Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΉ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ

Συνάντηση είχαν χθες στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ οι Εκπρόσωποι των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Γιαννάκης, ο Εκπρόσωπος Χρήστος Ζώης και ο Συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της τράπεζας και τα προβλήματα που δημιουργεί στους εργαζόμενους και στον αγροτικό τομέα, ο κ. Γιάννης Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στην ΑΤΕ. Θεωρούμε ότι η ΑΤΕ, στην οποία είναι υποθηκευμένα τα 2/3 της αγροτικής γης μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα.

Η δημόσια ΑΤΕ μαζί με τις θυγατρικές της Ε.Β.Ζ, «ΔΩΔΩΝΗ», ΣΕΚΑΠ μπορεί και πρέπει να στηρίξει αποτελεσματικά τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και τον αγροτικό κόσμο.

Η συγκυβέρνηση των προθύμων προωθεί το διαχωρισμό της ΑΤΕ σε ένα κομμάτι, που θα αναλάβει όλα τα χρέη και μαζί με αυτά τα περίπου 200 εκατ. Ευρώ που χρωστούν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, το οποίο θα φορτωθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού και το άλλο, το υγιές ( χαρτοφυλάκιο δανείων, καταθέσεις δεκάδων δις ευρώ και ακίνητη περιουσία), θα χαριστεί στον ιδιώτη.

Η λύση αυτή μας βρίσκει αντίθετους και θα δώσουμε μάχη να μην περάσει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου