Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΩΦΕΥΕΙ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

 Το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Με αφορμή τις δράσεις των αγροτών στην ευρύτερη περιοχή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα αιτήματα των αγροτών σχετικά με τις αλλαγές στο φορολογικό τους πλαίσιο και ζήτησε από την Κυβέρνηση να αποσύρεικαι να επαναφέρει το νόμο, ύστερα από σοβαρή διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

«Θα ήθελα να εκφράσω για ακόμη μια φορά την πάγια θέση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της παράταξής μας ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσύρει το άδικο και δυσλειτουργικό φορολογικό πλαίσιο για τους αγρότες και να το επαναφέρει εκ νέου προς ψήφιση, αφού προηγηθεί εκτενής διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φορολογούνται οι αγρότες, αλλά ότι η φορολόγησή τους πρέπει να γίνεται με δίκαιο και λειτουργικό τρόπο. Οφείλει επίσης η κυβέρνηση να θέσει επί τάπητος το ζήτημα του κόστους της αγροτικής παραγωγής και ειδικά του κόστους ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο). Άλλωστε, την ενεργειακή πολιτική μιας χώρας δεν την επιβάλει κανένα μνημόνιο -αντιθέτως χαράσσεται σε εθνικό επίπεδο, γι’ αυτό και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα μια αποτελεσματική λύση, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε με κάθε δυνατό μέσο τον πρωτογενή τομέα, έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας μας. Δεν συνηγορούμε στα επαναλαμβανόμενα και άδικα πλήγματα που δέχεται ο αγροτικός κόσμος», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την τοποθέτησή του.
Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε να ανοίξει άμεσα η συζήτηση σχετικά με το ενεργειακό κόστος της αγροτικής δραστηριότητας (πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα), ενώ συμφώνησε με την πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης για την άμεση σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα τα προβλήματα των αγροτών. Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε τις αντιρρήσεις της διοίκησης στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης της ημερομηνίας λήξης του φρέσκου γάλακτος. «Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε επιμήκυνση της ημερομηνίας λήξης του φρέσκου γάλακτος. Πρόκειται για μια καταστροφική κίνηση για τους κτηνοτρόφους, που θα πλήξει ανεπανόρθωτα την γαλακτοκομική παραγωγή, ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψει την αθρόα εισαγωγή γάλακτος από όμορες χώρες. Είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τον πρωτογενή τομέα, την παραγωγική βάση της τοπικής μας οικονομίας, στην πράξη και όχι στα λόγια», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου