Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΤΑ «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να παρουσιαστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας το τελευταίο τμήμα του προγράμματος «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014». Το πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνονται από την Π.Ε. Πέλλας. Είναι επιτυχημένα έργα, με ενδιαφέρον περιεχόμενο και με διδάγματα για όλους. Με την προβολή αυτών των παραστάσεων δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τις ερμηνείες των δημιουργών και τις εμφανίσεις των συντελεστών. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στηρίζει τις δράσεις πολιτισμού που διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες και καλλιεργούν θεατρική παιδεία και κουλτούρα στους συμπολίτες μας.

Η πρώτη παράσταση του επικαιροποιημένου προγράμματος πραγματοποιείται στη Σκύδρα από το θέατρο «Λαμπιόνι» και έχει τίτλο «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μ. Μπρέχτ σε διασκευή και σκηνοθεσία Αννίτας Γκαϊτατζή. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου στις 10 το πρωϊ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας.

Λίγα λόγια για το έργο και τους συντελεστές της παράστασης:

« Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ» του Μ. Μπρεχτ σε διασκευή και σκηνοθεσία Αννίτας Γκαϊτατζή. Μια απίστευτη περιπέτεια δοσμένη με χιούμορ και ευαισθησία για μικρούς και μεγάλους: η Γκρούσα διεκδικεί ένα παιδί που εγκαταλείπεται από την μητέρα του στην προσπάθειά της να σωθεί από έναν επερχόμενο κίνδυνο. Σε ποιόν ανήκει το παιδί όταν το ζητά η φυσική του μητέρα; Η απάντηση δίνεται με τον γνωστό κύκλο με την κιμωλία. Μια τρυφερή ιστορία μητρότητας αλλά και μια σαρκαστική κωμωδία για ορισμένους θεσμούς όπως υπηρετούνται από κάποιους ανθρώπους. Ένα λαϊκό παραμύθι που το κωμικό εναλλάσσεται με το δραματικό.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αννίτα Γκαϊτατζή
Σκηνικά –Κοστούμια : Φωτεινή Βηχούδη
Μουσική : Παναγιώτης Παπαχατζής
Χορογραφίες : Φωτεινή Μάντζιου
Παίζουν: Αστέρης Αναστασιάδης, Νατάσα Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Δημόπουλος, Σοφία Στεφανίδου, Σοφία Θωμαίδου, Σοφία Κασαπίδου, Νανά Αξιώτη, Βαρβάρα Παπαστεργίου, Νατάσα Τάραμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου