Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η κατά ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατία δεν θέλει δύσκολες ερωτήσεις και προτιμά τους μονολόγους

Άλλη μία φαιδρή πολιτική συνέντευξη, με αρεστούς δημοσιογράφους
Ούτε μία δύσκολη ερώτηση στον "γλυκό" Τσίπρα που αερολογούσε

Η αυτολογοκρισία είναι ο χειρότερος εχθρός της δημοσιογραφίας λέγανε οι παλαιότεροι του επαγγέλματος.

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτή σχεδόν επιβάλλεται «εκ των συνθηκών» ή «εκ της ατμόσφαιρας» που οι κομματικοί καθοδηγητές διαμορφώνουν, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά εργαλεία πίεσης, όπως αυτά του αποκλεισμού από τις ειδήσεις ή ακόμη κι από τις ερωτήσεις προς τον λαοπρόβλητο ηγέτη σε μια κοινής λήψεως συνέντευξη.

Τέτοια εικόνα καθεστώτος «επιβαλλόμενης αυτολογοκρισίας» απέδιδε η διακαναλική συνέντευξη του προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

Ο μεγάλος αρχηγός έδινε απαντήσεις χωρίς κανείς να τις αμφισβητεί. Είπε και ξανάπε ότι προτεραιότητά του είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και κανείς δεν τόλμησε να ρωτήσει το αυτονόητο: Ότι τα χρήματα γι' αυτήν δεν υπάρχουν στα ταμεία του ελληνικού κράτους και ότι η χορήγησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και την τήρηση των δεσμεύσεων του μνημονίου.

Χωρίς τα δανεικά των ευρωπαίων ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών δεν επιτυγχάνεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και την πρόοδό της. Όπως και η αναγγελλόμενη από τον κ. Τσίπρα εθνικοποίηση των εμπορικών Τραπεζών δεν στέκει. Γιατί απλούστατα τι θα εθνικοποιήσει ο μεγάλος αρχηγός; Μήπως αδειανά πουκάμισα; Δηλαδή Τράπεζες κουφάρια, χωρίς κεφάλαια; Και το αγαθό της πίστης και της εμπιστοσύνης, πώς θα εξασφαλισθεί; Δυστυχώς στις παρούσες συνθήκες έλλειψης χρηματοδοτικών κεφαλαίων η «λύση Τσίπρα» χωρίς μνημόνιο δεν παίζει. Μόνο σε περιβάλλον δραχμής βρίσκουν εφαρμογή οι φωτισμένες εξαγγελίες του. Αλλά γι' αυτά κανείς δεν ρωτάει τον μεγάλο αρχηγό.

Είναι βλέπετε τα Σκουρλέτεια πρότυπα της ελεγχόμενης ενημέρωσης που δεν το επιτρέπουν. Έχει φροντίσει ο κ. εκπρόσωπος. Κατά το σύστημά του, προτιμώνται οι δικοί μας, επιβραβεύονται οι πειθαρχικοί, οι ανώδυνοι και οι εχθροί μας βεβαίως αποκλείονται, δεν χωρούν στη... Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, η προοδευτική δημοσιογραφία σε τι ακριβώς διαφέρει από την συστημική των καναλαρχών και των συμφερόντων; Μα, φυσικά, δεν έχει σχέση με το κεφάλαιο, παρά μόνο με το... κόμμα!


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου