Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Παραπληροφόρηση η πληροφορία του παρά

«Όταν οι άνθρωποι θέλουν το κακό
του δίνουν όψη ν’ αρέσει
του δίνουν λόγια χρυσά».
Κ. Καρυωτάκης
Άρθρο του Δ. Μακρή 
για την εφημερίδα 
 
 
Η παραπληροφόρηση είναι μια εσκεμμένη παραπλάνηση που καταπατά τις ηθικές αξίες και έχει ως στόχο, μέσω της παραποίησης της αλήθειας, να επιβληθεί στην βούληση του πολίτη. Η προσπάθεια εξαπάτησής του ως πολιτική πρακτική ακολουθείται από τα κόμματα εξουσίας και υποβοηθείται από τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε. Η παραπληροφόρηση είναι μια ανήθικη άσκηση βίας.
Κι όταν λέμε παραπληροφόρηση εννοούμε πληροφόρηση του παρά, δηλαδή πληρωμένη είδηση, εξαγορασμένη πληροφορία, κάλπικη γνώση που επαναλαμβάνεται συνέχεια για να γίνει πιστευτή, κι όπως γράφει ο Νικ Αρχιμανδρίτης: «Σύμφωνα με την μέθοδο αυτή, εάν κάτι το λέτε πολύ συχνά και με δυνατή φωνή, μπορεί να γίνει πιστευτό αδιάφορο αν τούτο είναι απίθανο και αποτελεί μεγάλο ψέμα. Η συνεχής αυτή επίμονη επανάληψη, επιδιώκει την απασχόληση του πνεύματος, ώστε να μη δίδεται σ’ αυτό ο καιρός να σκεφτεί άλλα ζητήματα».
Αργυρώνητοι ερευνητές, γελοίοι επικοινωνιολόγοι, αναλυτές της πλάκας, άνθρωποι της παραπολιτικής, γλοιώδεις παρατρεχάμενοι, εκμεταλλευόμενοι την παθητική στάση και αδιαφορία της μάζας προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο κλίμα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει από τα διεθνή κέντρα εξουσίας χρησιμοποιώντας την προπαγάνδα. Την πολιτική προπαγάνδα, η οποία δεν απευθύνετε στην λογική αλλά στο συναίσθημα και στόχος της είναι όχι μόνον να αλλάξει την πολιτική συμπεριφορά του ανθρώπου αλλά και αυτήν την ίδιαν την ιδιοσυγκρασία του. Η μαύρη προπαγάνδα που χρησιμοποιείτε κατά κόρον, κατά τον Γ. ΓΕΩΡΓΑΛΑ, «έχει ψεύτικη υπογραφή, είναι πλαστογραφημένη. Παρουσιάζεται συχνά σαν να προέρχεται από τον ίδιο τον αντίπαλο τον οποίον θέλει να πλήξει. Παρουσιάζει δήθεν ομολογίες του, δήθεν ντοκουμέντα του και ισχυρίζεται ότι προέρχεται από αυτόν…».
Οι πρακτικές της είναι αισχρές, βρώμικες, δηλητηριώδεις, κυριαρχεί το ψέμα.
Άλλοτε το κλίμα που δημιουργεί η προπαγάνδα ξεχειλίζει από φόβο, ανασφάλεια, αγανάκτηση, απέχθεια κι άλλοτε από πλαστική ευμάρεια ή παρενδυτικό εφησυχασμό.
Ένα κλίμα φτιαχτό, ένα κλίμα ψεύτικο, ένα κλίμα «δήθεν».
Μέσα σε αυτό το κλίμα της παραπληροφόρησης, της μαύρης προπαγάνδας, όπου ζητούμενο είναι η χειραγώγηση της βούλησης του πολίτη, με μια εντελώς βρώμικη μεθόδευση οι εγκάθετοι του συστήματος θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν κάποια θλιβερά ανθρωπάκια, προκειμένου να κτυπήσουν το Ελληνικό Πατριωτικό Κίνημα. 
Κι αν, όμως, κάποιοι ξεπουλήθηκαν και «επρόδωσαν την αρετήν και ήλθαν οι έσχατοι πρώτοι», όπως έγραφε ο ποιητής, με αποτέλεσμα γενιές ολόκληρες να χαθούν στην παρακμή, είναι βέβαιον ότι θα υπάρξουν πολλοί που δεν θα λυγίσουν, δεν θα συμβιβαστούν, δεν θα προσκυνήσουν.
Ίσως γιατί τα αντισώματα, που έχουν, είναι βαθιά ριζωμένα στο DNA τους, με αποτέλεσμα η φυλετική τους ψυχή να παραμένει ελεύθερη. Ίσως γιατί έχουν επίγνωση της Ιστορικής διαδρομής που κουβαλούν μέσα τους, επαναλαμβάνοντας τους στίχους του Κ. ΚΑΒΑΦΗ, με στεντόρεια φωνή: «Και την κοινήν ελληνική λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμε ως τους Ινδούς…», για απατεώνες και παρελκόμενα της σάπιας εξουσίας με τις αισχρές τους μεθοδεύσεις θα μιλάμε τώρα;
Δικώνυμος Μακρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου