Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Τζιτζικώστας: Εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις 6,9 εκ. ευρώ στην ΠΕ Κιλκίς


Το Κιλκίς επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς «Β. Σεργιαννίδης», με σκοπό την ενημέρωση των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ) και το Επιμελητήριο Κιλκίς. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς και αρμόδιος στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Χρήστος Γκουντενούδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης και Παύλος Θωμαΐδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης και εκπρόσωποι του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.
«Συνεχίζουμε την εκστρατεία ενημέρωσης για τους δικαιούχους του προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών, μέσα από στοχευμένες δράσεις και εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια. Στο Κιλκίς έχουν εγκριθεί προς χρηματοδότηση 33 επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 6,9 εκατομμυρίων ευρώ, από τον οποίο η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3,2 εκατομμύρια ευρώ, με κύριο πυλώνα τον τομέα της μεταποίησης.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μετά από συντονισμένες ενέργειές μας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς, δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν επιπλέον 25 δυνητικοί δικαιούχοι, με προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη φθάνει στο 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντική, όμως δεν εφησυχάζουμε. Η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας είναι για μας ένα στοίχημα που είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε», δήλωσε σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» συνεχίζονται.
Αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί την Έδεσσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 6:00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ) και το Επιμελητήριο Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου