Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τα Σκόπια δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία


της Λίνα Νιώτη
Τα Σκόπια δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία ΠΟΥΘΕΝΑ ,ούτε καν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είτε σε διοργανώσεις , σε αεροδρόμια , Ι.Χ ,ιστορικά βιβλία κτλ διότι:

1).Μόνο το νοτιότερο τμήμα τους, ήτοι «ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ των ελληνικών συνόρων και του Μοναστηρίου και περί την Δοϊράνη» (Ακαδημία Αθηνών) ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Βασιλείου της Αρχαίας Μακεδονίας. Δηλαδή περίπου το 10% της σκοπιανής επικρατείας.
2).Οι πρόγονοι των σημερινών Σλάβων πολιτών της γείτονος ήρθαν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά τον Μεγαλέξανδρο. Οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι πολλαπλώς αποδεδειγμένο φύλο ελληνικό, όσο οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες. Στην ιστορία δεν υπήρξε μακεδονικό έθνος, όπως δεν υπήρξε αθηναϊκό ή σπαρτιατικό έθνος.
3).Μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα. Η ομιλούμενη στα Σκόπια ψευδώνυμη μακεδονική είναι μεταπλασμένο βουλγαρικό ιδίωμα και φυσικά δεν τη μιλούσε ούτε ο … Βουκεφάλας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
4).Το ιδεολόγημα της διαιρεμένης Μακεδονίας είναι σταλινοτιτοϊκό κατασκεύασμα. Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν διαιρέθηκε καμία Μακεδονία. Προσαρτήθηκαν στις βαλκανικές χώρες τμήματα της οθωμανικής επικρατείας που απελευθέρωσαν οι στρατοί τους.
5).Τα περί «συνταγματικού ονόματος» φληναφήματα είναι ανάξια σχολιασμού. Το σύνταγμα των Σκοπίων (όπως και κάθε χώρας) άλλαξε, ξανάλλαξε και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαναλλάξει.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ?ΑΛΛΑ ΤΙ ΡΩΤΑΩ....ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ενω στην δυτικη μακεδονια ΥΠΑΡΧΕΙ ΜεΓΑΛΟ ΘΕΜΑ η χρυση αυγη ειχε τα χαμηλοτερα ποσοστα της πανελλαδικα... λιγο το ουρανιο τοξο και οι παμπλουτοι που ειναι στα κουμαντα λιγο ΟΙ ψευτομακεδονες και η ψευτομακεδονικη γλωσσα που μπαιΝοβγαινουν και αλωνιζουν στην επικρατεια... η πιο υποβαθμισμενη περιοχη ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ η δυτικη μακεδονια και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-ΡΕΥΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή