Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΑΣΤΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ;»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Ο εκπρόσωπος Τύπου και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:
 
«Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» το οποίο συνοδευόμενο από άλλα δυο πλοία και μια τουρκική φρεγάτα, εξακολουθεί ανενόχλητο τις έρευνές του μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.
 
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι αν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις και οι παραβιάσεις των κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων, θα αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις. Θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες.
 
Περιμένουμε το τι θα πράξει ο κ. Αναστασιάδης. Αλλά ταυτόχρονα, ερωτάται ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος:
 
Μετά από αυτές τις προκλητικές εξελίξεις, θα επιμείνει να δεχτεί αύριο Πέμπτη, εδώ στην Αθήνα, τον τουρκοκύπριο Κουντρέτ Οζερσάι στα πλαίσια των χιαστί συνομιλιών;
 
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θεωρεί ότι οι τουρκικές έρευνες μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, ταυτίζονται με κλίμα εμπέδωσης εμπιστοσύνης του χιαστί διαλόγου που ξεκίνησε;
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και προσωπικά ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος, είχαμε προειδοποιήσει για δυσοίωνες εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Αντιλαμβάνεται ο άξονας των Αναστασιάδη - Σαμαρά - Βενιζέλου, πού οδηγείται η Κυπριακή Δημοκρατία με τις χιαστί συνομιλίες και την Κοινή Διακήρυξη;»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου