των συντελεστών και εκπροσώπων της Π.Ε. Πέλλας για την επιτυχημένη συμμετοχή στην έκθεση. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις επιχειρήσεις της περιοχής μας για την άψογη συνεργασία και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να υπενθυμίσω στο σημείο αυτό ότι ανάλογη δυναμική παρουσία είχαμε και στην έκθεση Agrotica που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, το επόμενο διάστημα η Π.Ε. Πέλλας θα συμμετέχει στο 5Ο Agroquality Festival το οποίο θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Απρίλιο. Άλλωστε, ο αγροτικός τομέας με τις μεταποιητικές επιχειρήσεις αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας της Πέλλας, μαζί με τον τουρισμό που επίσης προωθούμε μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, όπως στην έκθεση MITT στη Μόσχα. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που εκπροσώπησαν, για άλλη μια φορά, επάξια την Π.Ε. Πέλλας».


Τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας που οργάνωσαν και υποστήριξαν την έκθεση ήταν ο κ. Κ. Καφετζής και η κα. Αικ. Καλαϊτζίδου (Τεχνολόγοι Γεωπόνοι Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και η κα. Δ. Σεραφείμ (ΠΕ Γεωπόνος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Πρόγραμμα επίσημων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Π.Ε. Πέλλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προσκαλούν τους πολίτες της Πέλλας και τις τοπικές αρχές και φορείς να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις και να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Ακολουθεί το Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. με μέριμνα των εποπτευόντων φορέων. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, που θα προσέλθουν με τους επικεφαλείς καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους στο ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών στις 11.30π.μ.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014
Ώρα 10.30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Ώρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών.
Σιγή ενός λεπτού και Εθνικός ύμνος
Ώρα 12.00: Παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών-μαθητριών, Προσκόπων-Οδηγών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων
Επίσης, ορίζονται:
Α) Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και την δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2014. Β) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2014.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟ-ΥΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ


Το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας γνωρίζει  στους καλλιεργητές πατάτας τα παρακάτω:

1. Όλοι οι πατατοπαραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στο φυτοϋγειονομικό μητρώο.
2. Όλοι οι παραγωγοί πατάτας για φαγητό ή για φύτευση, υπόκεινται σε συστηματικούς φυτοϋγειονομικούς ελέγχους, για τον έλεγχο των παθογόνων καραντίνας.
3. Η διακινούμενη πατάτα φαγητού θα πρέπει να έχει ειδική σήμανση όπου θα αναφέρεται το είδος η καταγωγή, η περιοχή και ο αριθμός παρτίδας.
4. Ο πατατόσπορος που χρησιμοποιούν  οι παραγωγοί θα πρέπει να πληρεί τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 365/2002-ΦΕΚ 307 Α ( παράρτημα ΙV,μέρος Α, κεφ. ΙΙ). Τέτοιος σπόρος είναι ο πιστοποιημένος που φέρει ετικέτα πιστοποίησης και φυτοϋγειονομικό διαβατήριο. Κάποιοι πατατοκαλλιεργητές χρησιμοποιούν ιδιοπαραγόμενο σπόρο από την προηγούμενη καλλιέργειά τους, ο σπόρος αυτός  θα πρέπει να ελεχθεί από την υπηρεσία μας έτσι ώστε να τηρούνται οι προϋποθέσεις του παραπάνω διατάγματος.  Έτσι θα πρέπει οι παραγωγοί που θα χρησιμοποιήσουν ιδιοπαραγόμενο σπόρο για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο θα πρέπει κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους και οπωσδήποτε πριν την συγκομιδή να προσκομίσουν αίτηση στην υπηρεσία μας, με όλα τα στοιχεία του αγρού που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πατατόσπορου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.
5. Όσοι πατατοπαραγωγοί δεν εφαρμόζουν την πιο πάνω φυτοϋγειονομική νομοθεσία θα υπόκεινται στις προβλεπόμενες  διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, καθώς επίσης δεν θα μπορούν να ασφαλίζουν την καλλιέργειά τους στον ΕΛΓΑ.