Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ρ. ΜΑΚΡΗ: «Απαράδεκτη η καθυστέρηση και η έλλειψη σχεδιασμού για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης»


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ 

Η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό όχι μόνο των νοικοκυριών αλλά των ευπαθών επιχειρήσεων, αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων. Η κυβέρνηση με πρωτοφανή προχειρότητα και αναλγησία ούτε καν έχει προβεί σε ανακοίνωση του επίσημου σχεδιασμού σχετικά με την περιβόητη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης που πρόκειται να ανακουφίσει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από τις συνέπειες της εξίσωσης. 

Δυστυχώς, οι συνεπείς φορολογούμενοι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τη φοροδιαφυγή και την ανομία που είναι προϊόν της ανύπαρκτης και αναποτελεσματικής πολιτικής βούλησης των κυβερνόντων εδώ και δεκαετίες. 

Γι’ αυτό το λόγο ζητώ άμεσα από τους αρμόδιους Υπουργούς που έχουν την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης να μας ενημερώσουν για το αν και πότε καταβληθεί αυτό το περιβόητο επίδομα θέρμανσης, ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και φυσικά με ποιον τρόπο θα καταβληθεί. Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που έχουμε είναι μέσω των δημοσιευμάτων του Τύπου και από συνεντεύξεις. 

Παράλληλα, η εμπλοκή της ΔΕΗ Α.Ε. στο σχεδιασμό πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή γιατί όπως συνέβη και με την καταβολή του περιβόητου «χαρατσιού» για την ακίνητη περιουσία, δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στην επιχείρηση όπως έλλειψη ρευστότητας και σύγχυση ως προς την καταβολή. Με τη σχετική ερώτηση ζητώ από την κυβέρνηση να αναφέρει αναλυτικά το σχεδιασμό της για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος, είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και πως θα αντιμετωπίσει ζητήματα πρακτικής τα οποία πρόκειται να προκύψουν. 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτούμε από την κυβέρνηση να χειριστεί το ζήτημα με σοβαρότητα, σχεδιασμό και κοινωνική ευαισθησία διότι οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα μειονεκτήματα και την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τα ελλείμματα πολιτικής βούλησης που οδήγησαν την Ελληνική οικονομία στην καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου