Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ: ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ Η ΑΠΟΧΗ

Καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα διαδραματίσουν όσοι απείχαν από την αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. 
Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούνται τα επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζοντας τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, αναλύοντας τα ευρήματα και αντιπαραβάλλοντάς τα με τα μηνύματα που έρχονται από τις οργανώσεις. Αυτή τη στιγμή, η εικόνα είναι θολή. Σε κάποιες περιπτώσεις περνάει μπροστά η ΝΔ και σε άλλες ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει «κόπωση»- έτσι χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το φαινόμενο ένα κόμμα να έχει φτάσει στην «οροφή» του και να μην εμφανίζει περαιτέρω αυξητική δυναμική. 
Αντιθέτως η ΝΔ δείχνει ότι έχει και άλλα περιθώρια ανόδου. Όλα θα εξαρτηθούν- λένε, από το ποσοστό όσων απείχαν από την αναμέτρηση της 6ης Μαΐου και τώρα θα πάνε στις κάλπες. Τότε η αποχή είχε φτάσει στο 34.90%, ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο για την κρίσιμη περίοδο στην οποία διεξήχθησαν οι εκλογές. 
Την 17η Ιουνίου εκτιμάται ότι θα κατέβει στο ποσοστό του 2009 (περίπου 29%) ή και ακόμη παρακάτω, καθώς και τότε η αποχή είχε κάνει ρεκόρ! Η προσέλευση στις κάλπες θεωρείται ότι θα βοηθήσει τη ΝΔ, καθώς πιστεύεται ότι ο κορμός των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν και ψήφισαν. Σε ότι αφορά στα άλλα κόμματα, μόνον το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζουν τάση σταθεροποίησης του ποσοστού τους. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κάθοδο. 
Πολλά φυσικά θα κριθούν από την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών την τελευταία εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα. Ας μην ξεχνάμε ότι το αντίστοιχο διάστημα του Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε υπερισχύσει του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση.



apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/262942/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου