Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Ραγκούσης

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Ραγκούσης

Παρασκηνιακή θύελλα ξεσήκωσε στο ΠΑΣΟΚ το μήνυμα που έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση μετά τις εκλογές και ότι προετοιμάζεται να αλλάξει δομές και πρόσωπα.

Η πρώτη άμεση αμφισβήτηση ήρθε χθες από τον Γιάννη Ραγκούση με παρέμβαση στην προσωπική του ιστοσελίδα που είχε τίτλο «Οι υπεύθυνοι της επερχόμενης τραγωδίας». Ο κ. Ραγκούσης δείχνει εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Βενιζέλο ως υπεύθυνο για την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και διερωτάται : «Πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ που αναγκάστηκε να υιοθετήσει άκρως αντιδημοφιλή μέτρα τον Μάιο του 2010 κατάφερε να πετύχει μια καθολική νίκη στις δη
μοτικές και περιφερειακές εκλογές, πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ παρέμενε σύμφωνα με τις έρευνες κοινή ςγνώμης κυρίαρχη πολιτική δύναμη μέχρι τον Ιούλιο του 2011;» εννοώντας ότι η κατάρρευση του κόμματος επήλθε από τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας και στη συνέχεια την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και ο Θόδωρος Πάγκαλος έριξε χθες νέα καρφιά στον κ. Βενιζέλο, λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ανεχθεί εκ μέρους του αμφισβήτηση. «Είναι προφανές το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν ένα κυβερνητικό κόμμα του 40% και τώρα είναι στο 10%» είπε χθες το βράδυ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Μάλιστα διερωτήθηκε γιατί ο κ. Βενιζέλος έθεσε προεκλογικά το θέμα των μετεκλογικών εξελίξεων καθώς, όπως είπε, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών που δεν θα είναι καλά συγκριτικά με το 40%, θα γίνει ούτως ή άλλως συζήτηση.
«Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ; Αρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» είπε.
Ο Αντρέας Λοβέρδος, στον οποίο απευθυνόταν κατεξοχήν τα καρφιά του κ. Βενιζέλου, αρκέστηκε να πει χθες «θα δούμε, δεν μπορούμε να φτιάχνουμε συνεχώς κόμματα σ'αυτήν τη χώρα...».
Από την πλευρά του ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ότι όσα είπε ο κ. Βενιζέλος για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους «ήταν γενικός αφορισμός που μέσα στη διαδικασία της συζήτησης που θα ξεκινήσει θα πάρει συγκεκριμένη διάσταση. Εγώ ήμουν πάντα της άποψης «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν»...»
Η Φώφη Γενηματά επιχείρησε χθες να σβήσει την εσωκομματική φωτιά που άναψε πρόωρα λέγοντας χθες ότι δεν γνωρίζει σε ποιούς απευθυνόταν τα καρφιά Βενιζέλου και ότι ήθελε απλώς να εκπέμψει μήνυμα «ότι δεν μπορεί να υπάρχει εσωστρέφεια στο κόμμα». Προσπάθησε, μάλιστα, να εξαιρέσει τους πρωτοκλασάτους από την οργή Βενιζέλου λέγοντας :
«Επειδή είναι ορθολογιστής, δεν μπορεί να εννοεί ανθρώπους που έχει ο ίδιος επιλέξει να μετέχουν σε κλειστή ομάδα και να συναντιέται σε εβδομαδιαία βάση μαζί τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου