Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πότε οι τράπεζες κουρεύουν δάνεια

«Κουρέματα» κατά περίπτωση φέρονται να κάνουν οι τράπεζες σε δανειακές υποχρεώσεις πελατών τους που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά παράλληλα εκτιμάται ότι μπορούν να ανταποκριθούν στα ανοίγματα τους, στην περίπτωση που γίνουν πιο... λελογισμένα.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού τους καλούν και τους ενημερώνουν για την ανάγκη να τακτοποιήσουν τις δόσεις τους, τους προτείνουν μια "διευθέτηση του ζητήματος τους", που ξεκινά από επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων τους και φτάνει μέχρι το "κούρεμα" τους. Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, η διαγραφή μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 30% (αναλόγως του ποσού και του πόσο επιμελής ήταν ο δανειολήπτης πριν να σταματήσει να πληρώνει το δάνειο του), υπό τον όρο ότι το υπόλοιπο θα πληρωθεί άπαξ ή το πολύ σε δύο δόσεις.

Αυτό πρακτικά δείχνει την ανάγκη των τραπεζών να συγκεντρώσουν ρευστότητα, για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η παραπάνω τακτική δεν συνιστά κανόνα, ωστόσο πρόκειται για μιας μορφής διευκόλυνση που γίνεται προς εκείνους που έχουν αποδείξει ότι υπήρξαν καλοί πελάτες στο παρελθόν, αλλά σήμερα έχουν περιέλθει σε ...ανάγκη.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ... ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΘΑΛΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή