Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΡΙΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Παρέμβαση Νότη Μαριά στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Σκοπιανό.


«Τα Σκόπια δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας μας» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος του Προεδρείου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών-Δημοκρατών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου (Monitoring Committee) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) που έγινε στη Μάλτα την Πέμπτη 27.2.2014.

Ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν παράνομα το όνομα της Μακεδονίας μας και κάλεσε τον εισηγητή της σχετικής έκθεσης για τα Σκόπια κ. R. Walter να πάψει να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονικές Αρχές» στην έκθεσή του όταν αναφέρεται στου Σκοπιανούς.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς ζήτησε να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στην έκθεση Walter καταγγέλλοντας πέραν των άλλων τις ανιστόρητες αναφορές της έκθεσης σε δήθεν περιουσιακά δικαιώματα των μουσουλμάνων τσάμιδων που ως γνωστόν ήταν στενοί συνεργάτες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.

Τελικά η συζήτηση της έκθεσης Walter για τα Σκόπια στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου του ΚΣΣΕ αναβλήθηκε καθώς οι Σκοπιανοί με διάφορα προσχήματα δεν προσήλθαν στη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου