Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012


ΒΙΝΤΕΟ: Τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Χριστοδούλου

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Για τον ορθόδοξο πληθυσμό της Ελλάδας το πέρασμα του Χριστοδούλου από το τιμόνι της Εκκλησίας ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία που χαράχτηκε βαθειά στις ψυχές του. Αγνός, καθαρός, γνήσιος πατριώτης, κατάφερε να εμπνεύσει και να κατεβάσει στο πεζοδρόμιο όταν .......
χρειάστηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Έλληνες. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έπαιρνε θέση για καίρια εθνικά ζητήματα.

Οι παρεμβάσεις του είχαν βαρύνουσα σημασία. Κατάφερε να κερδίσει μεγάλη μερίδα της νεολαίας με το αξέχαστο «κι εγώ σας πάω». Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ένας τέτοιου βεληνεκούς θρησκευτικός ηγέτης θα έπρεπε να βρίσκεται σήμερα στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ο μακαριστός Χριστόδουλος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της πατρίδας μας.

Τολμούσε να μιλήσει και αυτό δυσαρεστούσε τους πολέμιους της εκκλησίας και της πατρίδας, ενοχλούσε τους πολιτικούς γιατί έδειχνε τη σαπίλα τους. Μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είναι το μόνο δημόσιο πρόσωπο που δάκρυσε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου