Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Σάλος από την αποκάλυψη της Ζούγκλας ότι: «o Σταύρος Θεοδωράκης έστηνε συνεντεύξεις»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να αφήσει τη δημοσιογραφία (ξαφνικά) και να ασχοληθεί με την πολιτική θέλοντας μάλιστα να πλασάρει το προφίλ του σύγχρονου, ειλικρινούς και ανεξάρτητου πολιτικού.

Όμως, η αποκάλυψη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου περί στημένων συνεντεύξεων από τον Σταύρο Θεοδωράκη για την εκπομπή "Πρωταγωνιστές", η οποία κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλεί σοβαρό προβληματισμό και πλήττει καίρια το προφίλ που προσπαθεί να χτίσει ο ηγέτης του "Ποταμιού" με την αγαστή βοήθεια του μιντιακού συστήματος.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και στελέχη του νεοσύστατου κόμματος αναρωτιούνται: Αν, όπως καταγγέλει η Ζούγκλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης έφτανε στο σημείο να στήνει συνεντεύξεις ως δημοσιογράφος, τί θα κάνει σε περίπτωση που πάρει στα χέρια του και πολιτική εξουσία;

Δείτε αυτούσιο το ρεπορτάζ από τη Ζούγκλα και θα καταλάβετε.

Το ρεπορτάζ από το Ζougla.gr

«Πρωταγωνιστής» σε μία σοβαρή υπόθεση είναι ο δημοσιογράφος και ιδρυτής του νέου πολιτικού κινήματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος απέδειξε τον υπέρμετρο αμοραλισμό του στήνοντας συνεντεύξεις σε βάρος ανήλικων κρατουμένων των φυλακών Αυλώνα.

Ο κ. Θεοδωράκης, με την ανακοίνωση του κόμματός του, αιφνιδίασε κάποιους ευχάριστα και άλλους δυσάρεστα, αποκτώντας από την πρώτη στιγμή πολέμιους και φανατικούς υπέρμαχους, ιδιαίτερα από τον χώρο των media.

Το ρεπορτάζ μας δεν ασχολείται με την πολιτική σταδιοδρομία του κ. Θεοδωράκη, αλλά με τις δημοσιογραφικές του απρέπειες τις οποίες μάλιστα κατήγγειλαν στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο εργαζόμενοι και κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα. Συνήθως, οι πολιτικοί λένε περισσότερα ψέματα, αφού πολιτευτούν. Επιβεβαιώνεται όμως ότι οι δημοσιογράφοι τούς ξεπερνούν, επιλέγοντας να πολιτευτούν μέσα στο ψέμα...

Aς ξετυλίξουμε το ρεπορτάζ...

Αποκαλύψεις και μαρτυρίες για τις στημένες συνεντεύξεις

Τον Μάιο του 2011 ο γνωστός δημοσιογράφος και εν δυνάμει πολιτικός, Σταύρος Θεοδωράκης, πέρασε τρεις ημέρες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα προκειμένου να γυρίσει σειρά επεισοδίων για την εκπομπή του «Πρωταγωνιστές», με τίτλο «Ανήλικοι Φυλακισμένοι».

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, μεταξύ άλλων, μίλησε στον δημοσιογράφο και ένας κρατούμενος, ο Χασάν Ουγκόρ, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέφερε πως ήρθε στην Ελλάδα μέσω Μυτιλήνης και στη συνέχεια, κρυμμένος στο κάτω μέρος ενός φορτηγού από την Πάτρα, ταξίδεψε για την Αγγλία.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην εκπομπή δεν αναφέρθηκε το πραγματικό όνομα του κρατούμενου αλλά το όνομα «Αλί, λαθρεπιβάτης με ταλέντο».
Τα παράδοξα όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Όπως κατήγγειλε στην κάμερα του «Κίτρινου Τύπου» ο κ. Γιώργος Τσουνής, υπεύθυνος για τους αγώνες σκάκι στις φυλακές Αυλώνα, ο κ. Θεοδωράκης πίεσε τον κρατούμενο να υιοθετήσει μία ψεύτικη ιστορία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα όσα ανέφερε ο κρατούμενος στη συνέντευξη ως το… ανέκδοτο των φυλακών.


Τα όσα ανέφερε ο κ. Τσουνής επιβεβαιώνει τόσο ένας άλλος κρατούμενος του Αυλώνα όσο και ο δάσκαλος των φυλακών. Ο κ. Νίκος Αρμένης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», σημείωσε ότι ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον κρατούμενο να πει μία εντελώς διαφορετική εκδοχή της ζωής του, για... σκηνοθετικούς λόγους και προς τέρψιν του τηλεοπτικού κοινού. Επιπλέον, ο κ. Αρμένης υποστήριξε ότι ο κ. Θεοδωράκης τον κάλεσε τηλεφωνικά και του ζήτησε στο θεατρικό των φυλακών (ένα μέρος του οποίου θα παρουσιαζόταν από τους «Πρωταγωνιστές») να συμμετέχει -χωρίς να προβλέπεται- και μια κοπέλα ώστε να υπάρχει γυναικεία παρουσία για τα γυρίσματα της εκπομπής.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου