Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

«Παραδοχή των επισημάνσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και δεσμεύσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης από την πλευρά της κυβέρνησης»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Κοζάνης Ραχήλ Μακρή για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης επικαλέστηκε κώλυμα χρόνου σχετικά με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την καταβολή του, ενώ κατηγόρησε τις προηγούμενες ηγεσίες για την αργοπορία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «δυστυχώς για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως και για άλλα ζητήματα δεν βρήκα έτοιμα σχέδια στο Υπουργείο».

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η μελέτη των παραμέτρων βάση των οποίων η κυβέρνηση θα καταβάλει το επίδομα θέρμανσης. Δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών και να βοηθήσει αυτούς που πλήττονται από την εξίσωση. Στη συνέχεια επισήμανε ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί διαχειριστικά η ΔΕΗ ώστε να μην επιβαρυνθεί και δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στο έργο της όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Στη δευτερολογία της η κ. Ραχήλ Μακρή τόνισε ότι είναι θετική εξέλιξη η μη επιβάρυνση της ΔΕΗ, όμως κάλεσε τον Υφυπουργό να αφουγκραστεί τις ανάγκες των ανθρώπων που ζούνε υπό αντίξοες συνθήκες και ειδικά τη χειμερινή περίοδο, ενώ επισήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην  θέρμανση των σχολείων. Κάλεσε τον Υφυπουργό πριν προωθεί στην λήψη οποιασδήποτε απόφασης να πάει να δει πως είναι να ζει κανείς σε μια περιοχή με -20 κελσίου και με σύνταξη 500 ευρώ και χαρακτηριστικά δήλωσε «θα ήθελα να δεχτείτε την πρόσκληση μας να έρθετε στην Δυτική Μακεδονία να σας πάω σε ένα σχολείο να δείτε πως είναι να υπάρχουν παιδάκια στις αίθουσες με -20 βαθμούς κελσίου» .

Τον κάλεσε να προβεί έγκαιρα στην σχεδίαση του ηλεκτρονικού συστήματος για την πάταξη του λαθρεμπορίου όπως η ΝΔ είχε δηλώσει προεκλογικά και μάλιστα με εξ’ ολοκλήρου επιδότηση του ηλεκτρονικού συστήματος μέσω ΕΣΠΑ. Καταλήγοντάς τόνισε ότι «η έλλειψη πολιτικής πρωτοβουλίας όλα αυτά τα χρόνια έχει οδηγήσει σε έξαρση του κυκλώματος της λαθρεμπορίας, της νοθείας με διαφυγόντα έσοδα για το Ελληνικό δημόσιο ύψους 1δις ευρώ, την ώρα που επώδυνα μέτρα εφαρμόζονται εις βάρος πολιτών, οδηγώντας τους σε όρια εξαθλίωσης και απώλειας κάθε έννοιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Ο Υφυπουργός απαντώντας τόνισε ότι αυτά που επισημάνθηκαν είναι πολύ σημαντικά και ήδη έχουν ξεκινήσει τις ενέργειες. Για το θέμα της θέρμανσης των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, ο Υφυπουργός τόνισε ότι έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ το κονδύλιο για την διαφορά που δημιουργείται από την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης.
Ο Υφυπουργός ουσιαστικά παραδέχτηκε τις επισημάνσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  και δεσμεύτηκε να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αναμένουμε τις ανάλογες ενέργειες της κυβέρνησης για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, θα παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία, ενώ σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προβεί στις ανάλογες ενέργειες που έχει δεσμευθεί, αυτό θα αποτελέσει για μας αιτία για την απόδοση πολιτικών ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου