Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!!!

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος λαμβάνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου για την περιστολή των δημοσίων δαπανών τόνισε τα εξής:  

«Κύριε Πρόεδρε, θα ξεκινήσω από την πρόταση του κ. Κεγκέρογλου.
Οι επιταγές συμψηφισμού αποτελούν μέρος του προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ναι, την υπογράφουμε την τροπολογία. Και κάποια στιγμή το Κοινοβούλιο πρέπει να λειτουργήσει με τον Κανονισμό της Βουλής και με την εντολή που έχουμε από τον ελληνικό λαό. Δεν είναι δυνατόν οι τροπολογίες οι οποίες έρχονται και γίνονται αποδεκτές από την πλειοψηφία, να μη συζητούνται καν. Δεν είναι δυνατόν να έχει μετατραπεί η συζήτηση ενός σχεδίου νόμου σε μία αποθήκη τροπολογιών οι οποίες υποκρύπτουν άλλου είδους θέματα.

Η πρόταση, επίσης, του κ. Κακλαμάνη είναι απόλυτα σωστή.
Και διερωτώμαι: Έρχεται το ΠΑΣΟΚ δια του κ. Κακλαμάνη, έρχεται η Δημοκρατική Αριστερά, που την άκουσα προηγουμένως. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει η Κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται από τα δύο κόμματα τα οποία μίλησαν, να επιμένει να φέρνει τροπολογίες πεντακοσίων σελίδων, που υποκρύπτουν ΦΕΚ πεντακοσίων σελίδων; Και πρέπει να αποφασίσουν οι συνάδελφοι Βουλευτές μέσα σε λίγες ώρες ή σε λίγα λεπτά; Μιλάμε πλέον για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δεν έχει γίνει ξανά στο Κοινοβούλιο αυτό το πράγμα.

Έχει δίκιο ο κ. Κεγκέρογλου. Η σημερινή Κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου. Και όχι απλώς συνεχίζει την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά κάθε μέρα που περνάει, γίνεται ξεκάθαρο ότι συγκαλύπτει τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι εξαπατά τον ελληνικό λαό όταν υποσχόταν προεκλογικά για μία και μόνο εξεταστική επιτροπή. Συγκαλύπτει τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος με την ψήφο του Ελληνικού λαού βρίσκεται στο Harvard και διδάσκει το πώς καταστρέφεται μία χώρα μέσα σε δύο χρόνια. Και δεν έρχεται εδώ να τιμήσει την υπόσχεση προς τον ελληνικό λαό, ότι θα διερευνηθεί το πώς η χώρα αυτή μπήκε στο μνημόνιο, ποιοι κερδοσκόπησαν και πώς είναι δυνατόν, την ώρα που γνώριζε ο Πρωθυπουργός ότι αυτή η πολιτική δεν βγάζει πουθενά, ότι η πολιτική αυτή, όπως έκρινε τότε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ήταν μία πολιτική που θα οδηγούσε στην ύφεση και στην οικονομική καταστροφή της χώρας, παρ’ όλα αυτά συνέχισε αυτή την πολιτική ο κ. Παπανδρέου.

Και, βεβαίως, έρχεται ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έλεγε για τη λάθος συνταγή, για το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή. Και το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή πλέον έχει γίνει σε τόσο μεγάλη δόση, που πεθαίνει το σύνολο της ελληνικής οικογένειας.
Έχει ευθύνες ο κ. Σαμαράς και για τη συγκάλυψη. Και ο κ. Κεγκέρογλου τους το είπε ευθέως. Μαζευτείτε. Σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Συνεχίζετε την πολιτική του Παπανδρέου, αλλά θα εκτελείτε και τις εντολές που σας δίνουμε. Και η Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά πειθήνια εκτελεί τις εντολές του ΠΑΣΟΚ και συγκαλύπτει την αλήθεια και το δίκιο.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τη συγκεκριμένηbh1     τροπολογία των πεντακοσίων σελίδων, που έρχεται, έχετε υποχρέωση -και από το Προεδρείο- να αναγκάσετε τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου να τη φέρει ως ξεχωριστό νομοσχέδιο. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς το τι υποκρύπτει.

Κι ερωτώ: Ξέρετε ή όχι ότι υπάρχουν δικαστικές υποθέσεις γι’ αυτά τα οποία αναφέρονται, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι στα δικαστήρια, μεταξύ πολιτών ή μεταξύ πολιτών και Κράτους; Τι προσπαθούμε να κάνουμε; Να γίνει κολυμπήθρα του Σιλωάμ η Βουλή και οι Βουλευτές να αποφασίζουν, χωρίς να ξέρουν καν τι ψηφίζουν; Πώς είναι δυνατόν να έρχεται εδώ με μία μόνο φράση, η οποία λέει «Κυρώνονται και αποκτούν ισχύ τυπικού νόμου από το χρόνο της εκδόσεώς τους οι κανονιστικού περιεχομένου αποφάσεις της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, με τις τροποποιήσεις τους, οι οποίες παρατίθενται στο παράρτημα»;

Αυτό υποκρύπτει 500 σελίδες, δικαστικές υποθέσεις που υπάρχουν. Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν και υποθέσεις που βεβαίως πρέπει να τακτοποιηθούν. Αλλά δεν είναι δυνατόν να καλείται η Βουλή μέσα σε μια μέρα και να αποφασίζει σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για όλες τις υποθέσεις των λιμένων. Και υποκρύπτονται και ρουσφέτια, κύριε Υπουργέ και ξέρετε τι εννοώ. Και μιλώ και για τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Εδώ με μια μόνο νομοτεχνική βελτίωση του συζητημένου σχεδίου νόμου παραχωρείται όλο το Στρατόπεδο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, όλος ο Άγιος Κοσμάς. Ποια είναι η νομοτεχνική βελτίωση; Είναι ότι με μια μόνο νομοτεχνική βελτίωση, όπως την λέτε, χαρίζετε τον Άγιο Κοσμά; Από που και ως που έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό; Πως είναι δυνατόν να αποτελεί νομοτεχνική βελτίωση η παραχώρηση στο Ελληνικό Α.Ε και εν συνεχεία σε ιδιώτες, που φοβούμαι πολύ ότι τους ξέρετε, του συνόλου της λεγόμενης «ελληνικής Ριβιέρας»; Γιατί σε λίγο θα δούμε και τις εταιρείες από το Κατάρ, θα δούμε και τους Έλληνες εφοπλιστές που έρχονται από πίσω και ποιοι είναι πίσω από τις εταιρείες του Κατάρ και πιθανώς και κάποια συγγενικά πρόσωπα πολιτικών.

Επειδή, λοιπόν, σας προειδοποιούμε ότι δεν θα γίνει αποδεκτό το ξεπούλημα όλης της παραλίας από το Κερατσίνι μέχρι το Σούνιο σε συγκεκριμένα συμφέροντα με τα οποία συνομιλείτε, σας λέμε να μην περιλαμβάνετε μέσα με μια νομοτεχνική βελτίωση το σύνολο και την ιστορία της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Έχει λιμάνι μέσα, έχει κέντρα εκπαιδεύσεως, έχει κτήρια. Είναι ουσιαστικά όλη η περιοχή από το ακρωτήρι, με εκκλησία μέσα, μέχρι την Ομοσπονδία Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων. Μιλάμε για τεράστιο κομμάτι, το οποίο το πηγαίνετε στο Ελληνικό.

Έχετε υποχρέωση να το αποσύρετε. Και αν δεν το αποσύρετε μόνοι σας, κύριε Υπουργέ, έχετε υποχρέωση να ακούσετε τις φωνές συναδέλφων και από χώρους πολιτικούς που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρος και ο κ. Κακλαμάνης και η Δημοκρατική Αριστερά. Εμείς το απαιτούμε. Και απαιτούμε να το κάνετε τώρα. Και βεβαίως δεν ψηφίζουμε».

1 σχόλιο:

  1. ΟΥΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΟΥΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ... ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή