Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Θ. Θεοδωρίδης: Άριστα στην Πέλλα για τα κτηνοτροφικά της προϊόντα

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Ολιγόλεπτη συνάντηση είχαν, χθες,, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκης.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της επίσκεψης των Κοινοτικών Επιθεωρητών στην Π.Ε. Πέλλας προκειμένου να αξιολογήσουν τους ελέγχους που έχουν διενεργήσει μέχρι σήμερα οι κτηνίατροι του Τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) στις επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων με βάση το γάλα (τυροκομεία).
Η επιθεώρηση περιελάμβανε, εκτός από διεξοδικό έλεγχο των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων, έλεγχο των γραμμών παραγωγής και των αρχείων που τηρούνται. Οι επιθεωρητές από την πλευρά τους δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εικόνα των επιχειρήσεων και τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Τσαντάκη για τα εύσημα τα οποία απέδωσε η επιτροπή κοινοτικών επιθεωρητών στο Τμήμα Κτηνιατρικής για τη διενέργεια των αποτελεσματικών ελέγχων. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Συγχαίρω τον Διευθυντή κ. Τσαντάκη και τα στελέχη του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την πολύ καλή δουλειά στην εφαρμογή των κανόνων και της νομοθεσίας στις επιχειρήσεις παραγωγής τυροκομικών προϊόντων. Εργαζόμαστε καθημερινά σε συνεργασία με όλες τις Διευθύνσεις και όλα τα Τμήματα και παρ’ όλες τις αντιξοότητες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες της Πέλλας με γνώμονα το κοινό συμφέρον και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Βρισκόμαστε κοντά στις επιχειρήσεις παρέχοντας οδηγίες και πολύτιμες συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του παραγόμενου αποτελέσματος».
Ο Διευθυντής κ. Τσαντάκης από την πλευρά του δήλωσε ότι «Διαπιστώθηκε η μεγάλη αποτελεσματικότητα των ελέγχων οι οποίοι γίνονται με σωστό τρόπο και με βάση τους κανόνες και το θεσμικό πλαίσιο από τα στελέχη της υπηρεσίας μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε το ίδιο εντατικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά για το καλό των πολιτών». 
Παρόντες στην επίσκεψη των κοινοτικών αξιωματούχων ήταν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής Αναστάσιος Κελεσίδης, οι αρμόδιοι κτηνίατροι για την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων στην Π.Ε. Πέλλας κα. Παναγιώτα Μπαλάσκα και Ελευθερία Παρασκευαϊδου, κτηνίατροι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στελέχη του Ε.Φ.Ε.Τ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου