Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τ. Κουίκ: "Πλησιάζει η πτώση της κυβέρνησης"

Να ψηφίσουν κατά συνείδηση καλεί τους βουλευτές της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη στη Real News.
O κ. Κουίκ δηλώνει ότι η Βουλή πρέπει να πάψει να είναι «στάνη προβάτων», ενώ εκτιμά πως «πλησιάζει η πτώση της κυβέρνησης» και επαναφέρει την πρόταση για δημιουργία νέου κυβερνητικού σχήματος στη βάση της πρότασης του κόμματός του για οικουμενική με άλλο πρωθυπουργό.
Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Eξεταστική για το μνημόνιο ζήτησαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Πόσο πίσω να πάει η έρευνα;
-Η διερεύνηση αφορά πολιτικές και ποινικές ευθύνες των κυβερνητικών και λοιπών παραγόντων της περιόδου 2009-2010, της κυνέρνησης Παπανδρέου, που σχεδίασαν, υλοποίησαν και ανέχθηκαν τη μεθόδευση προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ και γενικά στο μηχανισμό της Τρόικας.

Ποια Εξεταστική μέχρι τώρα έφερε οτιδήποτε στο φως; Μήπως παίζετε απλά ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού για να θυμίσετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά από τις οποίες υπαναχώρησε;

-Δυστυχώς, αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία, παρ' όλο που επιμένουμε για θέσπιση διαδικασιών με τη Δικαιοσύνη.

Τι είδους αντιπολίτευση προετοιμάζεστε να κάνετε; Στο πεζοδρόμιο μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτόνομα;

-Και μέσα στη Βουλή, αλλά και δίπλα στον Έλληνα που αγωνίζεται για την αυτονόητη επιβίωσή του. Οι δράσεις των άλλων κομμάτων αφορούν αυτά και μόνο.

Αλέξης Τσίπρας

-Πρόεδρος ενός πολυμορφικού κόμματος, ο οποίος φαντάζομαι ότι και ο ίδιος θα έχει ζαλιστεί ακούγοντας κάθε μέρα από στελέχη του και Συνιστώσες του και κάτι το διαφορετικό σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης.

Αν ήσασταν κυβέρνηση τι μέτρα θα παίρνατε για να καλύψετε τα 11,7 δις;

-Θα είχαμε ήδη καταγγείλει τα Μνημόνια και θα είχε ήδη ολοκληρωθεί ο Λογιστικός Έλεγχος του απεχθούς και επονείδιστου χρέους από διεθνή επιτροπή οικονομολόγων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν αρνούνται το κεφάλαιο δανεισμού, αλλά την τοκογλυφία που το επιβαρύνει τουλάχιστον τρεις φορές επάνω. Συνεπώς, δεν θα μιλούσαμε ούτε για 11,7 δις, ούτε αν χρειαζόμαστε 31,5 δις ως επόμενη δόση, αλλά για πολύ - πολύ λιγότερα. Τεράστια η διαφορά και η αντιμετώπιση με την Εθνική μας Αντιπρόταση.

Δεν μου απαντήσατε, όμως, ούτε με ένα μέτρο περιστολής δαπανών ή εξεύρεσης πόρων...

-Κάτι που θα συνέβαλε σημαντικά στη περιστολή δαπανών, για να μη πω στη περιστολή κλεψιάς, με εξαιρετικό παραγωγικό αποτέλεσμα, είναι η επανασύσταση της ΜΟΜΑ. Πριν καταργηθεί στην αρχή της δεκαετίας του ’90, είχε αφήσει πίσω της, με το απόλυτο μίνιμουμ του κοστους, πολλά και σημαντικά μικρά και μεσαία έργα σε όλη την ελληνική περιφέρεια, που ακόμα αντέχουν στο χρόνο. Και μάλιστα, χωρις υπερβάσεις προϋπολογισμών και κλεψιές στο τσιμέντο.

Συνεχίζετε να κατηγορείτε τον Αντρίκο Παπανδρέου για τα cds; Να γίνει εξεταστική;

-Το θέμα προς το παρόν το χειρίζεται ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης. Συνιστώ λίγο υπομονή για τη συνέχεια.

Μπορεί να πέσει η κυβέρνηση συνεργασίας λόγω των μέτρων;

-Είναι η πιθανότερη προοπτική. Προσωπικά πάντως, δεν βλέπω εκλογές. Έχω την εντύπωση ότι θα ακολουθήσει άλλο σχήμα, όπως αυτό που από την αρχή υπερασπιζόμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δηλαδή κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Χωρίς Μνημόνιο. Κυριακή κοντή γιορτή...

Καλείτε τους βουλευτές της ΝΔ να τα καταψηφίσουν;

-Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνέχεια υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι Βουλευτές πρέπει επιτέλους να πράττουν αυτό που λέει το Σύνταγμα, δηλαδή να ψηφίζουν κατά συνείδηση και όχι με διαταγές από τα κόμματά τους και πόσο μάλλον με την απειλή διαγραφών. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να πάψει να είναι στάνη προβάτων.

Η επιμήκυνση της εφαρμογής του προγράμματος κατά δύο χρόνια δεν θα έδινε μια ανάσα;

-Ρωτήστε οποιονδήποτε που έχει πνιγεί από ένα δάνειό του, αν βοηθήθηκε από την επιμήκυνση που ενδεχομένως του έδωσε η τράπεζά του. Η προσκαιρη ανάσα καταλήγει σε χειρότερη θέση από ότι πριν. Επιπλέον, η επιμήκυνση θα χρειαστεί και νέο δάνειο κοντά στα 24 δις ευρώ.


Η χρεοκοπία μπορεί να είναι και ένα τέλος στο μαρτύριο;

-Γιατί αρνούνται Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης και όλοι εκείνοι οι Βουλευτές που έχουν ψηφίσει τα Μνημόνια να ομολογήσουν στον ελληνικό λαό ότι η χρεοκοπία ήδη έχει συντελεστεί στην κάθε ελληνική οικογένεια και σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα; Τι άλλο να περιμένει ο Έλληνας…

Η δραχμή θα μπορούσε να ήταν καλύτερη από το ευρώ για τον Έλληνα άνεργο που υποφέρει;

-Όποιος διακινεί το σενάριο της δραχμής πρέπει να εξηγεί στον ελληνικό λαό και τις εφιαλτικές συνέπειες. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ανήκουμε σε αυτούς.

Eίναι η "τελευταία ευκαιρία" της Ελλάδας ήταν το μήνυμα του Γιούνγκερ στο Σαμαρά..Μέρκελ Ολάντ αν και σε διαφορετικούς τόνους επισήμαναν επίσης την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων μας. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα, επιμένετε στην μονομερή καταγγελία του μνημονίου χωρίς να φοβάστε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;

-Βαρέθηκα να ακούω απειλές για «τελευταίες ευκαιρίες». Εξοργίζομαι με την υποτέλεια των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουνέλη στις «δεσμεύσεις». Επιμένουμε στη καταγγελία του Μνημονίου σε συνδιασμό με την Εθνική μας Αντιπρόταση. Κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από το ευρώ. Δεν προβλέπεται καταστατικά.

Mέρκελ

-Κερδίζει για τη Γερμανία 350.000.000 ευρώ από τα χρήματα που μέσω Μνημονίων έχει δανείσει στην Ελλάδα. Η ίδια φυλάσσει τον φάκελο Χριστοφοράκου με όλα τα λαδώματα της Siemens σε Έλληνες πολιτικούς και κόμματα. Δεν μας τον δίνει για να κρατάει στο χέρι της ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έχει καταστήσει πειραματόζωο των τοκογλύφων. τραπεζιτών την Ελλάδα. Της επιτρέπει η ελληνική πολιτική τρόικα να σφυρίζει αδιάφορα για τις Γερμανικές Πολεμικές Αποζημιώσεις.Είναι η προσωποποίηση του 4ου Οικονομικού Ράιχ στην Ευρώπη. Τι άλλο θέλετε να σας πω;

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ- ΟΛΑΝΤ ...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΠΟΥΘΕΝΑ... ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ...ΜΑΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ... ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ... ΜΙΑ ΖΩΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ... ΜΙΑ ΖΩΗ ΡΑΓΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΛΟ ΛΕΝΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ Ε Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΠΕ... ΟΙ ΑΓΙΟΡΙΤΕΣ ΛΕΝΕ... ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΜΕ ΕΛ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ... ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΛΕΦΤΑΔΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή