Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Hλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση


Έχετε γράμμα…από την Εφορία

Έχετε γράμμα…από την Εφορία
Επτακόσιες περίπου χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο υποχρεούνται από εφέτος να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.
Θα λάβουν λοιπόν συστημένο γράμμα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) που θα έχει μέσα τον κλειδάριθμο του Taxisnet.
Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη παλαιούς κωδικούς του TAXIS θα μπορούν να παραλάβουν τους νέους κλειδαρίθμους έως 31.12.2012 αντί για τις 30/6 που έληγε η σχετική προθεσμία.
Η απευθείας αποστολή κλειδαρίθμων δεν αναστέλλει την τυπική διαδικασία λήψης από τους φορολογούμενους αναφέρει το newscode.gr. Δηλαδή όποιος φορολογούμενος επιθυμεί μπορεί να μεταβεί στην εφορία του και μετά από αίτηση να παραλάβει τους κλειδαρίθμους.
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων επισημαίνονται τα εξής:
1. Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους νέους κωδικούς (κλειδάριθμο), καθ’Α όλο το έτος χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.
2. Όσοι φορολογούμενοι υποχρεώνονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική υποβολή και δεn διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ή δεν έχουν κάνει αίτηση λήψης κωδικών, θα λάβουν συστημένη επιστολή από τη ΓΓΠΣ με κωδικούς πρόσβασης και κλειδάριθμο.
3. Η διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη ΓΓΠΣ. Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις ΔΟΥ για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδαρίθμου.
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου