Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Εισήγηση σοκ: Αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ για 10 χρόνια


Τα σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας απο το Ευρώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία με την νεα κυβέρνηση της Ελλάδας και τους Ευρωπαίους εταίρους για την συνέχιση της χρηματοδότησης και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, καλά κρατούν στους διαδρόμους των Βρυξελλών.
Σύμφωνα με την Realnews ο σύμβουλος της Κομισιόν Ντάνιελ Γκρος εισηγείται την έξοδο της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη για τα επόμενα 10 χρόνια και αναλύει τον τρόπο για να γίνει η έξοδος διαχειρίσιμη όχι για τους Έλληνες πολίτες αλλά για τους δανειστές.
Προβλέπει για την Ελλάδα σκληρή δουλειά , αναμόρφωση του κράτους, και έμφαση στις εξαγωγές ώστε οι εταίροι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα εαν η Ελλάδα θα επιστρέψει στο παλιό της νόμισμα.

«Σήμερα το Ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται περίπου στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν η Ελλάδα επέλεγε την δραχμή το νεο νόμισμα πολύ πιθανό θα είχε μια υποτίμ

ηση περίπου 50%, άρα το ΑΕΠ θα έπεφτε κατω από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα τα έσοδα της χώρας θα υποχωρούσαν στο μισό»
Ο Ντάνιελ Γκρος, επισημαίνει ότι έξοδος απο το ευρώ θα σημάνει χρεωκοπία μόνο για τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ που η χωρα μας χρωστά σε ιδιώτες απο το PSI.
Τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ θα πρεπει να πληρωθούν στο ακέραιο ενώ παρά την αρχική υποτίμηση ισοτιμία ευρώ-δραχμής θα σταθεροποιηθεί μέσα«σε μια δεκαετία, σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, και στο τέλος των δέκα ετών το ΑΕΠ θα επιστρέψει στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.iefimerida.gr/news/54743/εισήγηση-σοκ-του-ντάνιελ-γκρός-αποβολή-της-ελλάδας-από-το-ευρώ-για-10-χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου