Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Αυστραλία: Φόβοι για τρίτη εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα


Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής ενδέχεται να είναι ένα νέο αδιέξοδο, που θα οδηγήσει την Ελλάδα και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα The Australian Financial Review.
Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτή της συμβουλευτικής εταιρείας Independent Strategy «θα είναι δύσκολο να προκύψει η απαραίτητη αυτοδυναμία είτε για τη ΝΔ είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με τη διαμόρφωση σχημάτων συνασπισμού»παρόλο που την επίτευξη συμφωνίας για οικονομική στήριξη της Ισπανίας, «ακράδαντη απόδειξη ότι οι πολιτικές λιτότητας απέτυχαν παταγωδώς», την«εκμεταλλεύτηκαν οι αρχηγοί και των δύο αντίπαλων κομμάτων με διακηρύξεις περί αιτήματος για μετριασμό της αυστηρότητας του μνημονίου από τον κ. Σαμαρά και περί απαίτησης για εντελώς νέα συμφωνία από τον κ. Τσίπρα».
Η εφημερίδα διατείνεται ότι
ασχέτως με το εκλογικό αποτέλεσμα «η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει την κορύφωση της κρίσης προς το τέλος του έτους, καθώς δεν θα δύναται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και η Γερμανία θα πρέπει και πάλι να αποφασίσει εάν θα είναι διατεθειμένη να εγκρίνει νέα οικονομική στήριξη. Και τότε η απόφαση θα είναι αρνητική, καθώς όλα δείχνουν» από τον προσκεκλημένο αναλυτή τραπεζικών επενδύσεων ότι μετά τη συμφωνία που πέτυχε η Ισπανία με «εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους» θεωρείται βέβαιο ότι «θα υπάρξει κάποια μικρή επιείκεια τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ως αντιστάθμισμα για τους δικούς τους επαχθείς όρους λιτότητας».
«Η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των εκλογών, που «ενδεχομένως να βυθίσει περαιτέρω τη χώρα στην ύφεση, καλλιεργεί τις ιδανικές συνθήκες για εκδήλωση πολιτικής βίας αλλά και καθημερινής βίας στον δρόμο, μικροκλοπών και διαρρήξεων» σύμφωνα με τις απόψεις του κ. Καρύδη, εγκληματολόγου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο ίδιος υποστηρίζει, κατά το άρθρο, ότι «το κόμμα της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύεται τον «ηθικό» πανικό, τον φόβο και την ανασφάλεια που επικρατούν τώρα στην Ελλάδα αλλά και την αίσθηση ότι το κράτος είναι πολύ αδύναμο για να προστατεύσει τον πολίτη, και αυτοπαρουσιάζεται ως ο σωτήρας, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών και βουλευτών αντίπαλων κομμάτων».
Υποστηρίζεται δε ότι «η κατάσταση έγινε πιο έκρυθμη μετά το περιστατικό όπου νέος 24 ετών πυροβόλησε θανάσιμα διαρρήκτη ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν μετανάστης αλβανικής καταγωγής, πράξη η οποία επικροτήθηκε από παριστάμενους γείτονες, καταδεικνύοντας τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής ψυχολογίας».
 
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου