Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ν. Παπανικολάου (υπ. Δήμαρχος Πέλλας): «Στόχος μας: Ενεργός και Αλληλέγγυος Δήμος»


- ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
 
- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
- ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ



Παρουσία στελεχών και πλήθους κόσμου ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας», υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας, Νίκος Παπανικολάου, παρουσίασε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, σε ξενοδοχείο των Γιαννιτσών, τις Αρχές και Θέσεις της δημοτικής παράταξης, αλλά και ένα μεγάλο αριθμό των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων.
Ο κ. Παπανικολάου, μέσα σε ένα αισιόδοξο κλίμα που επικρατούσε από όλους τους παριστάμενους, που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της «Δημοτικής Ενότητας», άσκησε δριμεία κριτική για την ανυπαρξία και τις τακτικές της δημοτικής αρχής τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρθηκε ξεκάθαρα στο «ανεξάρτητο» του συνδυασμού με σαφή επιχειρήματα και πρόσωπα που το αποδεικνύουν, ενώ τόνισε τις προτεραιότητες που θέτει ο συνδυασμός και οι οποίες αποτελούν δέσμευση για την άσκηση και εφαρμογή τους ως δημοτική αρχή, μετά την εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Μαϊου.

ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΙΣΜΙΣΗ
Τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Παπανικολάου προλόγισε η πρώην Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Πισμίση, η οποία διετέλεσε Πρόεδρος της πρώην ΔΕΠΑΓ, και η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε: «η Δημοτική Ενότητα ανανεώνεται με νέα πρόσωπα, όπου σύμφωνα με τις αρχές της προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για τη συνεργασία της με τον επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας», κατά τη διάρκεια της διοίκησης του πρώην Δήμου Γιαννιτσών, η κ. Πισμίση προχώρησε ασκώντας έντονη κριτική στη δημοτική αρχή, σημειώνοντας πως τα προηγούμενα 4 χρόνια υπήρξε «μείωση της συμμετοχής των πολιτών στα αυτοδιοικητικά πράγματα, ένας ανύπαρκτος ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων, ενίσχυση του δημαρχοκεντρικού συστήματος και πρωτοφανής συγκεντρωτισμός, που έφεραν υπερεξουσία στον Δήμαρχο, με παντελή έλλειψη διαφάνειας και ελεγκτικών μηχανισμών».
Και πρόσθεσε: «Τιμούμε στο πρόσωπο του Νίκου Παπανικολάου έναν έντιμο, όπως έχει αποδείξει, πολιτικό, με ήθος και συνέπεια και προσδοκούμε από τον ίδιο και την ομάδα αιρετών που θα τον πλαισιώσουν, να αγωνιστούν για το καλό του Δήμου, για τους δημότες, μαζί με τους δημότες».


Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της «Δημοτικής Ενότητας» ξεκαθαρίζοντας πως «φιλοσοφία μας, ήταν και το αποδείξαμε εμπράκτως, πρώτα τα χωριά, μετά οι οικισμοί, μετά το κέντρο. Στα χωριά, με έργα ύδρευσης- αποχέτευσης, πεζοδρομήσεις-φωτισμούς, γήπεδα, χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ανακατασκευή όλων των αγροτικών ιατρείων, πάρκα, ενίσχυση σωματείων και συλλόγων, της εκκλησίας κτλ, συνολικού κόστους άνω των 5.000.000 ευρώ. Έργα που επιβραβεύτηκαν με τα ποσοστά που μας δώσατε στις εκλογές του 2010».
Για την πόλη των Γιαννιτσών αναφέρθηκε απολογιστικά σε «ασφαλτοστρώσεις εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη, κατασκευή περιφερειακών δρόμων, χυτά, πάρκο Αγ. Γεώργιου, παιδικές χαρές, νέα σχολεία, επισκευές μεγάλης έκτασης στα ήδη υπάρχοντα σχολεία, νέους παιδικούς σταθμούς, νέα ΚΑΠΗ, πεζοδρομήσεις σε όλη την πόλη, φωτισμός, κυνοκομείο, κυκλοφοριακοί κόμβοι, νέα απορριμματοφόρα και λεωφορείο του δήμου, διανοίξεις οδών που «λίμναζαν» χρόνια, αποζημιώσεις δημοτών εκατομμυρίων από ρυμοτόμηση που καθυστερούσαν από χρόνια, ανακύκλωση για πρώτη φορά στο νομό Πέλλας, ίδρυση εσπερινού λυκείου στα Γιαννιτσά, δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Λουδία και πολλά άλλα. Μια παραγωγή έργου κοντά στα 20.000.000 ευρώ, εκτός των έργων της ΔΕΥΑΓ, σημερινής ΔΕΠΑΠ και του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου της -τότε- ΔΕΠΑΓ και σήμερα ΔΗΚΕΠΑΠ».
ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Ο Νίκος Παπανικολάου άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή λέγοντας «που κρίνεται λοιπόν μια δημοτική αρχή διαχρονικά; Στην παραγωγή έργου που φανερά βοηθά τους δημότες στην καθημερινότητά τους και στις συμπεριφορές, στο ήθος και ύφος με το οποίο ασκείται η τοπική εξουσία. Απέτυχαν παταγωδώς και στα δύο. Δεχθήκαμε τόνους λάσπης, είναι ένα πεδίο στο οποίο είναι καλύτεροι, δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, είναι ξένο προς τους ανθρώπους που διαχρονικά υπηρέτησαν αυτό το συνδυασμό, την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όχι από όλους φυσικά, αφού μέσα στη σημερινή δημοτική αρχή υπάρχουν και 6-7 αξιόλογοι συνδημότες μας δημοτικοί σύμβουλοι, που σιγά σιγά απομακρύνθηκαν αναγκαστικά, συκοφαντημένοι από την στενή ηγετική ομάδα των 3-4 ατόμων, θεσμικών και εξωθεσμικών, που 3,5 χρόνια διοικεί το Δήμο με τα γνωστά αποτελέσματα.
Τι έχουμε σήμερα; Ανυπαρξία έργου, μηδενική προσπάθεια, ένδεια στελεχών. Ότι έγινε αυτά τα 3,5 χρόνια αποτελούν έργα των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Να θυμίσω χαρακτηριστικά στα Γιαννιτσά, το έργο των αστικών αναπλάσεων στην συνοικία Αγ. Κωνσταντίνου μέχρι τα Σφαγεία και τον Πλατανότοπο, ενταγμένο από εμάς στο ΕΣΠΑ το 2010, την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων 2 χρόνια μετά την προμήθειά τους από την δική μας δημοτική αρχή, τον Αύγουστο του 2010, την απαξίωση του πάρκου του Αγ. Γεωργίου. (προϋπολογισμός 1.000.000 ευρώ, μετά την έκπτωση 480.000 ευρώ, από αυτά τα 200. 000 από εκπτώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑ). Αντίθετα, τον Ιούνιο του 2013 εξήγγειλαν δήθεν την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και μάλιστα με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή πήραν απόφαση να καταστρέψουν το νέο πάρκο, θυσία σε φθηνές πολιτικάντικες επιδιώξεις, αδιαφορώντας για τους κατοίκους, τις μητέρες με τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, στο μοναδικό χώρο που προσφέρεται για αναψυχή στο κέντρο της πόλης».
ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Για το δήθεν συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου Πέλλας ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου τόνισε ότι «το περασμένο διάστημα έγινε εφ’ άπαξ καταβολή από την Πολιτεία ποσού 10.000.000 ευρώ, έναντι συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Πέλλας μετά τη συνένωση, συνολικού ποσού περίπου 12.000.000 ευρώ. Καμία προσπάθεια δηλαδή αύξησης εσόδων και μείωσης εξόδων εκ μέρους του Δήμου, αλλά μια συγκυριακή καταβολή, που βέβαια καλώς έγινε, και σας βεβαιώνω, θα παρουσιασθεί ως επίτευγμα από τη σημερινή δημοτική αρχή. Την μείωση των επιχορηγήσεων, 1, 5 χρόνο μετά τις εκλογές, συνόδεψε η αποχώρηση 40 περίπου υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης με μείωση κόστους 1.000.000 ευρώ περίπου και μια τραγική μείωση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων κατά 25-30 % που εκτιμάται στα 2.000.000 περίπου.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.
Κατόπιν ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας» Νίκος Παπανικολάου προχώρησε στην παρουσίαση των βασικών αρχών και στους άξονες προτεραιότητας της «προσπάθειάς μας για ένα καλύτερο αύριο»:
***Για τη Νεολαία: Ο συνδυασμός μας κι εγώ προσωπικά πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει να δημιουργήσει ευνοϊκό περιβάλλον ώστε οι νέοι της περιοχής μας να μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά, να δημιουργήσουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο τους. Ο Δήμος που εμείς θέλουμε πρέπει να είναι ένας Δήμος που θα μπορεί να ακούσει τους νέους ανθρώπους και γιατί όχι να συν-διαμορφώσει μαζί τους πολιτικές που τους αφορούν άμεσα. Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητη την σωστή λειτουργία του «Τοπικού Συμβουλίου Νέων» όχι ως θεσμό διακοσμητικό αλλά έναν χώρο διαλόγου, ζωντανό και δραστήριο, ανοιχτό σε όλους τους νέους μακριά από εναγκαλισμούς κομματικών οργάνων.
***Προτεραιότητα στα χωριά του Δήμου: Πυξίδα και απόδειξη το έργο μας στα χωριά του Δήμου Γιαννιτσών την τετραετία 2007-2010. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει σαφή ιεράρχηση των αναγκών μετά από λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε χωριό. Δεν είναι καμία υπόσχεση, το κάναμε ως δημοτική αρχή στο Δήμο Γιαννιτσών και θα το ξανακάνουμε ως δημοτική αρχή στο Δήμο Πέλλας. Σεβασμό στις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, χορήγηση της πάγιας προκαταβολής στην Τοπική Κοινότητα για την αντιμετώπιση καθημερινών αναγκών. Σε κάθε λαϊκή συνέλευση θα υπάρχει λογοδοσία για το τι έγινε ή τι δεν έγινε την προηγούμενη χρονιά σε κάθε χωριό. Οι πρόεδροι κάθε τοπικής κοινότητας θα καλούνται σε συμβούλιο όλοι μαζί κάθε τρίμηνο για να χαράζουν και αυτοί μαζί με την δημοτική αρχή, τον σχεδιασμό των έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται κατά την άποψή τους, συνολικά όμως και όχι αποσπασματικά, αναφορικά με σημαντικά έργα που βοηθούν την ανάπτυξη της περιοχής στον αγροτικό τομέα,  όπως μικρά φράγματα, πιθανές αρδευτικές γεωτρήσεις, αγροτικούς δρόμους,
***Για τον Εθελοντισμό: Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά παραδείγματα εθελοντικής προσφοράς τόσο σε θέματα κοινωνικής υποστήριξης και αλληλεγγύης, όσο και σε θέματα περιβαλλοντικής, καλλιτεχνικής και φιλοζωικής δραστηριότητας. Οι φορείς, οι σύλλογοι, η Εκκλησία, οργανώσεις πολιτών  είναι ένα ζωντανό και δυνατό τμήμα εθελούσιας προσφοράς και αυτό εμείς θέλουμε να το αναδείξουμε.
Στο πλαίσιο των δράσεων που θα πραγματοποιήσουμε προς έναν πιο εξωστρεφή Δήμο ενεργό και αλληλέγγυο υποστηρίζουμε και προχωρούμε τη δημιουργία δικτύου εθελοντικών οργανώσεων, φορέων και συλλόγων της περιοχής μας διότι η κοινωνία των πολιτών επιθυμούμε να είναι παρούσα και δυναμική.
***Για την ανάπτυξη/ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας: Την περίοδο που διανύουμε, που η οικονομική κρίση είναι σε εξέλιξη και κορυφώνεται και τώρα που αρκετοί κάτοικοι της περιοχής μας φεύγουν ή ήδη έχουν φύγει ή σκέπτονται την φυγή στο εξωτερικό, πρέπει εμείς και υποδομές να έχουμε και διευκολύνσεις να παρέχουμε, αλλά κυρίως να φροντίσουμε να εντάξουμε περιοχές του δήμου μας στα τελευταία ευρωπαϊκά προγράμματα.
Για να ενισχυθούν βιοτεχνίες, τουριστικές και αγροτουριστικές επιχειρήσεις, βελτιώσεις κτηνοτροφικών μονάδων, βελτιώσεις καλλιεργειών, εγκατάσταση μικρών και μεσαίων μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.λπ., έτσι ώστε ο δήμος Πέλλας, έχοντας και τα τεράστια ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσικά και άλλου είδους συγκριτικά πλεονεκτήματα, να μπορεί να στηρίξει και να ενισχύσει νέους ανθρώπους, νέους επιχειρηματίες, να αυξήσει κατά το δυνατόν τις θέσεις εργασίας και τελικά να κρατήσει τα παιδιά της.
***Για τη Διαφάνεια στη λειτουργία και διαχείριση των Οικονομικών Πόρων: Στην τετραετία 2007- 2010 είχαμε κάνει σημαία μας την διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών πόρων, στον προγραμματισμό των έργων, στην ανάθεση και εκτέλεση έργων και προμηθειών του δήμου. Το ίδιο θα πράξουμε και φέτος με καθημερινή ενημέρωση της ιστοσελίδας του δήμου Πέλλας για κάθε απόφαση που λαμβάνεται, έργο ή προμήθεια που εκτελείται, ώστε ο κάθε δημότης να γνωρίζει που,  πώς και γιατί διατίθεται και το τελευταίο ευρώ του δήμου μας. Κάθε επαγγελματίας είναι για εμάς συνεργάτης του Δήμου. Κάθε προμηθευτής Δημότης Πέλλας είναι για εμάς συνεργάτης του Δήμου. Κάθε μικροεργολάβος είναι για εμάς συνεργάτης του Δήμου.
ΑΝΕΞΑΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Για τον ίδιο και την «Δημοτική Ενότητα», που σηματοδοτούν τα κύρια χαρακτηριστικά μια ανεξάρτητης και πολυσυλλεκτικής Δημοτικής Παράταξης ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου τόνισε:  «Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος και Δήμαρχος, εάν οι συνδημότες μας το αποφασίσουν. Έχω παραδώσει από τότε που ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εδώ και χρόνια, κάθε κομματική ταυτότητα, όταν άλλοι στηρίχθηκαν και στηρίζονται αποκλειστικά σε αυτήν για να υφαρπάξουν την ψήφο των συνδημοτών μας.
~Δηλώνω ότι δεν πρόκειται ποτέ, εφ’ όσον εκλεγώ Δήμαρχος Πέλλας, να αντιμετωπίσω με διαφορετικό μάτι τους συνδημότες μου λόγω της πολιτικής ή ιδεολογικής τους προτίμησης. Κάτι εξάλλου που το διαπιστώσατε όλοι σας από την θητεία μου ως δήμαρχος Γιαννιτσών.
~Δηλώνω ρητά ότι δεν απευθύνθηκα σε κανένα κόμμα για να εξασφαλίσω το λεγόμενο «κομματικό χρίσμα». Πιστεύω ότι τα κόμματα έχουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα πρέπει να ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα μας (οικονομία, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, ανεργία, αξιοπιστία πολιτικού συστήματος κ.λπ.) και εκεί θα κριθούν. Είναι ευθύνη και των υποψηφίων αλλά και των πολιτών να λειτουργήσουμε με κριτήρια, την θέληση για προσφορά, την ικανότητα, την εντιμότητα, την εμπειρία, τη γνώση και μόνο.
~Δηλώνω και το έχω αποδείξει και στις προηγούμενες εκλογές ότι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι του συνδυασμού είναι άνθρωποι από όλα τα κόμματα. Δεν ζήτησα από κανένα να αποποιηθεί την κομματική του ιδιότητα ή την ιδεολογία του».
ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Για τη λάσπη που εκτοξεύθηκε στην παράταξη, μόλις και πάλι προ ολίγων ημερών, ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι «κομματικός υποψήφιος δεν είναι αυτός που απλώς ψηφίζει ή ψήφιζε στο παρελθόν οποιοδήποτε κόμμα, αλλά αυτός που στάθηκε απέναντι στα μεγάλα τότε κόμματα, όπως ο ομιλών, σε μακρινές εποχές, ας πούμε Νομαρχιακές εκλογές του 1994, με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, όπως ο σημερινός της Δημοτικής Ενότητας, με κίνητρο μόνο την Τ.Α. και με μια ρομαντική διάθεση τοπικισμού.
Κομματικοί συνδυασμοί είναι αυτοί που οι επικεφαλής τους  χρησιμοποιήθηκαν ως μέλη μια στενής κομματικής ελίτ, σε θέσεις υψηλόβαθμες, απευθύνονται σε ένα στενό κομματικό εκλογικό σώμα, το οποίο βέβαια αγωνιούν να διευρύνουν μιλώντας αναγκαστικά για την ανεξαρτησία της Τ.Α., σήμερα.  Αυτοί που συμμετέχουν το μεσημέρι σε συνεστιάσεις με τον κ. Βορίδη και το βράδυ μιλούν για την ανεξαρτησία του συνδυασμού τους. Κάθε ομοιότητα βέβαια με πρόσωπα και καταστάσεις στο Δήμο Πέλλας, δεν είναι φανταστική, είναι πραγματική.
Δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν την παράταξή μας και την επερχόμενη ήττα τους. Μόνο αυτό ξέρουν. Λάσπη, προβοκάτσια, υπονοούμενα, ψέματα και ίντριγκες».
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Σε ένα μείγμα καλέσματος προς όλους, αλλά και παράλληλα επισήμανσης των αρνητικών χαρακτηριστικών που επέδειξε η δημοτική αρχή τα χρόνια διοίκησης της, ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά ένα νέο δήμο αναγεννημένο και αγνώριστο. Αυτό όμως δεν είναι μόνον υπόθεση δική μου και των συνεργατών μου. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Καλώ σε συστράτευση και συμπόρευση όλες τις υγιείς παραγωγικές πολιτικές, κοινωνικές, επιστημονικές, κοινωνικές, πνευματικές κ.λπ. δυνάμεις αυτού του τόπου, που είναι πολλές αλλά σήμερα μένουν αδρανείς ή στο πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Σας καλώ να πλαισιώσετε, να στηρίξετε και να συμμετάσχετε στο ανεξάρτητο, υπερκομματικό, ενωτικό και ανανεωτικό ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που αυτό το διάστημα συγκροτούμε και ολοκληρώνουμε. Ο χρόνος δε μας περιμένει. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα αρκετά, αλλά γνωστά. Οι ευκαιρίες λιγότερες μεν, αλλά υπαρκτές. Οι δυνατότητες και οι προκλήσεις μεγάλες. Η γνώση, η θέληση και η εμπειρία υπάρχουν».
Υπάρχει σχέδιο, θέληση, πίστη, δύναμη και εμπειρία. Υπάρχει η ανάγκη να πετύχουμε στόχους υψηλούς και δύσκολους. Ζήτησα όμως και ζητώ να συνεργαστούμε πέρα ​​και πάνω απ’ τις κομματικές μας προτιμήσεις (αν και πολύ από εμάς βέβαια δεν έχουν ποια ούτε τέτοιες προτιμήσεις), βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ την δημιουργική διάθεση, μετά από 4 χρόνια στασιμότητας και παρακμής». Για τα στελέχη που αποτελούν τη δυναμική του ανεξάρτητου και πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ο επικεφαλής της Ν. Παπανικολάου επισήμανε ότι πρόκειται για «άτομα ικανά, με εμπειρία, με διάθεση για προσφορά και με αγάπη για τον τόπο τους. Αυτά που θα σηκώσουν το βάρος μιας διοίκησης που θα αλλάξει θετικά την εικόνα στο δήμο Πέλλας. Άτομα που διαθέτουν γνώση, εμπειρία, ικανότητα και ήθος. Είναι αυτοί που την επόμενη των εκλογών, στις 1 Σεπτεμβρίου, με την εμπιστοσύνη των δημοτών θα αναλάβουν την ευθύνη να οδηγήσουν το δήμο Πέλλας στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, στην θέση που πραγματικά αρμόζει για τον ιστορικό δήμο μας, για τα Γιαννιτσά μας». 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Αναλυτικά τα ονόματα των 38 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της «Δημοτικής Ενότητας», που ανακοινώθηκαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Παπανικολάου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του είναι τα εξής:
1. ΑΛΜΠΑΝΙΔΟΥ ΠΟΛΙΝΑ, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
2. ΑΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
3. ΑΡΝΑΚΗΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός
4. ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Νοσηλευτής
5. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, Πολιτικός Μηχανικός
6. ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Τέως Σχολικός Σύμβουλος, Θεολόγος
7. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος
8. ΚΑΛΦΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, Αστυνομικός ε.α.
9. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩ/ΝΟΣ, Αγρότης
10. ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Αστυνομικός ε.α.
11. ΚΙΟΥΡΚΤΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, Υπάλληλος Ποιοτικού Ελέγχου του νερού στη ΔΕΥΑ Πέλλας
12. ΚΟΥΛΟΥΔΗΣ ΜΗΝΑΣ, Δάσκαλος
13. ΚΟΥΤΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Συνταξιούχος Γεωργικού Συνεταιρισμού
14. ΜΑΓΛΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, Πολιτικός Μηχανικός
15. ΜΕΛΕΤΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, Αρχιτέκτων - Μηχανικός
16. ΜΗΛΩΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Δάσκαλος
17. ΜΗΝΔΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Πολιτικός Μηχανικός
18. ΜΟΥΧΤΑΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ, Ιδιοκτήτης ΚΔΒΜ
19. ΝΙΚΕΖΗΣ ΣΑΚΗΣ, Έμπορος
20. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Ταχυδρόμος
21. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Οικονομολόγος
22. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Φοροτεχνικός
23. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Αυτοκινητιστής
24. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δάσκαλος
25. ΠΕΪΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Αγρότης
26. ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας
27. ΣΑΜΨΩΝΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ, Κοινωνιολόγος-δημοσιογράφος
28. ΣΟΚΟΥΖΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Συνταξιούχος Πυροσβέστης
29. ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, Ιδιωτικός Υπάλληλος
30. ΤΕΚΤΕΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, Επιχειρηματίας
31. ΤΗΛΑΒΕΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών
32. ΤΡΑΪΟΥΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Αστυνομικός ε.α.
33. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας
34. ΤΣΙΤΣΟΣ ΝΙΚΟΣ, Έμπορος
35. ΦΑΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας
36. ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας
37. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, Γεωπόνος- Αγρότης
38. ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Ιατρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου