Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Kρυφό σχέδιο ΔΝΤ για απολύσεις, κατώτατο μισθό και “συμβόλαια” εργασίας

Αλλαγές στα όρια των απολύσεων, με την απαλοιφή από την διαδικασία της απαραίτητης έγκρισης του εκάστοτε υπουργού, περιλαμβάνει το σχέδιο του ΔΝΤ που κατατέθηκε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το θέμα του κατώτατου μισθού και η νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει την πόρτα στην απασχόληση με συμβόλαια αντί συμβάσεων εργασίας, χωρίς κανέναν περιορισμό, συμπληρώνουν το παζλ των επιδιώξεων της τρόικας, που επιδιώκει να φέρει σε διαπραγμάτευση το σύνολο της εργασιακής ατζέντας.

Το σχέδιο της τρόικας αναφέρει:

- Αύξηση του ορίου των απολύσεων από τα 6 άτομα το μήνα στα 10, για επιχειρήσεις από 20 έως 150 άτομα.

- Αύξηση του ποσοστού των μηνιαίων απολύσεων από 5 σε 10% και μέχρι 30 άτομα το μήνα στις επιχειρήσεις που απασχολούν από 150 έως 300 άτομα.

- Πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων σε επιχειρήσεις από 300 άτομα και επάνω.
Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, οι δύο Έλληνες υπουργοί απευθυνόμενοι στον κ. Τόμσεν του ανέφεραν πως δεν μπορούν να πάνε στη Βουλή νόμο για τις ομαδικές απολύσεις με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ να απαντά: “Γιατί δεν μπορείτε; Φέρτε το νόμο στη Βουλή και ας μην ψηφιστεί”.

Πηγή: Kρυφό σχέδιο ΔΝΤ και προτάσεις βόμβα για απολύσεις, κατώτατο μισθό και “συμβόλαια” εργασίας | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/42644/kryfo-shedio-dnt-kai-protaseis-vomva-gia-apolyseis-katotato-mistho-kai-symvolaia#ixzz2vUh2mlJ6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου