Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ (ΑΠΟ ΤΑ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ): ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα Νέα Μουδανιά στη Χαλκιδική επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Νέων Μουδανιών, με σκοπό την ενημέρωση των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013». 
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ) και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού για την Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος, ο περιφερειακός σύμβουλο Χαράλαμπος Σαρόγλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γεώργιος Γκιλής και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ Σπύρος Σκοτίδας.
 «Συνεχίζουμε συντονισμένα και μεθοδικά να στηρίζουμε με πράξεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών, που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Μετά τις Σέρρες, τη Βέροια και την Κατερίνη, επόμενος σταθμός της ενημέρωσης ήταν τα Νέα Μουδανιά στη Χαλκιδική, όπου έχουν εγκριθεί να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα 233 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προϋπολογισμό 38 εκατομμύρια ευρώ, από τον οποίο η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 18,9 εκατομμύρια ευρώ. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που οι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής αγκάλιασαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς είναι η δεύτερη περιφερειακή ενότητα, μετά τη Θεσσαλονίκη, σε αριθμό ενταγμένων προτάσεων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι, πέρα από τις ήδη ενταγμένες επιχειρήσεις, θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα και οι δυνητικοί δικαιούχοι, που για τη Χαλκιδική ανέρχονται σε επιπλέον 181 επιχειρήσεις, με προϋπολογισμό 27 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η δημόσια δαπάνη φθάνει στα 13,4 εκατομμύρια ευρώ.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε εξαρχής θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα της πολιτικής μας την ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής μας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2007-2013, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη γενικότερη οικονομική ανάκαμψη. Η υπερκάλυψη του στόχου και η αύξηση των κονδυλίων που εισρέουν στην Περιφέρειά μας είναι μια πραγματική νίκη και ένα ουσιαστικό στήριγμα.
 Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία. Στηρίζουμε έμπρακτα και με κάθε δυνατό μέσο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και αξιοποιούμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου να την καταστήσουμε δημοφιλή τουριστικό προορισμό και, παράλληλα, να αναδείξουμε την ξεχωριστή φυσιογνωμία της Κεντρικής Μακεδονίας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες», δήλωσε σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού Γιάννης Γιώργος αναφέρθηκε στο προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος ενίσχυσης των ΜΜΕ επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών και ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για την αρμονική συνεργασία. «Η Χαλκιδική συγκαταλέγεται σε μία από τις τουριστικές περιοχές αιχμής για την Κεντρική Μακεδονία, που συνδυάζει ξεχωριστό ιστορικό, φυσικό και πολιτισμικό πλούτο για τους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει πολλαπλές δυνατότητες ανάπτυξης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του τρέχοντος ΕΣΠΑ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για εκατοντάδες μικρομεσαίες εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής να βρουν επενδυτική διέξοδο και να ξεπεράσουν τα εμπόδια της κρίσης, προωθώντας ποιοτικά και ανταγωνιστικά τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο κ. Γιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου