Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


Ο κ. Υπουργός Παιδείας συνεχίζει κανονικά την δουλειά του, σαν καλός υπάλληλος της Τρόικας και περικόπτει τα πάντα. Άκριτα και ανεξέλεγκτα, χωρίς να υπολογίζει τις καταστροφικές συνέπειες, κοιτάει μόνο τα νούμερα και ξεχνά τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, που βρίσκονται πίσω από αυτά τα νούμερα.

Έτσι προχωρά σε περικοπές των κονδυλίων για την δωρεάν σίτιση στα πανεπιστήμια δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους δικαιούχους φοιτητές που μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν πλέον στα έξοδα σκέφτονται ακόμα και την μη συνέχιση των σπουδών τους.

Στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης ιδιαίτερα, πέρυσι το κονδύλι για τη σίτιση που έδινε το υπουργείο έφτανε το 1.400.000 ευρώ και με αυτό σιτίζονταν μέχρι 2.300 φοιτητές στο Ρέθυμνο και μέχρι 1.200 στο Ηράκλειο. Με την μείωση που έγινε το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του νησιού μπορεί να καλύψει το ένα τρίτο περίπου των αιτήσεων.

Καλούμε τον κ. Αρβανιτόπουλο να αυξήσει άμεσα το κονδύλι για τη δωρεάν σίτιση ή να επιτρέψει στα ιδρύματα να αξιοποιήσουν το ταμειακό υπόλοιπο τους μόνο για τη σίτιση. Σε μια εποχή που ο ίδιος και η συγκυβέρνηση των προθύμων στην οποία συμμετέχει, εξαθλιώνουν τους Έλληνες, η παιδεία πρέπει να προστατευθεί με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο.

Καταστρέφετε το παρόν της ελληνικής νεολαίας, σταματήστε να καταστρέφετε και το μέλλον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου