Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


»Mαζική υστερία» δείχνει να  έχει πάθει πάθει σχεδόν το σύνολο του τουρκικού τύπου με αφορμή το - διαψευθέν  επισήμως από το Ισραήλ -  ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ότι το Τελ Αβίβ  προτίθεται να εγκαταστήσει στην Κύπρο 20.000 κομάντος για τις εγκαταστάσεις πετρελαιου και φυσικού αερίου.
- «Απόβαση Ισραηλινών κομάντος στην Κύπρο» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Vatan. Σύμφωνα με την  εφημερίδα το Ισραήλ στα πλαίσια διαπραγματεύσεων Νετανιαχου -Χριστόφια ζήτησε την εγκατάσταση 20.000 κομάντος στην Κύπρο για την προστασία των 10.000 ισραηλινών εργαζομένων που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που θα γίνουν.
Η εφημερίδα υποστηρίζει στο πλαίσιο του σεναρίου  ότι οι υπερβολικές απαιτήσεις του Νετανιάχου προκάλεσαν αντιδράσεις των Ελληνοκυπίων αξιωματούχων.
- Η Milliyet αναφέρει ότι με τα σχέδια αυτά «Θα σχηματιστεί ένα μικρό Ισραήλ στην Κύπρο»
- H Αksam κάνει αναφορά στο θέμα  με τον τίτλο « Η Λεμεσός θα γίνει μικρό Ισραήλ» και τον υπότιτλο « 20.000 ισραηλινοί κομάντος στον » Ε/κ τομέα»» ( σ.σ. όπου »Ε/κ τομέα» εννοούν την Κυπριακή Δημοκρατία)»
- Η Bugun αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο « Επικίνδυνα παζαρέματα μεταξύ Ισραήλ και »Ε/κ»
- Η Cumhuriyet γράφει με τον τίτλο «20.000 στρατιώτες από το Ισραήλ στην Κύπρο» και τον υπέρτιτλο «Ζητήθηκε από την »Ε/κ» διοίκηση»
- Η Haberturk αναφέρεται  με τον τίτλο «50.000 ισραηλινοί στην Κύπρο»
- Η Hurriyet γράφει για το θέμα με τον τίτλο « 20.000 ισραηλινοί κομάντος στην Λεμεσό» .
- Η Posta γράφει για το θέμα  με τον τίτλο « 20.000 στρατιώτες στον »Ε/κ  τομέα», από το Ισραήλ» και αναφέρει ότι θα μεταβούν στον Ε/κ τομέα 10.000 εργάτες οι οποίοι μαζί με τις οικογένειές του θα φθάνουν τις 30.000 και μαζί με τους 20.000 κομάντος για την προστασία τους, οι ισραηλινοί στον» Ε/κ »τομέα θα φθάνουν τις 50.000.
- Η Sabah γράφει  με τον τίτλο « Αίτημα για μικρό Ισραήλ στον »Ε/κ τομέα»» .
-Η  Taraf  με τον τίτλο γράφει «Ισραηλινοί κομάντος στην Κύπρο»
- Η Turkiye αναφέρεται στο θέμα  με τον τίτλο « Στην νότια Κύπρο που είναι μέσα στην μύτη μας βάση 20.000 στρατιωτών στο Ισραήλ»
-Η Vatan γράφει με τον τίτλο « Ισραηλινοί κομάντος στην Κύπρο»
-Η Yeni Safak αναφέρεται  με τον τίτλο « Ένα μικρό Ισραήλ στην Λεμεσό»
- Η Star αναφέρεται στο θέμα  με τον τίτλο « Ισραηλινή αποικία στην νότια Κύπρο» και τονίζει ότι σε περίπτωση που οι »Ε/κ » αποδεχθούν το αίτημα του Ισραήλ, θα δημιουργηθεί ένα μικρό Ισραήλ στο νησί. Σημειώνεται ότι ο «πρώην Πρόεδρος» της «ΤΔΒΚ» Ταλάτ είπε για το θέμα ότι τεχνικά δεν είναι εφικτό να εγκατασταθούν στην Κύπρο 20.000 κομάντος και ότι αυτό αντίκειται στις συμφωνίες. Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Ερογλου , Οζέρσαϊ είπε ότι μπορεί να πρόκειται για φήμες και πρόσθεσε: « Δεν υπάρχει επίσημο βήμα και ένα τέτοιο βήμα δεν υπάρχει νομική βάση» Η ίδια εφημερίδα  αναφερόμενη στην δήλωση Ταλάτ, γράφει ότι η «ΤΔΒΚ» δεν πήρε στα σοβαρά τον ισχυρισμό ότι θα μεταβούν στον «Ε/κ τομέα» 20.000 ισραηλινοί στρατιώτες.
Μάλλον πιο ψύχραιμα είδαν το ρεπορτάζ του Πρακτορείου οι Τουρκοκύπριοι…
www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου