Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: Είναι η ώρα να χτίσουμε το μέλλον, αρκετά ασχοληθήκαμε με το παρελθόν.

Συνέντευξη στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής (24/2/2014)

1)  Κύριε Τζιτζικώστα, όταν  πήρατε την απόφαση να διεκδικήσετε   την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχατε  συνυπολογίσει  ότι θα αντιμετωπίζατε  «σκληρό» πόλεμο από τη Ν.Δ.; Πως θα τον αντιμετωπίσετε;
 
Η αξιοπιστία και η δέσμευσή μου στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας ότι θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε το έργο στην Περιφέρεια, είναι τα μόνα δεδομένα που υπολογίζω στην απόφασή μου. Ανέλαβα μία συγκεκριμένη αποστολή, δουλέψαμε σκληρά όλοι μαζί, οι αντιπεριφερειάρχες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, αναγνωρίστηκε η καλή δουλειά που έγινε και ζητάμε οι συμπολίτες μας, να κρίνουν αυτό το έργο, καθώς και το σχέδιο που προτείνει η «Αλληλεγγύη» για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια. Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας, είναι ο αγώνας, που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα, απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας, για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Εάν, από την άλλη μεριά, κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την αυτοδιοίκηση σε πεδίο μάχης χαρακωμάτων, ας το ξανασκεφτούν. Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε το μέλλον, αρκετά ασχοληθήκαμε με το παρελθόν.
 
2)  Το προσωπικό  ενδιαφέρον   πάντως   και η  ανάμιξη  του πρωθυπουργού στα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κεντρική  Μακεδονία,  δείχνει  αν μη τι άλλο ότι  τα πράγματα  θα είναι  δύσκολα. Δεν σας  έχει  περάσει ούτε  ένα λεπτό από το μυαλό αποσυρθείτε από τη μάχη;
 
Σε καμία περίπτωση, ούτε για μια στιγμή. Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά. Το επόμενο διάστημα μάλιστα, παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας, καθώς και τα πρόσωπα που στελεχώνουν το συνδυασμό μας. Θέτουμε στην κρίση όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας την αυτοδιοικητική μας πρόταση και το σχέδιό μας για τα επόμενα χρόνια. Καταθέτουμε δηλαδή, μία ολοκληρωμένη, θετική πρόταση, με βάση τη γνώση, την εμπειρία και τις ικανότητες, που αποδείξαμε ότι διαθέτουμε. Προχωράμε λοιπόν, κανονικά και θα κριθούμε όλοι στο τέλος από τους συμπολίτες μας.
 
3)  Το επιχείρημα βέβαια ότι η κοινωνία  θα επιλέξει  τον καλύτερο
είναι  κάπως  γενικό. Και αρκετοί τώρα   στοιχηματίζουν   σχετικά με
το αν  θα μπορέσετε να καταρτίσετε  ψηφοδέλτιο. 
 
Το επιχείρημα ότι η κοινωνία θα επιλέξει τον καλύτερο είναι το μόνο λογικό και σοβαρό επιχείρημα στην αυτοδιοίκηση. Εμάς μας ενδιαφέρει ο χώρος του ικανού, όχι ένας στενά κομματικός χώρος. Τα χρίσματα ανήκουν στο παρελθόν. Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη, να αλλάξει η νοοτροπία, γνωρίζω όμως επίσης, ότι οι πολίτες ζητούν αποτελέσματα και λύσεις στα προβλήματα, δεν ζητούν κομματικά πιστοποιητικά. Στον αυτοδιοικητικό συνδυασμό «Αλληλεγγύη», που ξεκινάμε να παρουσιάζουμε τις επόμενες ημέρες, συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν ικανότητες και θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο μας. Ταυτόχρονα, πάρα πολλοί συμπολίτες μας, από όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους, έχουν εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι με την «Αλληλεγγύη». Το ψηφοδέλτιο λοιπόν, που καταρτίζουμε και ολοκληρώνουμε είναι ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους που θα δουλέψουν για να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
 
 4)  Επί  τη ευκαιρία, θα υπάρχουν στο  ψηφοδέλτιο σας , εκφραστές της Χρυσής Αυγής;
 
Όχι.

5) Το  γεγονός ότι  την υποψηφιότητα σας στηρίζουν πλέον οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», σημαίνει  ότι κατά  τη διάρκεια  της προεκλογικής  περιόδου  θ’ αναπτύξετε  μια έντονα αντιμνημονιακή ρητορική;
 
Η «Αλληλεγγύη» δεν θα δώσει έναν αγώνα εντυπώσεων, θα δώσει έναν αγώνα ουσίας. Τα μνημόνια μπορείτε να τα συζητήσετε με τους βουλευτές που τα ψήφισαν και τους υπουργούς που τα εφάρμοσαν. Εμείς, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, έτσι και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αναπτύξουμε την πρότασή μας για τα ζητήματα και τις προοπτικές του τόπου και των συμπολιτών μας. Οι περικοπές κατά 70% στους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας, τα μηδενικά επενδυτικά κεφάλαια, η υπερφορολόγηση, η υποχρηματοδότηση, το υψηλό κόστος ενέργειας, η φτώχεια δεν είναι «ρητορική», είναι πραγματικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκούνται. Για τις πολιτικές αυτές άλλωστε, έχω εξηγήσει επανειλημμένα την άποψή μου γιατί επιδρούν αρνητικά στην αγροτική οικονομία, τις εξαγωγές, τον τουρισμό, τους κλάδους δηλαδή που αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
6) Αν σας ζητούσα να σκιαγραφήσετε τον πολιτικό και υποψήφιο, Γ. Ιωαννίδη  πως θα τον περιγράφατε; Επίσης  στην  πρώτη συνέντευξη σας ως υποψήφιος αφήσατε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχετε ακόμη και  συνάντηση με  τον κ. Ιωαννίδη εφόσον σας το ζητήσει. Ισχύει;
 
Ότι έχω πει ισχύει στο ακέραιο. Ζητώ απ’ όλους να βάλουμε πάνω απ’ όλα τη Μακεδονία. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια για κανέναν, να δίνει μάχες πίσω από «κομματικά τείχη». Τώρα απαιτείται αγώνας για το συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας. Στον αγρότη, τον επαγγελματία, το νέο, τον άνεργο, δεν πηγαίνεις με το κομματικό λάβαρο γιατί πολύ απλά οι κομματικές σημαίες δεν λύνουν προβλήματα. Οι καθαρές προτάσεις, τα αποτελέσματα και οι ικανότητες φέρνουν λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο είμαι έτοιμος να συναντηθώ με όλους, φυσικά και με το Γιάννη Ιωαννίδη.
 
7) Στις κομματικές εκδηλώσεις της Ν.Δ. θα συνεχίσετε να δίνετε τo παρόν;
 
Στόχος μου είναι το μήνυμα και η αυτοδιοικητική πρόταση της «Αλληλεγγύης» να ακουστεί παντού. Γι’ αυτό ήμουν, είμαι και θα είμαι παρών, όπου με καλούν, όπου υπάρχει χώρος διαλόγου για τον τόπο μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου