Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μέτρο- σοκ: Αύξηση ορίων ηλικίας και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα!

Θα "πιάσει" και κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όπως τις μητέρες ανήλικων τέκνων...
 
Μέτρο- σοκ: Αύξηση ορίων ηλικίας και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα!
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα βρίσκεται η εφαρμογή των νέων αυξημένων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που θα προκύψουν από την αύξηση του γενικού ορίου από τα 65 στα 67 χρόνια, ακόμη και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, έπειτα από μεταβατική περίοδο ενός έτους.
 

Πρόκειται για ένα μέτρο-βόμβα, το οποίο αναμένεται να ωθήσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση, ώστε να μη βρεθούν σε δυσμενέστερο καθεστώς.

Σύμφωνα με Τα Νέα, αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης που εξετάζει αν το εν λόγω μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε επαρκή μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε να αποφύγει την εφεδρεία και τις απολύσεις, όπως ζητεί η τρόικα.

Συγκεκριμένα, εφόσον υιοθετηθεί το μέτρο, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με το νόμο Λοβέρδου θα κληθούν να επιλέξουν μέσα σε ένα χρόνο αν θα βγουν στη σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς ή όχι. 


Όσοι δεν το κάνουν, θα βγουν στη σύνταξη με τα νέα όρια, δηλαδή στα 67 χρόνια ή με τα άλλα όρια που θα προκύψουν.

Αν και το μέτρο αποσκοπεί κυρίως στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, θα επηρεαστούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων μητέρες ανήλικων τέκνων.

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση του ορίου στα 67 έτη, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και η αξιολόγησή της από την τρόικα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. 

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=48240&category_id=89&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου