Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Νέα έργα ύψους 5.434.738,70 ευρώ στην Π.Ε. Πέλλας

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Η χρηματοδότηση νέων επενδύσεων και δράσεων πολιτισμού γίνεται πραγματικότητα»

Η Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος Leader (ΕΔΠL) της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.) στην οποία Πρόεδρος είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου συνεδρίασε με θέμα την επικύρωση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των προτάσεων της 3ης προκήρυξης έργων του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ»

Συνολικά υποβλήθηκαν είκοσι έξι (26) φάκελοι υποψηφιότητας, συνολικού κόστους 5.795.307,67 € και Δημόσιας Δαπάνης 3.132.655,19 €, ενώ τα αντίστοιχα ποσά το οποία προκηρύχθηκαν στα πλαίσια της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν 4.008.515,81 € (προϋπολογισμός) και 2.211.362,02 € (Δημόσια Δαπάνη).

Τα μέλη της ΕΔΠL δήλωσαν ότι η παραπάνω έγκριση και υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων μετά την ολοκλήρωση του δειγματοληπτικού ελέγχου από την Ε.Υ.Ε. Π.Α.A. με στόχο την ένταξη των έργων που βρίσκονται σε λίστα αναμονής θα αποτελέσει τονωτική ένεση στην οικονομία της περιοχής και θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη.

Με την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων από την Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την τροποποίηση των χρηματοδοτικών πινάκων του τοπικού προγράμματος θα «ανοίξει» και η δυνατότητα ΝΕΑΣ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ποσού Δημόσιας δαπάνης από πόρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έτσι ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο ποσό του τοπικού προγράμματος για υλοποίηση και νέων επενδύσεων.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πέλλας και της ΕΔΠL κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η χρηματοδότηση επενδύσεων και δράσεων πολιτισμού γίνεται πραγματικότητα μέσω του Προγράμματος LEADER που συνεχίζεται και υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με μεγάλη ανταπόκριση. Η μεγάλη απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων και όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων αποδεικνύει την πολύ καλή συνεργασία των στελεχών της Αναπτυξιακής Πέλλας με όλους τους φορείς που υπέβαλλαν προτάσεις. Η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο γίνεται πραγματικότητα μέσα από βιώσιμες και ανταποδοτικές επενδύσεις στον τομέα της αγροτικής οικονομίας – μεταποίησης επιχειρήσεων, στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και στον πολιτισμό. Η Αναπτυξιακή Πέλλας έχοντας τη συνδρομή της Π.Ε. Πέλλας και με κατευθυντήριο άξονα την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου