Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Φορολογική αμνηστία σε ΜΚΟ με υπογραφή Παπακωνσταντίνου


Με φωτογραφική διάταξη που προώθησε για τις ΜΚΟ, με μια απλή δήλωση της οργάνωσης, οι έφοροι διαγράφανε τα πρόστιμα και τα χρέη τους.

Την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου μας έβαζε στο Μνημόνιο καταδικάζοντας τη χώρα και τους Έλληνες στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το δεξί χέρι του ΓΑΠ και τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με την υπόλοιπη παρέα (Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης ) υπέγραφαν φωτογραφική διάταξη που διέγραφε τα βεβαιωμένα χρέη και τα πρόστιμα των διαφόρων οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Ο κ. Παπανδρέου έχει σήμερα το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους Έλληνες και λέει πως αυτό έβαλε τάξη στις ΜΚΟ, αλλά αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να κρύψει ουσιαστικά τα κατορθώματα των υπουργών του που φυσικά γίνονταν με τη δική του ανοχή.
Με φωτογραφική διάταξη που προώθησε για τις ΜΚΟ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου του 2011, με μια απλή δήλωση της οργάνωσης, οι έφοροι διαγράφανε τα πρόστιμα και τα χρέη τους.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου 3943, που ψηφίστηκε στις 31 Μαρτίου 2011, «Πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/ 1992), φόροι, τέλη, εισφορές, πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που έχουν καταλογιστεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές σε βάρος σωματείων που επιδιώκουν αποκλειστικά πολιτιστικούς σκοπούς λόγω αμφισβήτησης του μη κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα, διαγράφονται με απόφαση του
Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένα και τυχόν εκκρεμείς δίκες καταργούνται, εφόσον:
α) υποβληθεί αίτηση προς την αρμόδια για τη διαγραφή Δ.Ο.Υ. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός από τη δημοσίευση του νόμου αυτού,
β) οι πολιτιστικοί σκοποί αποδεικνύονται από το εγκεκριμένο καταστατικό του σωματείου και
γ) το σωματείο έχει ορισθεί ως νομικό πρόσωπο που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α΄), της περίπτωσης δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 2238/1994, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού σε εκτέλεση των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α’)».
Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουν οι Έλληνες ποιες από τις ΜΚΟ εντάχθηκαν σε αυτή την φωτογραφική ρύθμιση και κατάφεραν να διαγράψουν τα χρέη τους!
Άραγε τι έχει τι να πει τώρα για όλα αυτά ο περιφερόμενος “καθηγητής”; Ο κ. Βενιζέλος έχει απάντηση ή για μια ακόμα φορά δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα; Ο κ. Σαμαράς θα πάρει θέση για τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Και το σημαντικότερο όλων, ο Παπακωνσταντίνου για πόσο ακόμα θα συνεχίσει να απολαμβάνει την προστασία των υπευθυνοανεύθυνων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου