Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ν.ΜΑΡΙΑΣ: ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ SIEMENS


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS

Ο κ. Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Μετά τη σημερινή τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ κ. Μ. Βορίδη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με την οποία παραδέχθηκε ότι η συμφωνία εξώδικου συμβιβασμού της Ελλάδας με τη Siemens είναι άκυρη γιατί δεν εγκρίθηκε εντός 45 ημερών από τα συμβαλλόμενα μέρη, επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο η δήλωση μας στις 31 Αυγούστου 2012.

Στη δήλωση αυτή είχαμε επισημάνει ότι ο κ. Στουρνάρας με αντισυνταγματική τροπολογία επιχείρησε να καλύψει αναδρομικά την ακυρότητα της επονείδιστης συμφωνίας του εξώδικου συμβιβασμού της χώρας μας με τη Siemens και απαίτησε η ισχύς και η εκτέλεση της συμφωνίας να αρχίσει από την ημερομηνία υπογραφής της από όλα τα μέρη, δηλαδή από 22 Αυγούστου 2012.

Η παράνομη και αντισυνταγματική αυτή τροπολογία δεν μπορεί να καλύψει εκ των υστέρων την ακυρότητα της επονείδιστης συμφωνίας με τη Siemens ούτε βέβαια και τις ευθύνες του κ. Στουρνάρα και όλων όσων τον στηρίζουν.

Να είναι βέβαιοι όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι το θέμα ούτε μπορεί, ούτε θα μείνει μόνο σε πολιτικό επίπεδο. Στις ευνομούμενες πολιτείες ρόλο έχει και η δικαιοσύνη. Άλλωστε έχουν γνώση οι φύλακες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου