Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Συνάντησε τον ΓΓ ΟΗΕ ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για το Σκοπιανό

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τις συνομιλίες για το ζήτημα του ονόματος, Αδαμάντιος Βασιλάκης, συναντήθηκε χθες με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki-moon.

Από το γραφείο Τύπου του Γενικού Γραμματέα δεν υπάρχουν στοιχεία για το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ του Αδαμάντιου Βασιλάκη και του Μπαν Κι Μουν, ούτε εάν έχει προγραμματισθεί συνάντηση και με τον εκπρόσωπο των Σκοπίων, Ζόραν Γιολέφσκι.

Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε η συνάντηση και δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, από την οποία επιβεβαιώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο Έλληνας πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Μιχαήλ Σπινέλης.

Η τελευταία συνάντηση του γ.γ. του ΟΗΕ, με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ήταν το Σεπτέμβριο στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, όπου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, δήλωσε ότι δεσμεύεται προσωπικά για να ενταθούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αδαμάντιος Βασιλάκης θα συναντηθεί με τον μεσολαβητή στη διαμάχη του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


-- The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου