Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Χαϊκάλης: «Πιάνουν τόπο οι φωνές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΜΕΑ


Συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παύλου Χαϊκάλη σχετικά με την μη καταβολή του επιδόματος σε ΑΜΕΑ, εωσότου ολοκληρωθεί η εξέτασή τους από το ΚΕ.Π.Α.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κύριος Παναγόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του πως το Υπουργείο θα πάρει μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τις εν λόγω ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να δοθεί στους γιατρούς, σε μορφή εγκυκλίου, οδηγία, που θα αποτρέπει περιπτώσεις βαριάς αναπηρίας από το να περνάνε εξετάσεις κάθε 2 χρόνια, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αδίκως χιλιάδες συμπολίτες μας.

Επίσης εξέφρασε την άποψή του πως θα πρέπει να θεσμοθετηθεί μια ελάχιστη περίοδος μη καταβολής του επιδόματος, ώστε να μην μένουν απλήρωτοι χιλιάδες ΑΜΕΑ που δεν περνάνε από εξετάσεις εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Όπως δήλωσε “θα πρέπει να αναιρέσουμε αυτήν την αναμονή. Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε την απλή λογική να δουλέψει και αν το κάνουμε αυτό, θα μπορέσουμε να βρούμε και λύσεις για αυτά τα προβλήματα “

Αν και η συγκεκριμένη δήλωση διαφυλάττει ότι τουλάχιστον θα σταματήσει σύντομα η κατά κόρον τραγική κατάσταση με ΑΜΕΑ να μένουν απλήρωτοι για έξι με δέκα μήνες, δεν είναι δυνατόν τέτοιες μεσοβέζικες λύσεις να πληρούν τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου, κοινωνικού, Ευρωπαϊκού Κράτους δικαίου.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτούμε να μην διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος των ΑΜΕΑ, ούτε για μια μέρα και δεσμευόμαστε να δίνουμε συνεχώς τον καλύτερο μας εαυτό για να προστατεύουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των ευπαθών και δοκιμαζόμενων κοινωνικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου