Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Die Welt: "O E.Bενιζέλος κρύβει σκόπιμα τα πορίσματα για τις γερμανικές αποζημιώσεις"!

H Die Welt δίνει στεγνά τον Ε.Βενιζέλο ότι "σαμποτάρει" το πόρισμα για τις γερμανικες αποζημιώσεις  και ότι αποσκοπεί "να μην γίνουν γνωστές ποιες είναι οι ελληνικές αξιώσεις στο πεδίο των επανορθώσεων από την εποχή της γερμανικής κατοχής".

Δηλαδή ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν εργάζεται για τα ελληνικά συμφέροντα αλλά για τις ανέσεις των Γερμανών.

Με τίτλο «Η Ελλάδα επανεξετάζει το ζήτημα των αξιώσεων για επανορθώσεις» η εφημερίδα Die Welt αναφέρεται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αθήνα σχετικά με τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

Στον υπότιτλο επισημαίνεται ότι «πριν από την επίσκεψη του ομοσπονδιακού προέδρου Γκάουκ, η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να αναβάλει τις επίμαχες διεκδικήσεις έναντι της Γερμανίας από την περίοδο της κατοχής 1941-1944.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι εδώ και έναν χρόνο κυκλοφορούν σε διάφορα υπουργεία οι σχετικές συστάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ωστόσο παραμένουν ακόμη απόρρητες, καθώς στόχος είναι να μην γίνουν γνωστές ποιες είναι οι ελληνικές αξιώσεις στο πεδίο των επανορθώσεων από την εποχή της γερμανικής κατοχής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τώρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημέρωσε την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου ότι η σχετική έκθεση δεν τον έχει πείσει και ότι διατηρεί αμφιβολίες για το κατά πόσο οι προτάσεις που περιέχει είναι οι ενδεδειγμένες.

Ενδεχόμενες νομικές αντιπαραθέσεις με την Γερμανία δεν θα έφερναν αποτέλεσμα, υποστηρίζουν ελληνικά ΜΜΕ επικαλούμενα την απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής. «Αν ακολουθηθεί η προτεινόμενη δικαστική οδός, το θέμα δεν θα έχει επιτυχή κατάληξη», έχει δηλώσει ο Βενιζέλος, σύμφωνα με την Die Welt.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου