Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πού είναι η λίστα με τους 2.000 Έλληνες με λεφτά στην Ελβετία;


Το ΣΔΟΕ δηλώνει σήμερα άγνοια για την ύπαρξη τέτοιας λίστας...
 
Πού είναι η λίστα με τους 2.000 Έλληνες με λεφτά στην Ελβετία;
Καταχωνιασμένη στα χρονοντούλαπα… του ΣΔΟΕ βρίσκεται, από τον Ιούνιο του 2011, η λίστα της τότε υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Κ. Λαγκάρντ με τα ονόματα 2.000 Ελλήνων που είχαν λογαριασμούς στην ελβετική τράπεζα UBS.

Ο πρώτος έλεγχος στη λίστα, η οποία δόθηκε στην Αθήνα το 2010 από την Κριστίν Λαγκάρντ, είχε δείξει ότι συνολικά οι καταθέσεις ξεπερνούσαν το 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο οι καταθέσεις των 20 πρώτων στη λίστα ανέρχονταν στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε δώσει εντολή στον γενικό γραμματέα φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων, Ι. Καπελέρη, να αρχίσει ελέγχους στους 20 Έλληνες.

Μάλιστα στις αρχές του 2011 ο γενικός γραμματέας Γιάννης Καπελέρης είχε ενημερώσει τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι πρώτη στη λίστα ήταν μια γυναίκα με καταθέσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ. Από τον έλεγχο των περιουσιακών της στοιχείων διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα αυτά δεν της ανήκαν αλλά στην ουσία είχε χρησιμοποιηθεί ως «αχυράνθρωπος». Τίποτε περισσότερο.

Στην ίδια λίστα εντοπίστηκαν και ονόματα εφοπλιστών και επιχειρηματιών αλλά δεν υπάρχει έρευνα για να αποδειχθεί αν οι καταθέσεις είναι νόμιμες ή αποτελούν προϊόν παράνομης δραστηριότητας.

Από την ώρα που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η λίστα παραδόθηκε στον Ιωάννη Διώτη η τύχη της αγνοείται! Το ΣΔΟΕ δηλώνει σήμερα άγνοια για την ύπαρξη τέτοιας λίστας που σημαίνει ότι πιθανόν να βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι ή να έχει πραγματικά «χαθεί».

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου