Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Mουσικό φεστιβάλ «Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις» στα Γιαννιτσά


ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΩΔΕΙΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. του Δήμου Πέλλας διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά το μουσικό φεστιβάλ «Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις», με σκοπό την προώθηση της Έντεχνης Λόγιας μουσικής στην περιοχή μας.
Φετινοί προσκεκλημένοι του φεστιβάλ είναι οι μουσικοί: Νίκος Κατσαράκης (σολίστ κιθάρας), Μιλτιάδης Κασσάρας (σολίστ βιολοντσέλου) και ο απόφοιτος του Ωδείου μας, Χρήστος Βοσκίδης (διπλωματούχος πιανίστας). Επίσης συμμετέχει η Μικτή Χορωδία καθώς και σπουδαστές του Αλεξάνδρειου Ωδείου Δήμου Πέλλας.
Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στις εκδηλώσεις, το Σάββατο 22/3/14 το Αλεξάνδρειο Ωδείο ανεβάζει το έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Καπετάν Μιχάλης», βασισμένο στο κορυφαίο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη. Συμμετέχουν οι καταξιωμένοι κιθαριστές Νίκος Κατσαράκης και Γιάννης Ανδρόνογλου, οι οποίοι συμπράττουν με τη Μικτή Χορωδία του Ωδείου. Διευθύνει ο μαέστρος Δημήτρης Καμπούρογλου.
Το Σάββατο 29/3/14 θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου ο απόφοιτος του ωδείου μας, Χρήστος Βοσκίδης με έργα υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων.
Την Τετάρτη 2/4/14 θα εμφανιστεί σε ρεσιτάλ ο πανελληνίου φήμης βιολοντσελίστας και καθηγητής του ωδείου μας, Μιλτιάδης Κασσάρας. Η αυλαία των «7ων Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων 2014» θα πέσει το Σάββατο 12/4/14 με την Μεγάλη Μαθητική Συναυλία του Ωδείου, όπου σπουδαστές θα εμφανιστούν ως σολίστες με έργα από την παγκόσμια Έντεχνη μουσική φιλολογία.
Οι συναυλίες θα διεξαχθούν με ελεύθερη είσοδο, εκτός από τη Μεγάλη Μαθητική Συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στα Γιαννιτσά. Οι συναυλίες θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια των «Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων» έχει ο Διευθυντής του Ωδείου, Γιάννης Ανδρόνογλου.
Πρόγραμμα συναυλιών
Σάββατο 22/3/14, Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, «Καπετάν Μιχάλης» (Ν. Καζαντζάκης- Μ. Χατζιδάκις) με τους κιθαριστές Νίκο Κατσαράκη, Γιάννη Ανδρόνογλου και την Μικτή Χορωδία του Αλεξάνδρειου Ωδείου Δήμου Πέλλας.
Σάββατο 29/3/14, Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, Ρεσιτάλ πιάνου του διπλωματούχου πιανίστα, Χρήστου Βοσκίδη.
Τετάρτη 2/4/14, Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών,  Ρεσιτάλ βιολοντσέλου του καθηγητή του Ωδείου, Μιλτιάδη Κασσάρα.
Σάββατο 12/4/14, Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, Μεγάλη Μαθητική Συναυλία του Αλεξάνδρειου Ωδείου Δήμου Πέλλας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου