Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Παραιτείται της πολιτικής ο “συνήγορος των Σκοπιανών” Χάρι Τζένκινς

Clipboard015 Παραιτείται της πολιτικής ο συνήγορος των Σκοπιανών Χάρι Τζένκινς
Ο πρώην πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και βουλευτής του Εργατικού κόμματος Χάρι Τζένκινς υπέβαλλε σήμερα το πρωί στην αρχηγό του κόμματός του και πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ, την παραίτησή του από την πολιτική.

Η παραίτηση Τζένκινς που θα παραμείνει στο κοινοβούλιο έως την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του προς τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μπομπ Κάρ στην οποία ζητούσε από τον συνάδερφό του την αναγνώριση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε επίπεδο διμερών σχέσεων.
Ο κ. Τζένκινς εκλεγόταν στην έδρα Scullin της Βικτώριας για 26 χρόνια τώρα και όπως δήλωσε μετά την δημοσιοποίηση της παραίτησής του οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή είναι καθαρά προσωπικοί και ότι στόχος του όταν «κλείσει» το κεφάλαιο της πολιτικής του καριέρας είναι να ασχοληθεί με άλλα επαγγελματικά και προσωπικά όνειρα.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι σε θέση να πάρω αυτήν την απόφαση τον κατάλληλο καιρό για μένα. Νοιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος και θεωρώ μεγάλη τιμή το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι της έδρας μου με εμπιστεύτηκαν για τόσα χρόνια να τους εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζένκινς.
Να αναφέρουμε ότι ο κ. Τζένκινς παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου πριν από περίπου ένα χρόνο, θέση την οποία ανέλαβε ο Πίτερ Σλίπερ, πρώην βουλευτής του Συνασπισμού. Τότε ο κ. Τζένκινς είχε δηλώσει ότι ήθελε να παραιτηθεί προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει μέρος στην συζήτηση νομοσχεδίων στην βουλή κάτι που δεν είχε την δυνατότητα να κάνει από την θέση του προέδρου.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο κ. Τζένκινς μπήκε στην πολιτική το 1986 όταν ο πατέρας του παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα στην έδρα Scullin. Ο κ. Τζένκινς δεν ακολούθησε μόνο την καριέρα του πατέρα του όσον αφορά το  βουλευτικό αξίωμα αλλά και όταν ανέλαβε την προεδρία της βουλής, θέση στην οποία διακρίθηκε και ο πατέρας του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου