Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΝΔ: ΙΔΕΕΣ......ΠΑΠΑΛΑ!!!!


thumb
Με το άγχος της επομένης των εκλογών να κυριαρχεί στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού, τα γαλάζια στελέ­χη και ο Αντώνης Σαμαράς αναζητούν αυτό το... κάτι που θα κάνει τη δια­φορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμέ­νου να αποκτήσουν την ώθηση νίκης που αναζητούν. Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολα, αφού και από ιδέες έχουν στερέψει οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. και το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
Το «θαύμα» της συστράτευσης με την Ντόρα Μπακογιάννη – όπως όλα τα θαύματα – κράτησε μόνο τρεις μέ­ρες με πενιχρά αποτελέσματα, ενώ η πανσπερμία απόψεων των εκπροσώ­πων όλων των... τάσεων της Ν.Δ. – ΛΑ­ΟΣ, ΔΗΣΥ, καραμανλικοί και ακροδε­ξιοί – μάλλον κακό τους κάνει, παρά τους βοηθά να παρουσιάσουν στους ψηφοφόρους κάτι καινούργιο ή, έστω, συνεκτικό.
Ο Σαμαράς πάντως αποφάσισε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να βάλει όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη στο κάδρο, δίνοντάς τους αρμοδιότη­τες και ουσιαστικούς ρόλους. Στόχος του, να μην εμφανιστεί ως ο μοναδι­κός υπεύθυνος στο ενδεχόμενο της νίκης, αλλά, πολύ περισσότερο, της ήττας. Το σοκ που υπέστη ο ίδιος το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου με το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό της Ν.Δ. τον ανάγκασε να πάρει δυο σημαντι­κές αποφάσεις.
♦ Πρώτον, απομάκρυνε τους προσω­πικούς του συνεργάτες, αφού πολλές από τις επιλογές του στάθηκαν μοι­ραίες για τη Ν.Δ. και τον ίδιο, και έβα­λε στο επικοινωνιακό παιχνίδι κι αλλά στελέχη, όπως τους Β. Μεϊμαράκη και Λ. Ζαγορίτη.
 Δεύτερον, αποφάσισε να μην αφήσει κανέναν έξω από το «παιχνί­δι» των εκλογών, ώστε να μην μείνει κάποιος, στην περίπτωση ήττας της Ν.Δ., να εμφανίζεται ως εναλλακτι­κή λύση.
Το πρώτο το έκανε την επομένη των εκλογών, το δεύτερο με κάποια καθυ­στέρηση, αφού έψαχνε τη χρυσή το­μή: και να μην εμφανιστεί ότι βρίσκε­ται υπό επιτροπεία, αλλά και να τους έχει καταστήσει συνυπεύθυνους στην περίπτωση ήττας.

Έδωσε ρόλους
Ο Σαμαράς, έχοντας ως επίση­μη επιχειρηματολογία ότι η αλλαγή πλεύσης γίνεται προκειμένου η κοινή γνώμη να πειστεί πως η Ν.Δ. έχει μια ομάδα ικανότερη να κυβερνήσει ένα­ντι του ΣΥΡΙΖΑ, εξειδίκευσε τα θέμα­τα που υπάρχουν και έδωσε ρόλους.
Έτσι την εβδομάδα που μας πέρα­σε οι Δ. Αβραμόπουλος και Θ. Νάκος επισκέφθηκαν τη ΓΑΔΑ για να συζητή­σουν με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ τα θέματα εγκληματικότητας αλλά και τα προβλήματά τους, ενώ οι τρεις νέοι και με πολλές φιλοδοξίες Κ. Χα­τζηδάκης, Κ. Μητσοτάκης και Χ. Σταϊκούρας ανέλαβαν να «επικοινωνή­σουν» το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ.
Ο Μ. Βορίδης ανέλαβε τα θέμα­τα επενδύσεων και υποδομών, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη επανέφερε στην προεκλογική ατζέντα το θέμα της τρομοκρατίας, θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο, στο οποίο επιχείρησε να εμπλέξει στελέχη του... ΣΥΡΙΖΑ, προ­καλώντας δικαιολογημένη οργή στην Κουμουνδούρου.

Το ναυάγιο του ντιμπέιτ
Την ίδια στιγμή ωστόσο το επικοι­νωνιακό του επιτελείο θεωρεί ότι ο Σαμαράς θα πρέπει να εμφανίσει ένα άλλο προφίλ, πολύ πιο εξωστρεφές και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δέχτηκε κατ’ αρχήν να γίνει το ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που, όπως φαίνεται, στη συνέχεια μετάνιωσε, αφού αξιολόγησε τις ενστάσεις κορυ­φαίων στελεχών, τα οποία έλεγαν ότι μια τέτοια αντιπαράθεση μπορεί να αποβεί εκλογικά μοιραία για τον πρό­εδρο της Ν.Δ.
Καλού - κακού, πάντως, το τριήμε­ρο του Αγίου Πνεύματος στρώθηκε στη δουλειά προκειμένου να εξοπλι­στεί με επιχειρήματα για τη συζήτη­ση. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι συνεργάτες του τού έδωσαν φακέ­λους για τα θέματα οικονομίας, τρο­μοκρατίας και λαθρομετανάστευσης, ενώ του προσκόμισαν και φωτογρα­φικό υλικό με νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια μαζί με αλυτρωτιστές της FYROM.
Φυσικά υπήρξε προβληματισμός για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτό το υλικό, αφού και μόνο η ύπαρξή του παραπέμπει σε μυστικές υπηρεσίες.
Την περασμένη Τρίτη ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Γ. Μουρούτης, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε μαζί του και συζή­τησε το θέμα. Τα γαλάζια στελέχη δεν ήθελαν επ’ ουδενί να εμφανιστεί ότι ο Σαμαράς θέλει νααποφύγει την αντι­παράθεση, αφού η άρνησή του για τηλεοπτικό διάλογο στις εκλογές του Μαΐου τού είχε στοιχίσει.
Σύμφωνα με τον Μουρούτη, ανάμε­σα στις δυο πλευρές υπήρξε συμφω­νία για το πλαίσιο της τηλεμαχίας, για τον χρόνο αλλά και για τον δημοσιο­γράφο που θα συντόνιζε τη συζήτηση και που δεν θα ήταν άλλος από τον Νίκο Χατζηνικολάου. Οι πληροφορίες λένε ότι η Συγγρού θα επιθυμούσε τη Μαρία Χούκλη, η οποία είχε συντονί­σει στο παρελθόν ανάλογη συζήτηση, αλλά συναίνεσε και στο πρόσωπο του Χατζηνικολάου.

Εξεπλάγησαν
Σύμφωνα πάντα με τα στελέχη της Ν.Δ., οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν να εκδώσουν από κοινού ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες και γι’ αυτό εξεπλάγησαν όταν είδαν την Τρίτη το μεσημέρι το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναφέρονταν όλες οι προ­τάσεις του για το θέμα αυτό.
Η Συγγρού άρπαξε την ευκαιρία και τορπίλισε τη διαδικασία με το επιχεί­ρημα ότι διαφωνούσε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει και δεύτερος δημοσιογράφος και μάλιστα η Έλλη Στάη από την κρατική τηλεόραση, η οποία κρίνεται από τους γαλάζιους ως «εχθρικό πρόσωπο», ενώ κατηγό­ρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι φοβήθηκε την τηλεοπτική αντιπαράθεση και γι’ αυτό τη σαμποτάρισε.
Άσχετα πάντως με την πορεία που πήρε η τηλεοπτική μονομαχία, το επι­τελείο του Σαμαρά έχει αποφασίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. να στοχοποιήσει τον Τσίπρα παρουσιάζοντάς τον σαν αφερέγγυο και λαϊκιστή, του οποίου οι προτάσεις – ιδιαίτερα για την οικο­νομία – δεν έχουν καμία ρεαλιστική βάση. Ακόμη θα επιμείνει στο δίλημ­μα «ευρώ ή δραχμή», το οποίο έβαλε από την πρώτη στιγμή, και θα εκμεταλλευτεί τις σκληρές δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένω­ση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου