Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Βαθύτερα το μαχαίρι σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα


thumb

Μεγαλύτερες περικοπές φαίνεται ότι θα υποστούν τελικά συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα, προκειμένου να βγει ο λογαριασμός των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2012 – 2014.
Οι περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και εφάπαξ δεν αποκλείεται να αυξηθούν κατά 1 δισ. ευρώ και να φτάσουν τελικά στα 5 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό το πλαφόν στις συντάξεις αναμένεται να υποχωρήσει στα 2.000 από τα 2.400 που αναμενόταν αρχικά.
Ο ακριβής κατάλογος των μέτρων θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ενώ την Πέμπτη θα παρουσιαστεί και στους απεσταλμένους της τρόικας.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα έχουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.
Ο πρώτος κύκλος της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να έχει  ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, οπότε και η τρόικα θα αποχωρήσει από την Αθήνα για να επιστρέψει στα τέλη Αυγούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου