Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Και ενώ η Ελλάδα είναι βυθισμένη στην δική της οικονομικής επιβληθείσας κρίσεως η γειτονική χώρα συστηματικά συνεχίζει αόκνως να επιβάλλει τις παραχαραγμένες ιστορικές τις απόψεις – κατά την άποψη του πρώην πρωθυπουργού της Ljubco Georgievski-.
Έτσι αυτές τις μέρες κατά την επίσκεψη του γ.γ του Ο.Η.Ε Ban – Kim – Moun στα Σκόπια (μαζί του είναι και ο διαμεσολαβητής Μανιον Νιμιτς) έφτασε στο σημείο ο Πρόεδρος της γείτονας George Ivanov να θέσει θέμα, επίσημα της δήθεν “παραβίασης” “καταπάτησης” των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της “υπαρχούσης” – κατά την άποψή του – “εθνικής” μειονότητας της γειτονικής χώρας στην Μακεδονία μας. Δηλαδή πρόκειται, για....
να γίνουμε σαφείς, για τους δοσίλογους του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ’44 – ’49 που στην αρχή εμφανίστηκαν ως Οχρανίτες (βουλγαρικής απόκλισης) “μεταμορφώθηκαν” ανάλογα με τις συγκυρίες σε Σνοφίτες ( Σ.Ν.Ο.Φ) “ ψευτομακεδονικής” απόκλισης και τελικά σε Νοφίτες του “ψευτομακεδονικού” έθνους σερβικής εμπνεύσεως (κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου) με εκτελεστή τον Tito. Είναι αυτοί που αδιάντροπα επιδίωκαν ενόπλως την απόσχιση της Μακεδονίας από τον Ελληνικό κορμό και προέβησαν σε εγκλήματα πολέμου για να το πετύχουν. Και αντί να ζητούν συγγνώμη για αυτή τους την συμπεριφορά έχουν και το θράσος να ζητούν ελληνική ιθαγένεια και τις “περιουσίες” τους που ισχυρίζονται ότι τους “εκλάπησαν”. Και αντί να θέσει η Ελλάδα εδώ και χρόνια και το φωνάζουμε διαρκώς το θέμα της Ελληνικής εθνικής μειονότητας (των πραγματικών Μακεδόνων) στα άλλοτε ακμάζοντα κέντρα του Ελληνισμού όπως το Μοναστήρι, Γευγελή, Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο και να προστατεύσει το αρχαίο (Στόβοι, Ηράκλεια, Ανγκίσης) μεσαιωνικό (Αχρίδα) νεώτερο εθνικό πολιτισμό (Μοναστήρι, Κρούσοβο, Στρώμνιτσα, Γευγελή) σιωπά και πάλι, “αγωνιζόμενη” για τον γεωγραφικό προσδιορισμό “erga omnes” ως να μη καθορίζεται η γεωγραφία από την εθνολογία και την εθνογραφία του περίφανου Μακεδονισμού της δόξας του Ελληνισμού.

Η Παμμακεδονική ζητά:

Άμεση διακοπή κάθε συνομιλίας με την γειτονική χώρα εκτός και αν αποδεχτεί το ιστορικό ανανταπόδεικτο: ότι δεν έχει κανένα ιστορικό- εθνολογικό – εθνογραφικό- γεωγραφικό δικαίωμα στη Μακεδονία.
Πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής εθνικής μειονότητας ( των πραγματικών μακεδόνων) της γειτονικής χώρας και άμεση προστασία του Μακεδονικού πολιτισμού σε αυτήν.
Επίσημη κρατική συγγνώμη από τα Σκόπια για τα εγκλήματα απέναντι των Μακεδόνων κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα και την συστηματική γενοκτονία τους από τους οχρνίτες –σνοφίτες – νοφίτες των οποίων οι απόγονοι αποτελούν τον κρατικό μηχανισμό της γειτονικής χώρας.
Δημιουργία συνθηκών για καλή γειτονία που συνεπάγεται αποκήρυξη όλων των ανιστόρητων – αφελών και ιστορικά ανόητων ισχυρισμών για την Μακεδονία από πλευράς της γείτονας χώρας. Αν θέλουν να είναι Μακεδόνες τότε σημαίνει ότι θέλουν να είναι Έλληνες, τίποτε άλλο.
Η Παμμακεδονική τείνει το χέρι φιλίας προς όλους με την προϋπόθεση του σεβασμού της ιστορικής αλήθειας και πραγματικότητας.

Ο Πρόεδρος
Για το Δ.Σ
Χρυσανθόπουλος Μιχαήλ
Καθ. Ιστορικός – Συγγραφέας – Δημοσιογράφος
S.B.S και Radio Symban Αυστραλίας

1 σχόλιο:

  1. δυσκολευεστε να καταλαβετε οτι ειναι εχθροι κι οχι φιλοι μας????? ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ...ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤΙ...ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ... Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή