Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ.

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες, με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ, την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο απο την μία και τις ενέργειες της Χ.Α. απο την άλλη. Τι είναι αυτό που προσπαθούν όλοι αυτοί να μας πείσουν; Τί είναι αυτό που κανείς τους δεν καταλαβαίνει; Γιατί συνεχίζουν με τέτοια επιμονή να είναι ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι. Γιατί συνεχίζουν να διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλον. Είναι δυνατόν να μην ξέρουν; Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν; Είναι δυνατόν να μην προαισθάνονται; Είναι δυνατόν να μην νιώθουν; Η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δωθεί είναι πως και ξέρουν και καταλαβαίνουν και νιώθουν και προαισθάνονται. Γιατί όμως εξακολουθούν να εθελοτυφλούν και να διαιωνίζουν αλλά και να αναδεικνύουν μέσα στην κοινωνία μας με την συμπεριφορά τους, τις αποφάσεις τους και την αδιαφορία τους, στοιχεία όπως την βία, τον διχασμό, την παραφροσύνη και την ανομία; Γιατί νομίζουν πως με τις ενέργειές τους δίνουν βροντερο παρών, ενώ στην πραγματικότητα, λάμπουν δια της απουσίας τους, οδηγώντας ουσιαστικά έναν λαό, ούτε κάν στην εξαθλίωση αλλά στην αλληλοεξόντωση. Αυτό είναι που θέλουν; Να μας εξοντώσουν; Και αν όχι γιατί δεν κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, λαμβάνοντας επιτέλους τις σωστές αποφάσεις;
Η λύση βέβαια στο πιό πάνω ερώτημα θα μπορούσε να είναι το κριτήριο, σύμφωνα με το οποίο, θα γινόταν η ανάδειξη του πιο λαμπερού νου, σε διαγωνισμό εφυίας, όχι απλά παγκόσμιας, αλλά πανσυμπάντιας εμβέλειας, στον οποίο θα συμμετείχαν όντα απο όλους τους γαλαξίες και τα ηλιακά συστήματα.
Αντί λοιπόν όλοι εσείς, να κάνετε κριτική μόνο και μόνο για να την κάνετε, μόνο και μόνο για να γεμίζετε της σελίδες με κείμενα και να πλουτίζετε τα δημοσκοπικά σας ευρήματα με ποσοστά, μόνο και μόνο για να πολώνεται τον κόσμο υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την ιδιότητά σας ως δημοσιογράφοι, είτε ως πολιτικοί, κάντε επιτέλους κάτι χρήσιμο για την κοινωνία και χρησιμοποιήστε επιτέλους οι μεν δημοσιογράφοι  το χάρισμα σας στο γραπτό λόγο, αλλά και οι δε πολιτικοί την εξουσία που σας έδωσε ο λαός, (ανεξάρτητα με το σε ποιόν χώρο ανήκετε), απλά υπερσπιζόμενοι την αλήθεια και τους πολίτες και όχι τα οικονομικά συμφέροντα, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ, επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος σε όλους το ίδιο άμεσα. Όλοι οι πολίτες βουλευτές και μη θα πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

Κανείς δεν υποστηρίζει το φασισμό, ούτε το ρατσισμό, ούτε την βία, ουτέ οτιδήποτε διαταράσει την κοινωνική ειρήνη αλλά και την ψυχολογική ηρεμία των πολιτών. Όλοι θέλουν ειρηνική συμβίωση μέσα σε ισόνομες κοινωνίες, με νόμους που θα εφαρμόζονται και θα τηρούνται απο όλους και για όλους ανεξαιρέτως. Μήπως αυτή είναι η απλή και έυκολη αλλά και άμεση λυση, χωρίς τηλεοπτικά παράθυρα, εξώδικα και ανακοινώσεις. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και χαρακτηρισμούς. Μήπως η πάταξη αυτών των φαινομένων βρίσκεται στην άμμεση εφαρμογή των νόμων και όχι στην άμεση καταστολή των φαινομένων. Μήπως με το να προσπαθούμε να καταστείλουμε αυτά τα φαινόμενα με την τακτική της απευθείας και κατα μέτωπο επίθεσης, πετυχαίνουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν νομίζετε, πως απλά αν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νόμοι δεν θα μπορούν πλέον να τροφοδοτούνται τέτοια φαινόμενα, δεν θα έχω λόγο να υπάρχουν. Εφαρμόστε επιτέλους τον νόμο αμεσα, ξεκινώντας απο την άρση της βουλευτικής ασυλίας και έπειτα με αποφάσεις που αναμφίβολα θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών και όχι τα οικονομικά συμφέροντα ξένων οίκων και θα δείτε πως με ένα μαγικό τρόπο, όλα αυτά που προσπαθείτε λανθασμένα με την καταστολή να εξαφανίσετε, θα πάψουν απο μόνα τους να υπάρχουν. Εκτός και αν έχετε επιλέξει το αιματοκύλισμα για την κοινωνία μας, οπότε μπορείτε να συνεχίσετε να λειτουργέιτε με τον ίδιο τρόπο.

nefinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου